Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023

mert guller jFBWOaoS 7o unsplash

Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?

VASEKin yritysneuvonnassa kestävä kehitys ja vastuullisuus nousevat entistä useammin esille.

– Katsomme yhdessä yrityksen mahdollisuuksia tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja. Työ lähtee pienistä askeleista, eikä ole tarkoitus, että yritys lähtee suuriin muutoksiin kannattavuuden kustannuksella. Tosin on tutkittua, että ympäristöystävällisesti toimivat yritykset ovat kannattavampia, yritysneuvoja Antti Alasaari luettelee ja jatkaa:

– Yhdessä yrittäjän kanssa voimme tarkastella esimerkiksi tilankäyttöä. Tarvitseeko yritys niin suuria tiloja tai niin suurta varastoa? Miten toiminnassa voidaan minimoida hukan muodostuminen? Voidaanko energiatehokkuuteen vaikuttaa? Miten kiertotalous saadaan kiinteäksi osaksi toimintaa?

Älä unohda viestiä tekemästäsi vastuullisuustyöstä

Yrityksen on helpompi tähdätä entistä vastuullisempaan toimintaan, kun kassa on kunnossa. Kannattavuuden parantaminen aloitetaan usein markkinoinnista. Voidaanko yrityksen jo olemassa oleville asiakkaille myydä lisää? Mitkä olisivat uudet asiakaskohderyhmät? Millä keinoilla uudet asiakkaat tavoitetaan? Erityisesti markkinoinnissa vastuullisuus ja kestävyys on syytä nostaa kärkiviestiksi.

– Aivan liian usein yritykset ovat hiljaa tekemistään muutoksista ja vastuullisuustyöstä. Silloin menetetään selkeää markkinointietua. Kestävän kehityksen tiekartasta löytyy monta hyvää neuvoa yritysten vastuullisuusviestintään, kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntija Hanna Malkamäki muistuttaa ja jatkaa:

– Tärkeintä vastuullisuusviestinnässä on läpinäkyvyys, rehellisyys ja avoimuus. Näin toimien minimoidaan riski siitä, että viesti tulkitaan viherpesuksi. Lisäksi on uskallettava kertoa myös omista tavoitteista ja päämääristä, vaikka matka olisi vasta alussa.

Vastuullisuustyöhön on panostettava, koska se on oikein ja oikea tapa toimia.

– Yhdessä löydämme tien, jolla yrityksestä saadaan entistä vahvempi, vastuullisempi ja myös kannattavampi, joten ole meihin VASEKilla yhteydessä. Voimme yhdessä miettiä sekä kannattavuutta että kestävyyttä, Malkamäki ja Alasaari painottavat.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää