Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022

Y5A1272 3Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.

Kvarken Brewery on myös Vaasan seudun ehdokas valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan marraskuussa 2022 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n neuvottelukunnan kokouksen yhteydessä.

Olutta ja saariston historiaa samassa paketissa

Tänä vuonna Vaasan seudun vuoden uusyrittäjä -palkinnon valintaperusteina olivat yrityksen tekemä hyvä tulos, näkyvyys sekä paikallisen historian hyödyntäminen markkinoinnissa.

– Valintaan vaikuttivat myös yritystoiminnan laajuus monella eri alueella, positiivinen trendi liiketoiminnassa, verkosto- ja yhteistyö muiden saman alan yritysten kanssa, jolla kustannukset on saatu alas ja liiketoimintaa järkevöitetty, sanoo Startian johtaja Tommi Virkama.

Kvarken Breweryn valikoimaan kuuluvat muun muassa maailmanperintö- ja kausioluet.

– Olemme alusta alkaen rakentaneet brändiämme Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen ympärille, Willför sanoo. Kaikki Kvarken Breweryn maailmanperintöoluet kertovat oman tarinansa saariston historiasta.

– Esimerkiksi The Smuggler Golden Alen inspiraationa oli kieltolain aika, jolloin saaristo toimi alkoholin salakuljettajien kätköpaikkana, hän kertoo.

Startiasta apua yrityksen käynnistämiseen

Kvarken Brewery sai syntynsä, kun Patrik Willför opetti vuonna 2016 silloisella Vasa Arbiksella oluen panemista. Yksi hänen oppilaistaan oli Patrik Björkman.

– Patte (Patrik Björkman) kysyi, josko perustaisin panimon hänen ja Toren kanssa. Tuumasin, että mikä ettei. Kolmistaan on helpompi lähteä yrittämään ja investoimaan, Willför sanoo.

Kun kolmikko päätti panimon perustamisesta, oli kaikilla takanaan erilaiset urapolut – Willförillä kielenkääntäjänä, Patrik Björkmanilla ravintoloitsijana ja Torella myyjänä.

– Koska vain Pattella oli kokemusta yrittäjyydestä, päätimme kääntyä Startian puoleen. Saimme avuksemme Tommi Virkaman sekä Stefan Råbackin, Willför muistelee.

Startian yritysneuvoja neuvoi aloittelevia panimoyrittäjiä muun muassa lupa-asioissa, liiketoimintasuunnitelman laatimisessa sekä starttirahahakemuksen tekemisessä.

Toinen ravintola, automaatio – katse tulevaisuudessa

Kvarken Breweryllä on katse tulevaisuudessa. Pohdinnassa on toisen Gastropubin avaaminen lähemmäs Vaasan keskustaa. Myös automaatio houkuttelee.

– Haluamme tuoda oluemme myös porilaisiin, tamperelaisiin ja turkulaisiin kauppoihin. Tällä hetkellä meillä on kymmenen olutta vakiotuotannossa, vuosituotanto on noin 40 000 litraa. Valmistuksen automatisointi mahdollistaisi suuremmat tuotantomäärät sekä pienentäisi työkuormaa, joka on välillä aika suuri tällaisessa pienpanimossa, Willför toteaa.

 

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia toimii osana kuntien omistamaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia. Startia on yksi Suomen 31 uusyrityskeskuksesta ja täyttää tänä vuonna 30 vuotta.
Startia on historiansa aikana palvellut yli 10 300 asiakasta ja sen tarjoaman perustamisneuvonnan avulla on perustettu yli 4 500 uutta yritystä Vaasan seudulle. Vuosittain Startia palvelee yli 700 yrityksen perustamista suunnittelevaa asiakasta.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää