Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023

IMG 0226editEsa Siltaloppi, Marianna Bragge ja Harri Bragge

Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisterin ilmoitus huomataan

Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.

Samaan aikaan toisaalla valokuvausalan yrittäjä Harri Bragge etsi omalle ja vaimonsa Marianna Braggen yritykselle uusia, yhteisiä tiloja. Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisterin hän oli löytänyt jo aiemmin hakukoneen avulla ja kävi rekisterissä päivittäin tutkimassa, olisiko sinne tullut uusia ilmoituksia.

Esalla oli liiketilan esittelykuvat valmiina, joten hän sai nopeasti ilmoituksen esille toimitilarekisteriin, ja aivan yhtä nopeasti se osui sieltä Harrin silmiin. Tarjolla oleva liiketila oli juuri sopiva, katutason tila suurine ikkunoineen sopii Mariannan Lankapuoti Ujolle, alakerrassa puolestaan on hyvin varusteltu studiotila Ahaa! Visualsin toiminnalle. Parissa päivässä tila oli saanut uudet vuokralaiset.

– Sain Vaasa Parksin Jenna Hoffrénilta erittäin nopeaa palvelua. Ilmoituksen osasin luoda itse, mutta Jenna auttoi kuvien järjestyksen säätämisessä. Ilmoituksen hintakin oli erittäin kohtuullinen, Esa kertoo.

IMG 0284edit

Uudet tilat mahdollistavat laajemman valikoiman

Lankapuoti Ujo aloitti verkkokauppana, mutta on toiminut myös kivijalkamyymälänä parissa muussakin paikassa. Lähemmäs keskustaa yrityksen ajoi toive suuremmista asiakasvirroista. Lankapuodin hyllyt notkuvat toinen toistaan herkullisemman värisiä lankoja ja neuletarvikkeita, ja aivan pian hyllyt täyttyvät myös joulusesongin väreistä.

– Toivon tietysti, että yhä useampi ohikulkija huomaa kylttimme ja näyteikkunamme ja piipahtaa sisälle. Järjestämme neuleiltoja, ja liikkeessä voi myös testata erilaisia puikkoja ja muita tarvikkeita. Tarjoan myös korjaus- ja mittatilausompelupalveluita. Uusiin tiloihin mahtuu entistä laajempi valikoima ja paljon sellaisia lankoja, joita ei tavaratalojen valikoimasta löydy, Marianna kertoo.

Ahaa! Visuals toimii alakerran tiloissa, ja kyseessä on täysin varusteltu studio, jossa on hyvä akustiikka, joten se soveltuu myös videotuotantojen tekemiseen. Tilassa oleva eristetty äänityskoppi mahdollistaa voice over -äänitykset. Harri vuokraa studiotilaa muiden valokuvaajien käyttöön, itse hän kuvaa yli 70 prosenttia töistään muualla.

– Kuvaan pääosin asuntoja ja kiinteistöjä kiinteistönvälittäjien tarpeita varten, sekä teen henkilökuvauksia niin studiossa kuin lokaatioissakin. Studiossa otan myös paljon passikuvia, Harri kertoo.

IMG 0292editTavoitteena pitkäaikainen vuokrasuhde

Sekä vuokranantaja että uudet vuokralaiset ovat tyytyväisiä prosessin sujuvuuteen.

– Luonnollisesti toivon lankapuodista ja studiosta pitkäaikaisia vuokralaisia. Olen myös luvannut Harrille toimia mentorina, kun toimimme samalla alalla ja yritystoiminnasta on kokemusta useiden vuosien ajalta. Olen yrittänyt eläkkeellekin jäädä jo muutamaan otteeseen, Esa Siltaloppi virnistää.

– Meille on helppoa maksaa molempien yritysten vuokra yhteen paikkaan. Arvostamme vuokranantajan joustavuutta ja tavoitettavuutta, Harri Bragge päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Ensimmäinen askel oli se suurin

04.12.2023 | Uutiset
Vaikka Jukka Hämäläisellä oli 23 vuoden kokemus yrittämisestä ja takanaan muutama vuosi sitten toteutettu mittava yritysosto, hän ei ollut aiemmin hyödyntänyt VASEKin palveluja. Nyt hän on investointituen hakemisen kautta saanut paremman käsityksen kehitysyhtiön palveluista ja haluaa suositella kaikille yrittäjille aika ajoin pysähtymistä ja miettimistä, millaista apua voisi hakea yrittämisen eri tilanteisiin ja käännekohtiin.
Lue lisää

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää

Vaasan ja Uumajan välistä yhteyttä kehitetään vihreäksi kuljetuskäytäväksi

25.10.2023 | Uutiset
Vaasan kaupunki, Uumajan kunta, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline ja Kvarken Ports ovat tehneet aiesopimuksen vihreästä kuljetuskäytävästä Uumajan ja Vaasan välille.
Lue lisää