Marian unelmakampaamo

31.01.2023

Mau 6– Oma kampaamo on ollut haaveeni jo hyvin pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ennen tätä, toteaa Maria Uusihaka. Yrittäjänä oleminen ei ole Marialle mitään uutta, mutta sitä vastoin uutta on oman kampaamon pyörittäminen sen sijaan, että työskentelisi vuokratuolilla.

Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.

Yrittäjänä Maria Uusihaka on siis ollut jo pitkään. Uutta sitä vastoin ollut saada asiakkaat löytämään hänen kampaamonsa Isossakyrössä sen sijaan, että heitä ”palvelisi” helpommin suuressa ja tunnetummassa kampaamossa Vaasassa.

– Tämä on ollut haaveeni jo pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ja kypsä ennen tätä. Olen kotoisin ja asun täällä Isossakyrössä ja ajattelin, että sitten kun minusta tulee ”aikuinen” ja avaan oman kampaamon, sen pitäisi olla täällä, missä minun juureni ovat, hän aloittaa.

Maria kouluttautui sekä kampaajaksi että meikkaaja-maskeeraajaksi. Hän sai tutkintonsa valmiiksi vuosina 2007 ja 2008. Alkuvuosina, toisin kuin monella muulla vastavalmistuneella tällä alalla, hänellä oli mahdollisuus työskennellä kampaamossa palkkalistoilla.

– Kun työpaikallani tehtiin uudelleenjärjestelyjä 2013, minut kehotettiin hankkimaan Y-tunnus ja jatkamaan työskentelyä vuokratuoliyrittäjänä, Maria jatkaa.

Yhdeksän vuotta myöhemmin Maria teki päätöksen toteuttaa unelmansa ja alkoi etsiä sopivaa toimitilaa.

– Tämä tila oli paras mahdollinen kooltaan ja sijainniltaan.

Mau 1Maria Uusihaan salonki sijaitsee Isonkyrön keskustassa, samassa kiinteistössä kuin apteekki. Ennen avaamistaan toukokuussa 2022 remontoitiin tilat, jotka Maria päätti ostaa vuokraamisen sijaan.

Koska tilat vaativat remontin ennen kuin pääsisin avaamaan, tuntui paremmalta ostaa ja siten myös tehdä remontti itseäni varten. Mutta tietysti investointi on myös suuri huolenaihe, jonka kanssa elän joka päivä, Maria lisää.

Muilta seudun tutuilta yrittäjiltä hän sai kehotuksen ottaa yhteyttä VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen ennen yrityksen perustamista.

– Antti oli suureksi avuksi, koska pankki vaati liiketoimintasuunnitelman, jotta voi myöntää minulle lainaa. Sain VASEKin kautta myös vinkin siitä, että voisin hakea remontointitukea YHYRES-kehittämisyhdistyksen kautta, Maria jatkaa.

Mitään uutta yritystä Marian ei tarvinnut perustaa, koska hän oli jo elinkeinonharjoittaja. Maria päätti kuitenkin ottaa toisen nimen käyttöön itse kampaamolle.

– Mahdollisesti myöhemmin voi olla ajankohtaista muuttaa yhtiömuoto osakeyhtiöksi, ja silloin käännyn ehdottomasti uudelleen VASEKin puoleen, hän toteaa.

Mau 4MAU Hair & Beauty -kampaamoon ja kauneushoitolaan kaikki ovat tervetulleita. Yrityksessä tehdään kaikenlaisia hiustenleikkuita, värjäyksiä ja hiusten pidennyksiä, kynsien geeli/kestolakkauksia sekä erilaisia juhlameikkejä. 

Kampaamo avattiin viime toukokuussa ja ensimmäinen vuosi MAU Hair & Beautyssä on kulunut hyvin. Marian äiti, joka myös on parturi-kampaaja, on nyt osa-aikaisesti vuokratuolilla yrityksessä ja Marian suunnitelmissa on etsiä pian toinenkin parturi-kampaaja.

– Myös joku, joka voisi hoitaa kaikki manikyyri- ja kynsityöt, olisi tervetullut, lisää Maria, joka tarjoaa myös juhla- ja häämeikkejä parturi-kampaamossaan.

Kaikenlaiset asiakkaat ovat tervetulleita ja työ oman, uuden asiakaskunnan rakentamiseksi kotiseudulla jatkuu.

– Viihdyin hyvin Vaasassa, mutta viihdyn myös täällä maaseudulla. Ja näin tässä jälkikäteen ihmettelen, miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin, Maria myöntää hymyillen.

Mau 10

Yritysneuvoja Antti Alasaari puolestaan toteaa, että vaatii paljon rohkeutta jättää kaupungin varmat asiakasvirrat ja muuttaa toiminnan kanssa maaseudulle.

– Maria on kuitenkin onnistunut löytämään paikkansa Isostakyröstä hyvän markkinoinnin, oman osaamisensa ja hyvän työnsä ansiosta. On myös kivaa, että äiti ja tytär voivat nyt työskennellä rinnakkain samassa yrityksessä, hän sanoo.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand

 

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023 | Uutiset
EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin. – Tänä vuonnakin EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli ennen maanantaita 30 % enemmän kuin aiemmin, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.
Lue lisää

Yrityksen voi laittaa myyntiin monen eri kanavan kautta

28.03.2023 | Uutiset
Myyntikanavat yrityksen myymiseen -webinaari keräsi linjoille kuulijoita, joilla yrityksen myyminen oli ajankohtaista tai vasta alustavana ajatuksena. Yhtä kaikki – kuten omistajanvaihdoksissa aina – on järkevää aloittaa omistajanvaihdokseen valmistautuminen ajoissa, ja tällä kertaa webinaarissa pohdittiin erilaisia yrityksen myyntikanavia.
Lue lisää

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää