Kuntamarkkinoinnin SM-kisojen voitto Vaasaan

14.09.2022

MicrosoftTeams image 1

Onnellisten ihmisten tarinat ja työnantajakampanja vakuuttivat tuomariston

Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys VASEK Oy voittivat Kuntamarkkinoinnin SM-kisat valtakunnallisella Maailman onnellisin ihminen -kampanjallaan ja sitä seuranneella rektytointikampanjalla. 

– Tuomaristo arvosti Vaasan kampanjassa monen tasoiseen strategiaan vahvasti kytkeytyvää hyvää mieltä, joka sopii hienosti aikaansa, ja tavoitti kohderyhmänsä monipuolisin keinoin ja yhteistyöllä. Vaasan hyvänmielen kampanja on osoitus onnistuneen kuntamarkkinoin vaikutuksesta kaupungin elinvoimaan ja houkuttelevuuteen, toteaa Kuntaliiton markkinointipäällikkö Eija Rautiainen.  

– Olemme tosi otettuja tästä voitosta. Samalla tämä on kiitos ja arvostuksenosoitus tekemästämme työstä ja panostuksestamme Vaasan vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Ja tietenkin palkinto antaa meille intoa jatkaa työtä, jolla nostetaan Vaasan seudun tunnettuutta ja vetovoimaa, kertovat Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus

Valinta kampanjan teemaksi juontuu Vaasan kaupungin rohkeasta strategiavalinnasta, jossa yhtenä keskeisenä tavoitteena on Suomen onnellisimmat asukkaat. Aihe puhuttelee kohderyhmäksi valittuja milleniaaleja, jotka arvostavat merkityksellistä elämää sekä hyvää työn ja vapaa-ajan tasapainoa. 

– Kampanjan ideana oli tuoda aihetta esiin kolmen vaasalaisen onnellisen tarinan kautta. Vaikka tavoitteemme on olla Suomen onnellisin kaupunki, näiden tarinoiden kautta halusimme jakaa oivalluksia onnelliseen elämään ihan kaikille suomalaisille. Ja samalla tietysti lisätä Vaasan seudulla asuvien onnellisuutta sekä Vaasan houkuttelevuutta asuinpaikkana, kertoo Forsén. 

– Onnellisuus oli punaisena lankana myös rekrytointikampanjassa. Vaasan seudun yritykset toivat esiin merkityksellisiä työpaikkoja, mutta myös yritysten työntekijät pääsivät kertomaan omat onnellisuuden salaisuutensa kaikille, lisää Kattelus. 

Strateginen markkinointi jatkuu 

onnellisuus 0083

Kilpailu osaajista on Suomessa kovaa. Vaasa jatkaa vahvaa markkinointia ja Vaasan vahvuuksien nostamista erityisesti milleniaaleille, joille muuttaminen merkityksellisen ja kiinnostavan työn perässä on luonnollista. 

– Keväällä nostimme esiin sen, ettei onnellisuus tarkoita täydellistä elämää, vaan jokaisen elämään kuuluu myös epäonnistumisia ja se on ihan normaalia. Jatkamme samalla teemalla jälleen yhdessä yritysten kanssa ja tuomme esiin työurien lisäksi myös työyhteisöjen tärkeyttä ja ainutlaatuisuutta. Aina täällä Strömsössäkään ei mene niin kuin Strömsössä  – ja se on ihan normaalia, kiteyttävät Forsén ja Kattelus lopuksi. 

Kampanja toteutettiin yhteistyössä mainostoimisto Drama Queenin kanssa. 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää