Makuja maailmanperintöalueelta - nyt valmistettavissa keittiössäsi

11.09.2017

Kvarken receptbok thumbTähtikokki Michael Björklundin kehittämä Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston maailmanperintömenu, joka oli tarjolla Wasalinen Wasa Express -laivan à la carte -ravintolassa syksyllä 2016, on nyt myös kaikkien kotikokkien valmistettavissa.

Spotlight High-Low Coast -hanke antoi maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtäväksi luoda menukokonaisuuden, jossa hyödynnettiin kestävän kehityksen periaatteella tuotettuja, paikallisia raaka-aineita. Menun kehitti tunnettu ja palkittu ravintoloitsija Michael Björklund. Tämä kahden maan maut yhdistävä menu lanseerattiin teemaan sopivasti Vaasan ja Uumajan väliä liikennöivällä Wasalinen laivalla, ja se oli tarjolla syys- ja lokakuun ajan 2016.

Maailmanperintömenu sai paljon kiitosta, ja nyt se on saatettu myös kaikkien kotikokkien ulottuville ja valmistettavaksi, löydät sen täältä.

Toivotamme mukavia hetkiä keittiössä ja aitoja makuelämyksiä Merenkurkun alueen tapaan!

Julkaisija: Spotlight High-Low Coast

Intrerreg BA FI RGBHanke Spotlight High-Low Coast on EU:n INTERREG Botnia-Atlantica -ohjelman kautta rahoitettu hanke. Rajat ylittävän maailmanperintö- ja matkailuhankkeen tavoitteena on kehittää matkailutuotteita ja markkinointimateriaalia Korkean rannikon, Merenkurkun saariston ja lähialueiden kestävän kehityksen matkailun edistämiseksi. Hanke jatkuu 31.5.2018 saakka.

Lisätietoja hankkeesta:
 Marianne Sjöström, hankevetäjä Spotlight High-Low Coast, Merenkurkun neuvosto
+358 (0)40 678 8375

 

 

[contact_member,name=Peter Källberg,id=19,details=Name]



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää