JH Tilipalvelu2 www
Jonna Hiivanaisesta tuli oman työpaikkaansa pomo ja uusi omistaja marraskuussa, kun hän osti kirjanpitotoimiston, jossa hän on itse työskennellyt viime vuodet. Yrityksen nimi on nyt JH Tilipalvelu.

Luupin alla JH Tilipalvelu

Pitkäaikainen unelma olla oman itsensä pomo ja mahdollisuudesta päättää itse työpäiviensä kulusta johti siihen, että Jonna Hiivanainen teki viime syksynä ratkaisevan päätöksen. Hänen monivuotisesta työpaikastaan – vähäkyröläisestä kirjanpitotoimistosta – tuli hänen oma yrityksensä, ja nyt muutaman kiireisen kuukauden jälkeen suurin osa palasista on loksahtanut paikoilleen.

Omistajanvaihdos toteutui virallisesti marraskuussa, mutta ennen sitä Jonna oli jo jonkin aikaa valmistautunut tulevaan. Työkokemuksensa ansiossa hänellä on osaamista siitä, mitä velvollisuuksia yrittäjällä Suomessa on, joten moni asia oli myös tuttua hänelle ennestään.

– Ajatus yrityksen jatkamisesta syntyi, kuin kirjanpitotoimiston aikaisempi yrittäjä Kaisu Mäkinen ilmoitti, että hän aikoo lopettaa yrittäjänä. Tartuin tilaisuuteen, koska olen aina haaveillut yrittäjäksi ryhtymisestä, Jonna kertoo.

Syksyn aikana hän on siis valmistautunut, ja se on Jonnan itsensä mukaan ensisijaisesti tapahtunut mentaalipuolella.

– Olen tietysti myös keskustellut ystävien kanssa, huomioinut riskit sekä tehnyt tarvittavia laskelmia uudelleen ja uudelleen, Jonna lisää.

Saadakseen konkreettista apua yritysoston kanssa, hän kääntyi VASEKin puoleen, jossa yritysneuvoja Antti Alasaari on avustanut ja vastannut Jonnan kaikkiin kysymyksiin.

– VASEKilla saamani vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Sain heti tukea ajatukselleni ja olen saanut myös konkreettista apua liiketoimintasuunnitelman, talousarvion ja vastaavien laatimiseen.

– Haimme myös Jonnalle starttirahaa sekä teimme arvion liiketoiminnan arvosta. Lisäksi autoin erilaisten dokumenttimallien kanssa, kuten kauppakirjan, sopimusten ja muiden kanssa, Antti lisää.

JH Tilipalvelu3 www
– Työntekijöiden esimieheksi ryhtyminen huolestutti minua eniten, kertoo Jonna, jonka alaisuuteen siirtyivät toimiston vanhat asiakkaat ja työntekijät. Kuvassa myös Kirsi Hemminki.

Liiketoimintakaupan myötä koko toiminta asiakkaineen ja työntekijöineen siirrettiin Jonnalle. Asiakaskuntaan kuuluu erilaisia paikallisia pienyrittäjiä, mutta myös maanviljelijöitä.

– Asiakkaat edustavat kymmeniä eri toimialoja, tänne mahtuvat kaikenlaiset yritykset, Jonna toteaa.

Syksy on ollut Jonnalle kiireinen, sillä yritysoston lisäksi käynnissä ovat olleet myös opinnot.

– Olen käynyt Taloushallintoliiton oman koulutuksen KLT-kirjanpitäjäksi. KLT-tutkintoa vaaditaan kirjanpitotoimiston auktorisointia varten ja se on myös vahva myyntiargumentti ja todiste toimiston palvelujen korkeasta laadusta.

– Tutkinto oli aika vaativa, mutta nyt se on suoritettu. Ja hitaasti mutta varmasti myös muut palaset yrityksessä loksahtelevat paikoilleen. Järjestettävänä ja hoidettavana on ollut melkoisesti käytännön asioita, monia puheluja on pitänyt soittaa.

JH Tilipalvelu5 wwwYrityksessä on nyt käytössä myös uusi ohjelmisto, jotta asiakkaat voivat halutessaan seurata kirjanpitoaan reaaliaikaisesti.

– Ylimääräinen työhuone remontoidaan myös kokoushuoneeksi, jotta voimme tarvittaessa pitää asiakastapaamisia yksityisemmin ja rauhassa, Jonna kertoo.

Hän odottaa jatkossa verkostonsa rakentamista edelleen ja on innokas osallistumaan VASEKin ja muiden toimijoiden järjestämiin yrittäjille suunnattuihin tilaisuuksiin.

– Syksyllä aika ei riittänyt siihen, mutta otan askeleen kerrallaan ja nyt tuntuu siltä, että suurin osa asioista alkaa selvitä, Jonna päättää.

 

Syksy on ollut Jonnalle stressaava, sillä hän on liiketoimintakaupan lisäksi suorittanut KLT-tutkintoa. – Otan askeleen kerrallaan, ja nyt alkaa tuntua siltä, että suurin osa asioista alkaa selvitä, Jonna toteaa.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 

Apua omistajanvaihdoksiin

Lue lisää VASEKin yrityspalveluista

Lue lisää Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeesta

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpiLippu ja lause pieni

 

Lue lisää Luupin alla -yrittäjätarinoita

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle