Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022

Y5A1272 3Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.

Kvarken Brewery on myös Vaasan seudun ehdokas valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan marraskuussa 2022 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n neuvottelukunnan kokouksen yhteydessä.

Olutta ja saariston historiaa samassa paketissa

Tänä vuonna Vaasan seudun vuoden uusyrittäjä -palkinnon valintaperusteina olivat yrityksen tekemä hyvä tulos, näkyvyys sekä paikallisen historian hyödyntäminen markkinoinnissa.

– Valintaan vaikuttivat myös yritystoiminnan laajuus monella eri alueella, positiivinen trendi liiketoiminnassa, verkosto- ja yhteistyö muiden saman alan yritysten kanssa, jolla kustannukset on saatu alas ja liiketoimintaa järkevöitetty, sanoo Startian johtaja Tommi Virkama.

Kvarken Breweryn valikoimaan kuuluvat muun muassa maailmanperintö- ja kausioluet.

– Olemme alusta alkaen rakentaneet brändiämme Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen ympärille, Willför sanoo. Kaikki Kvarken Breweryn maailmanperintöoluet kertovat oman tarinansa saariston historiasta.

– Esimerkiksi The Smuggler Golden Alen inspiraationa oli kieltolain aika, jolloin saaristo toimi alkoholin salakuljettajien kätköpaikkana, hän kertoo.

Startiasta apua yrityksen käynnistämiseen

Kvarken Brewery sai syntynsä, kun Patrik Willför opetti vuonna 2016 silloisella Vasa Arbiksella oluen panemista. Yksi hänen oppilaistaan oli Patrik Björkman.

– Patte (Patrik Björkman) kysyi, josko perustaisin panimon hänen ja Toren kanssa. Tuumasin, että mikä ettei. Kolmistaan on helpompi lähteä yrittämään ja investoimaan, Willför sanoo.

Kun kolmikko päätti panimon perustamisesta, oli kaikilla takanaan erilaiset urapolut – Willförillä kielenkääntäjänä, Patrik Björkmanilla ravintoloitsijana ja Torella myyjänä.

– Koska vain Pattella oli kokemusta yrittäjyydestä, päätimme kääntyä Startian puoleen. Saimme avuksemme Tommi Virkaman sekä Stefan Råbackin, Willför muistelee.

Startian yritysneuvoja neuvoi aloittelevia panimoyrittäjiä muun muassa lupa-asioissa, liiketoimintasuunnitelman laatimisessa sekä starttirahahakemuksen tekemisessä.

Toinen ravintola, automaatio – katse tulevaisuudessa

Kvarken Breweryllä on katse tulevaisuudessa. Pohdinnassa on toisen Gastropubin avaaminen lähemmäs Vaasan keskustaa. Myös automaatio houkuttelee.

– Haluamme tuoda oluemme myös porilaisiin, tamperelaisiin ja turkulaisiin kauppoihin. Tällä hetkellä meillä on kymmenen olutta vakiotuotannossa, vuosituotanto on noin 40 000 litraa. Valmistuksen automatisointi mahdollistaisi suuremmat tuotantomäärät sekä pienentäisi työkuormaa, joka on välillä aika suuri tällaisessa pienpanimossa, Willför toteaa.

 

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia toimii osana kuntien omistamaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia. Startia on yksi Suomen 31 uusyrityskeskuksesta ja täyttää tänä vuonna 30 vuotta.
Startia on historiansa aikana palvellut yli 10 300 asiakasta ja sen tarjoaman perustamisneuvonnan avulla on perustettu yli 4 500 uutta yritystä Vaasan seudulle. Vuosittain Startia palvelee yli 700 yrityksen perustamista suunnittelevaa asiakasta.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää