Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020

Bask MatiasProjektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan VASEKilla logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.

Båsk on ollut mukana hankkeen toiminnassa alusta lähtien sekä työryhmässä että ohjausryhmässä, joten sekä hankkeen teemat että yhteistyökumppanit ovat hänelle tuttuja.

– Liikennepalvelut ovat nyt erittäin ajankohtaisia, vaikka koronatilanne onkin tuonut yhtälöön aivan uusia haasteita. Syksystä tulee todella mielenkiintoinen, sekä strategisen työn eli seudun kestävistä liikennepalveluista laadittavan tiekartan että konkreettisten pilotti-testausten myötä, Båsk kertoi toukokuussa MoveIT-hankkeen uutiskirjeessä.

– Odotan innolla pääseväni aloittamaan työt VASEKin tiimissä seudun kehittämisen eteen, Båsk lisää.

Toimitusjohtaja Stefan Råback on tyytyväinen, että MoveIT-hanke etenee koronatilanteesta huolimatta lähes suunnitelmien mukaisesti.

– Matiaksella on valmiina verkostot sekä seudun elinkeinoelämän että MoveIT-hankkeen kautta, joten sisäänajovaiheesta ei tule pitkää. Toivomme, että hankkeessa päästään nyt etenemään suunnitelmien mukaisesti niin pilottitestauksien kuin tiekartankin parissa, Råback kommentoi.

Logistiikkaan liittyvien tehtävien lisäksi Båsk tulee tarpeen mukaan myös osallistumaan yritysneuvontatehtäviin.

– Koronakevät on osoittanut meille, että työntekijöiden monipuolinen osaaminen ja valmius sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja tehtäväkenttään on meille erittäin tärkeää. On hienoa, että saamme Matiaksen joukkoomme, hän pääsee nyt mukaan aktiiviseen kehitystyöhön koko seudun tasolla, Råback päättää.

 

Lataa lehdistökuva

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää

Kilpailu - Siivoa rantasi ja voita palkintoja!

26.08.2020 | Uutiset
Järjestämme yhdessä Siisti Biitsi – Snygg Beach -ohjelman kanssa roskienkeräyskilpailun Pohjanmaalla vähentääksemme roskia ja muovijätettä meressä ja kauniissa pohjalaisessa saaristossamme.
Lue lisää