Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022

Y5A1272 3Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.

Kvarken Brewery on myös Vaasan seudun ehdokas valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan marraskuussa 2022 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n neuvottelukunnan kokouksen yhteydessä.

Olutta ja saariston historiaa samassa paketissa

Tänä vuonna Vaasan seudun vuoden uusyrittäjä -palkinnon valintaperusteina olivat yrityksen tekemä hyvä tulos, näkyvyys sekä paikallisen historian hyödyntäminen markkinoinnissa.

– Valintaan vaikuttivat myös yritystoiminnan laajuus monella eri alueella, positiivinen trendi liiketoiminnassa, verkosto- ja yhteistyö muiden saman alan yritysten kanssa, jolla kustannukset on saatu alas ja liiketoimintaa järkevöitetty, sanoo Startian johtaja Tommi Virkama.

Kvarken Breweryn valikoimaan kuuluvat muun muassa maailmanperintö- ja kausioluet.

– Olemme alusta alkaen rakentaneet brändiämme Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen ympärille, Willför sanoo. Kaikki Kvarken Breweryn maailmanperintöoluet kertovat oman tarinansa saariston historiasta.

– Esimerkiksi The Smuggler Golden Alen inspiraationa oli kieltolain aika, jolloin saaristo toimi alkoholin salakuljettajien kätköpaikkana, hän kertoo.

Startiasta apua yrityksen käynnistämiseen

Kvarken Brewery sai syntynsä, kun Patrik Willför opetti vuonna 2016 silloisella Vasa Arbiksella oluen panemista. Yksi hänen oppilaistaan oli Patrik Björkman.

– Patte (Patrik Björkman) kysyi, josko perustaisin panimon hänen ja Toren kanssa. Tuumasin, että mikä ettei. Kolmistaan on helpompi lähteä yrittämään ja investoimaan, Willför sanoo.

Kun kolmikko päätti panimon perustamisesta, oli kaikilla takanaan erilaiset urapolut – Willförillä kielenkääntäjänä, Patrik Björkmanilla ravintoloitsijana ja Torella myyjänä.

– Koska vain Pattella oli kokemusta yrittäjyydestä, päätimme kääntyä Startian puoleen. Saimme avuksemme Tommi Virkaman sekä Stefan Råbackin, Willför muistelee.

Startian yritysneuvoja neuvoi aloittelevia panimoyrittäjiä muun muassa lupa-asioissa, liiketoimintasuunnitelman laatimisessa sekä starttirahahakemuksen tekemisessä.

Toinen ravintola, automaatio – katse tulevaisuudessa

Kvarken Breweryllä on katse tulevaisuudessa. Pohdinnassa on toisen Gastropubin avaaminen lähemmäs Vaasan keskustaa. Myös automaatio houkuttelee.

– Haluamme tuoda oluemme myös porilaisiin, tamperelaisiin ja turkulaisiin kauppoihin. Tällä hetkellä meillä on kymmenen olutta vakiotuotannossa, vuosituotanto on noin 40 000 litraa. Valmistuksen automatisointi mahdollistaisi suuremmat tuotantomäärät sekä pienentäisi työkuormaa, joka on välillä aika suuri tällaisessa pienpanimossa, Willför toteaa.

 

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia toimii osana kuntien omistamaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia. Startia on yksi Suomen 31 uusyrityskeskuksesta ja täyttää tänä vuonna 30 vuotta.
Startia on historiansa aikana palvellut yli 10 300 asiakasta ja sen tarjoaman perustamisneuvonnan avulla on perustettu yli 4 500 uutta yritystä Vaasan seudulle. Vuosittain Startia palvelee yli 700 yrityksen perustamista suunnittelevaa asiakasta.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää