Fishing with guide webCarina Rönn vie matkailijoita kalastusretkille Merenkurkun saaristoon. Pääasiassa kalastetaan haukia ja ahvenia.

Vierailusta Merenkurkun saaristoon saa eniten irti asiantuntevan oppaan avulla. Yksi Merenkurkun maailmanperintöoppaista on Carina Rönn, jonka yritys Kvarken Nature & Fishing Tours tarjoaa opastettuja kalastus- ja vaellusretkiä.

Eniten kysyntää on kalastusretkille:

– Merenkurkun saaristo on hyvin kivikkoinen. Jos ei ole aikaisemmin veneillyt seudulla, on syytä lähteä matkaan oppaan kanssa. Kaikki eivät myöskään omista venettä tai tunne parhaita kalapaikkoja. Silloinkin saaristoon kannattaa suunnata yhdessä oppaan kanssa. Tarpeen mukaan opetan ensikertalaisille myös kalastuksen perusteet, Rönn lupaa.

Kvarken Nature & Fishing Toursin asiakkaat tulevat sekä Suomesta että ulkomailta, kuten Ranskasta tai Isosta-Britanniasta. Suurin osa suomalaista on yritysasiakkaita, esimerkiksi tyky-porukoita.

– Britit ovat yleensä ihastuneita seudun luontoon ja sen runsaaseen lajikirjoon. Kalastusretkillä saaristossa tulee vastaan vain muutamia muita veneitä. Usein britit käyttävät sanaa ”wilderness” kuvailleessaan yksinoloa saaristossa. He saattavat viihtyä viikonkin kalareissulla, Rönn kertoo.

Tuotepakettien avulla houkutellaan ulkomaisia matkailijoita

metsaretki webCarina Rönn järjestää asiakkaille kalastusreissujen lisäksi vaellusretkiä.

Parasta Merenkurkun saaristossa on Rönnin mukaan luonnon ja elämysten yhdistelmä. Luontoon liittyville ohjelmapalveluille on kysyntää, sillä varsinkin ulkomaiset matkailijat haluavat ohjelmapalveluita.

Matkailuyrittäjät ovatkin alkaneet tehdä yhteistyössä tuotepaketteja matkailijoiden houkuttamiseksi alueelle. Tuotepakettien kehittämisen mahdollistaa yritysryhmähanke Archipelago Attractions, jota VASEK hallinnoi. Yhteistä tuotepakettia kehittävät Kvarken Nature & Fishing Toursin lisäksi Kalle’s Inn, AWAY Tourism ja Qvarken Boat Charter.

– Kalle’s Innin yrittäjä Freddi Skott sai idean hankkeeseen, ja hän kysyi minua mukaan. Osallistun mielelläni, koska uskon saavani lisää asiakkaita sen ansiosta, Rönn sanoo.

Yritysryhmähankkeen ensisijaisena tavoitteena on koota rajattu, mutta riittävä määrä jälleenmyyjiä ja agentteja, jotka ottavat matkailutuotepaketit osaksi tarjontaansa. Matkanjärjestäjiä onkin jo vieraillut seudulla, ja Rönn on esimerkiksi viime talvena vienyt aasialaisia matkanjärjestäjiä pilkille.

ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Petri Svanbäck uskoo seudun saavan yhä enemmän matkailijoita projektin ansiosta:

– Hankkeessa mukana olevat yrittäjät ovat osaavia, ja he pärjäävät hyvin ulkomaalaisten matkailijaryhmien korkeiden vaatimusten kanssa, hän sanoo.

Teksti: VASEK

Kuvat: Esa Siltaloppi Media

Lue lisää projekteista Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun ja Archipelago Attractions.

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpiMaaseutu2020 oranssi PIENI

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle