Kuntamarkkinoinnin SM-kisojen voitto Vaasaan

14.09.2022

MicrosoftTeams image 1

Onnellisten ihmisten tarinat ja työnantajakampanja vakuuttivat tuomariston

Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys VASEK Oy voittivat Kuntamarkkinoinnin SM-kisat valtakunnallisella Maailman onnellisin ihminen -kampanjallaan ja sitä seuranneella rektytointikampanjalla. 

– Tuomaristo arvosti Vaasan kampanjassa monen tasoiseen strategiaan vahvasti kytkeytyvää hyvää mieltä, joka sopii hienosti aikaansa, ja tavoitti kohderyhmänsä monipuolisin keinoin ja yhteistyöllä. Vaasan hyvänmielen kampanja on osoitus onnistuneen kuntamarkkinoin vaikutuksesta kaupungin elinvoimaan ja houkuttelevuuteen, toteaa Kuntaliiton markkinointipäällikkö Eija Rautiainen.  

– Olemme tosi otettuja tästä voitosta. Samalla tämä on kiitos ja arvostuksenosoitus tekemästämme työstä ja panostuksestamme Vaasan vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Ja tietenkin palkinto antaa meille intoa jatkaa työtä, jolla nostetaan Vaasan seudun tunnettuutta ja vetovoimaa, kertovat Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus

Valinta kampanjan teemaksi juontuu Vaasan kaupungin rohkeasta strategiavalinnasta, jossa yhtenä keskeisenä tavoitteena on Suomen onnellisimmat asukkaat. Aihe puhuttelee kohderyhmäksi valittuja milleniaaleja, jotka arvostavat merkityksellistä elämää sekä hyvää työn ja vapaa-ajan tasapainoa. 

– Kampanjan ideana oli tuoda aihetta esiin kolmen vaasalaisen onnellisen tarinan kautta. Vaikka tavoitteemme on olla Suomen onnellisin kaupunki, näiden tarinoiden kautta halusimme jakaa oivalluksia onnelliseen elämään ihan kaikille suomalaisille. Ja samalla tietysti lisätä Vaasan seudulla asuvien onnellisuutta sekä Vaasan houkuttelevuutta asuinpaikkana, kertoo Forsén. 

– Onnellisuus oli punaisena lankana myös rekrytointikampanjassa. Vaasan seudun yritykset toivat esiin merkityksellisiä työpaikkoja, mutta myös yritysten työntekijät pääsivät kertomaan omat onnellisuuden salaisuutensa kaikille, lisää Kattelus. 

Strateginen markkinointi jatkuu 

onnellisuus 0083

Kilpailu osaajista on Suomessa kovaa. Vaasa jatkaa vahvaa markkinointia ja Vaasan vahvuuksien nostamista erityisesti milleniaaleille, joille muuttaminen merkityksellisen ja kiinnostavan työn perässä on luonnollista. 

– Keväällä nostimme esiin sen, ettei onnellisuus tarkoita täydellistä elämää, vaan jokaisen elämään kuuluu myös epäonnistumisia ja se on ihan normaalia. Jatkamme samalla teemalla jälleen yhdessä yritysten kanssa ja tuomme esiin työurien lisäksi myös työyhteisöjen tärkeyttä ja ainutlaatuisuutta. Aina täällä Strömsössäkään ei mene niin kuin Strömsössä  – ja se on ihan normaalia, kiteyttävät Forsén ja Kattelus lopuksi. 

Kampanja toteutettiin yhteistyössä mainostoimisto Drama Queenin kanssa. 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää