Marian unelmakampaamo

31.01.2023

Mau 6– Oma kampaamo on ollut haaveeni jo hyvin pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ennen tätä, toteaa Maria Uusihaka. Yrittäjänä oleminen ei ole Marialle mitään uutta, mutta sitä vastoin uutta on oman kampaamon pyörittäminen sen sijaan, että työskentelisi vuokratuolilla.

Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.

Yrittäjänä Maria Uusihaka on siis ollut jo pitkään. Uutta sitä vastoin ollut saada asiakkaat löytämään hänen kampaamonsa Isossakyrössä sen sijaan, että heitä ”palvelisi” helpommin suuressa ja tunnetummassa kampaamossa Vaasassa.

– Tämä on ollut haaveeni jo pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ja kypsä ennen tätä. Olen kotoisin ja asun täällä Isossakyrössä ja ajattelin, että sitten kun minusta tulee ”aikuinen” ja avaan oman kampaamon, sen pitäisi olla täällä, missä minun juureni ovat, hän aloittaa.

Maria kouluttautui sekä kampaajaksi että meikkaaja-maskeeraajaksi. Hän sai tutkintonsa valmiiksi vuosina 2007 ja 2008. Alkuvuosina, toisin kuin monella muulla vastavalmistuneella tällä alalla, hänellä oli mahdollisuus työskennellä kampaamossa palkkalistoilla.

– Kun työpaikallani tehtiin uudelleenjärjestelyjä 2013, minut kehotettiin hankkimaan Y-tunnus ja jatkamaan työskentelyä vuokratuoliyrittäjänä, Maria jatkaa.

Yhdeksän vuotta myöhemmin Maria teki päätöksen toteuttaa unelmansa ja alkoi etsiä sopivaa toimitilaa.

– Tämä tila oli paras mahdollinen kooltaan ja sijainniltaan.

Mau 1Maria Uusihaan salonki sijaitsee Isonkyrön keskustassa, samassa kiinteistössä kuin apteekki. Ennen avaamistaan toukokuussa 2022 remontoitiin tilat, jotka Maria päätti ostaa vuokraamisen sijaan.

Koska tilat vaativat remontin ennen kuin pääsisin avaamaan, tuntui paremmalta ostaa ja siten myös tehdä remontti itseäni varten. Mutta tietysti investointi on myös suuri huolenaihe, jonka kanssa elän joka päivä, Maria lisää.

Muilta seudun tutuilta yrittäjiltä hän sai kehotuksen ottaa yhteyttä VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen ennen yrityksen perustamista.

– Antti oli suureksi avuksi, koska pankki vaati liiketoimintasuunnitelman, jotta voi myöntää minulle lainaa. Sain VASEKin kautta myös vinkin siitä, että voisin hakea remontointitukea YHYRES-kehittämisyhdistyksen kautta, Maria jatkaa.

Mitään uutta yritystä Marian ei tarvinnut perustaa, koska hän oli jo elinkeinonharjoittaja. Maria päätti kuitenkin ottaa toisen nimen käyttöön itse kampaamolle.

– Mahdollisesti myöhemmin voi olla ajankohtaista muuttaa yhtiömuoto osakeyhtiöksi, ja silloin käännyn ehdottomasti uudelleen VASEKin puoleen, hän toteaa.

Mau 4MAU Hair & Beauty -kampaamoon ja kauneushoitolaan kaikki ovat tervetulleita. Yrityksessä tehdään kaikenlaisia hiustenleikkuita, värjäyksiä ja hiusten pidennyksiä, kynsien geeli/kestolakkauksia sekä erilaisia juhlameikkejä. 

Kampaamo avattiin viime toukokuussa ja ensimmäinen vuosi MAU Hair & Beautyssä on kulunut hyvin. Marian äiti, joka myös on parturi-kampaaja, on nyt osa-aikaisesti vuokratuolilla yrityksessä ja Marian suunnitelmissa on etsiä pian toinenkin parturi-kampaaja.

– Myös joku, joka voisi hoitaa kaikki manikyyri- ja kynsityöt, olisi tervetullut, lisää Maria, joka tarjoaa myös juhla- ja häämeikkejä parturi-kampaamossaan.

Kaikenlaiset asiakkaat ovat tervetulleita ja työ oman, uuden asiakaskunnan rakentamiseksi kotiseudulla jatkuu.

– Viihdyin hyvin Vaasassa, mutta viihdyn myös täällä maaseudulla. Ja näin tässä jälkikäteen ihmettelen, miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin, Maria myöntää hymyillen.

Mau 10

Yritysneuvoja Antti Alasaari puolestaan toteaa, että vaatii paljon rohkeutta jättää kaupungin varmat asiakasvirrat ja muuttaa toiminnan kanssa maaseudulle.

– Maria on kuitenkin onnistunut löytämään paikkansa Isostakyröstä hyvän markkinoinnin, oman osaamisensa ja hyvän työnsä ansiosta. On myös kivaa, että äiti ja tytär voivat nyt työskennellä rinnakkain samassa yrityksessä, hän sanoo.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand

 

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää