Kvarken Multimodal Link esillä TEN-T -päivillä Tallinnassa

25.09.2013

Tallinnassa järjestetään 16.–18.10. TEN-T -päivät, joiden teemana on Connecting Europe – On the Move to the New TEN-T. Tapahtumaan sisältyy sekä seminaareja että näyttelyjä. Pääpuhujana toimii Euroopan komission liikenneasioista vastaava varapuheenjohtaja Siim Kallas. TEN-T -päivät järjestetään vuosittain, ja tavoitteena on kerätä noin 700 TEN-T -kumppania keskustelemaan ja väittelemään nykyisestä ja tulevasta TEN-T -verkostosta.

Myös TEN-T -hanke ”The Midway Alignment of the Bothnian Corridor”, joka tunnetaan myös nimellä Kvarken Multimodal Link, osallistuu tapahtumaan omalla näyttelyosastolla ja puhujilla. Näyttelyosastolla kerrotaan hankkeesta ja haetaan sille entistäkin parempaa näkyvyyttä. Kvarken Multimodal Linkin on itse asiassa esillä jo tapahtuman aattona eli 15. lokakuuta Helsingissä järjestettävässä konferenssissa. Helsingissä esitellään SSPA Sweden AB:n hanke, ja elinkeinoelämän näkökulman tähän tarjoaa Wärtsilä. Samat esitykset pidetään myös Tallinnassa.

TEN-T tarkoittaa Trans-European Transport Networkia, jonka tavoitteena on luoda edellytykset sille, että tavarat ja ihmiset voivat liikkua helposti ja tehokkaasti jäsenvaltioista toiseen sekä turvata kansainväliset yhteydet. Sen lisäksi pyritään verkostoon sisällyttämään sekä maa-, meri- että lentokuljetukset.

Kvarken Multimodal Link -hanke on lähtenyt Vaasan kaupungin ja Uumajan kaupungin aloitteesta ja se sisältää sekä tavaroiden- että matkustajien kuljetusjärjestelmän. Hankkeen lopullisena tavoitteena on suunnitella ja kehittää uusi Merenkurkun yli kulkeva laiva, parantaa satamatoimintoja ja alueellista logistiikkajärjestelmään sekä taloudellisesta että ympäristönäkökulmasta sekä lisätä markkinoiden vetovoimaa, lisätä pitkän tähtäimen toiminnallista vakautta, tuoda esiin innovatiivisia teknologioita ja ratkaisuja sekä levittää ”hyviä käytäntöjä” EU:n sisällä.

 

Siim Kallas Ten-T -päivillä Brysselissä vuonna 2012. (Kuvalähde: www.tentdays2013.eu)

Lisätietoja

Anna Måtts
anna.matts@vasek.fi‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää