Marian unelmakampaamo

31.01.2023

Mau 6– Oma kampaamo on ollut haaveeni jo hyvin pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ennen tätä, toteaa Maria Uusihaka. Yrittäjänä oleminen ei ole Marialle mitään uutta, mutta sitä vastoin uutta on oman kampaamon pyörittäminen sen sijaan, että työskentelisi vuokratuolilla.

Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.

Yrittäjänä Maria Uusihaka on siis ollut jo pitkään. Uutta sitä vastoin ollut saada asiakkaat löytämään hänen kampaamonsa Isossakyrössä sen sijaan, että heitä ”palvelisi” helpommin suuressa ja tunnetummassa kampaamossa Vaasassa.

– Tämä on ollut haaveeni jo pitkään, mutta en ole tuntenut olevani tarpeeksi valmis ja kypsä ennen tätä. Olen kotoisin ja asun täällä Isossakyrössä ja ajattelin, että sitten kun minusta tulee ”aikuinen” ja avaan oman kampaamon, sen pitäisi olla täällä, missä minun juureni ovat, hän aloittaa.

Maria kouluttautui sekä kampaajaksi että meikkaaja-maskeeraajaksi. Hän sai tutkintonsa valmiiksi vuosina 2007 ja 2008. Alkuvuosina, toisin kuin monella muulla vastavalmistuneella tällä alalla, hänellä oli mahdollisuus työskennellä kampaamossa palkkalistoilla.

– Kun työpaikallani tehtiin uudelleenjärjestelyjä 2013, minut kehotettiin hankkimaan Y-tunnus ja jatkamaan työskentelyä vuokratuoliyrittäjänä, Maria jatkaa.

Yhdeksän vuotta myöhemmin Maria teki päätöksen toteuttaa unelmansa ja alkoi etsiä sopivaa toimitilaa.

– Tämä tila oli paras mahdollinen kooltaan ja sijainniltaan.

Mau 1Maria Uusihaan salonki sijaitsee Isonkyrön keskustassa, samassa kiinteistössä kuin apteekki. Ennen avaamistaan toukokuussa 2022 remontoitiin tilat, jotka Maria päätti ostaa vuokraamisen sijaan.

Koska tilat vaativat remontin ennen kuin pääsisin avaamaan, tuntui paremmalta ostaa ja siten myös tehdä remontti itseäni varten. Mutta tietysti investointi on myös suuri huolenaihe, jonka kanssa elän joka päivä, Maria lisää.

Muilta seudun tutuilta yrittäjiltä hän sai kehotuksen ottaa yhteyttä VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen ennen yrityksen perustamista.

– Antti oli suureksi avuksi, koska pankki vaati liiketoimintasuunnitelman, jotta voi myöntää minulle lainaa. Sain VASEKin kautta myös vinkin siitä, että voisin hakea remontointitukea YHYRES-kehittämisyhdistyksen kautta, Maria jatkaa.

Mitään uutta yritystä Marian ei tarvinnut perustaa, koska hän oli jo elinkeinonharjoittaja. Maria päätti kuitenkin ottaa toisen nimen käyttöön itse kampaamolle.

– Mahdollisesti myöhemmin voi olla ajankohtaista muuttaa yhtiömuoto osakeyhtiöksi, ja silloin käännyn ehdottomasti uudelleen VASEKin puoleen, hän toteaa.

Mau 4MAU Hair & Beauty -kampaamoon ja kauneushoitolaan kaikki ovat tervetulleita. Yrityksessä tehdään kaikenlaisia hiustenleikkuita, värjäyksiä ja hiusten pidennyksiä, kynsien geeli/kestolakkauksia sekä erilaisia juhlameikkejä. 

Kampaamo avattiin viime toukokuussa ja ensimmäinen vuosi MAU Hair & Beautyssä on kulunut hyvin. Marian äiti, joka myös on parturi-kampaaja, on nyt osa-aikaisesti vuokratuolilla yrityksessä ja Marian suunnitelmissa on etsiä pian toinenkin parturi-kampaaja.

– Myös joku, joka voisi hoitaa kaikki manikyyri- ja kynsityöt, olisi tervetullut, lisää Maria, joka tarjoaa myös juhla- ja häämeikkejä parturi-kampaamossaan.

Kaikenlaiset asiakkaat ovat tervetulleita ja työ oman, uuden asiakaskunnan rakentamiseksi kotiseudulla jatkuu.

– Viihdyin hyvin Vaasassa, mutta viihdyn myös täällä maaseudulla. Ja näin tässä jälkikäteen ihmettelen, miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin, Maria myöntää hymyillen.

Mau 10

Yritysneuvoja Antti Alasaari puolestaan toteaa, että vaatii paljon rohkeutta jättää kaupungin varmat asiakasvirrat ja muuttaa toiminnan kanssa maaseudulle.

– Maria on kuitenkin onnistunut löytämään paikkansa Isostakyröstä hyvän markkinoinnin, oman osaamisensa ja hyvän työnsä ansiosta. On myös kivaa, että äiti ja tytär voivat nyt työskennellä rinnakkain samassa yrityksessä, hän sanoo.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand

 

 





‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää