Sari yrittajat 600pxSari Saarikoski, Maarit Håkans ja Saila Panttila.

Perinteisen kukka- ja hautausalan yrityksen Kukka-Finnen kukkakauppapuoli siirtyi vuoden 2017 lopussa uusiin käsiin, kun pitkään yrityksessä työskennelleet Saila Panttila ja Maarit Håkans ostivat kukkakaupan ja jatkoivat sen toimintaa vanhan nimen turvin.

– Entinen työnantajamme oli jo jonkin aikaa yrittänyt myydä kukkakauppaa ja tarjosi lopulta sitä meille. Saimme pari viikkoa aikaa miettiä asiaa ja sitten se olikin menoa. Saimme yrittäjäyhdistyksestä ja tuttaviltamme vinkin kääntyä VASEKin puoleen saadaksemme apua, ja siinä nopeaan tahtiin sitten laadimme liiketoimintasuunnitelman, perustimme oman uuden osakeyhtiön, haimme starttirahaa ja pankista lainaa sekä toteutimme yrityskaupan, Håkans luettelee.

– Paperisota oli melkoinen, mutta onneksi yritysneuvoja Sari Saarikoski oli apunamme ja saimme soittaa hänelle aina, kun tuli jotain kysyttävää. Kaiken piti tapahtua niin nopeasti, joten hänen apunsa oli todella tärkeää. Sen ansiosta kaikki meni oikein hyvin, Panttila kiittelee.

– Tämä olikin aika poikkeuksellinen siinä mielessä, että kauppa toteutettiin niin nopeassa tahdissa. Myyjän asettama hinta oli heti kohdillaan, liike sai jatkaa vanhalla paikalla vanhalla nimellään ja tutuille tavarantoimittajille vain päivitettiin uudet yhteystiedot, Saarikoski kertoo onnistuneesti menneestä prosessista.

– Joulukuun sesonkiaika oli kiireinen, mutta meni kuitenkin rutiinilla, kun kaikki jatkui ikään kuin ennallaan, Panttila ja Håkans kertovat.

KukkaFinne1 300pxItse työ kukkakaupassa on samaa yrittäjänä kuin työntekijänäkin, mutta liiketoiminnan johtamisen myötä yrittäjille on tullut myös enemmän tehtävää.

– Olemme aina paiskineet hommia antaumuksella ja meillä on tässä paljon vakiasiakkaita, jotka kiittelevät aurinkoista ja luotettavaa palvelua ja arvostavat hyviä ja kestäviä kukkia. Nyt kun omistajanvaihdoksesta kerrottiin lehdessä, meille on myös palannut asiakkaita, jotka ovat aiemmin käyneet paljon. Saamme myös kiitosta laajasta valikoimasta. Olemmekin keskittyneet leikkokukkiin, kukkasidontaan ja viherkasveihin, ja jättäneet lahjatavarapuolen tarkoituksella minimiin.

– Meillä on yksi työntekijä ja lisäksi sesonkiaikana, kuten esimerkiksi toukokuun äitienpäivän ja valmistujaisten tienoilla, tarvitaan kiireapulaisia. Ja kesällä aiomme pitää lomaa, joten silloinkin tarvitsemme työntekijän apua, Panttila kertoo.

– Se on hyvä, omasta jaksamisesta täytyy pitää huolta, Saarikoskikin muistuttaa.

Kukka-Finnessä yrittäjien päivät menevät liikkeen rutiineihin ja asiakaspalveluun, iltaisin on hallinnollisten töiden lisäksi erilaiset uudistukset suunnitteilla. Ainakin kotisivujen uusiminen on tärkeää, ja Saarikoski patistelee myös hoitamaan osakeyhtiön osakkaisen välisen osakassopimuksen kuntoon:

– Tulen jankuttamaan tästä teille, kunnes olette sen hoitaneet, hän toteaa hymyillen.

Yrittäjiä tämä naurattaa ja pian haastattelu keskeytyykin, kun heidän mieleensä tulee kysymyksiä vakuutuksista ja verotuksesta, ja lopulta keskustelu ajautuu sivupoluille, kun ryhdytään ideoimaan sosiaalisen median näkyvyyttä.

KukkaFinne2 300px– Yhtenä ajatuksena on ollut myös lähteä Interflora-kukkavälityksen lisäksi eKukka-välitykseen mukaan, mutta se saattaa lisätä tarvetta tsupparille. Jo nyt toimitamme viitisen kukkalähetystä joka päivä. Jos määrä kasvaa, kärsii asiakaspalvelu liikkeessä, jos toinen meistä on viemässä lähetyksiä.

Kukka-Finnen vieressä toimii entisen omistajan haltuun jäänyt hautaustoimisto, ja yhteistyö näiden kahden yrityksen välillä jatkuu luonnollisesti tiiviinä.

– On tärkeää, että voimme kysyä aina neuvoja. Ja muillekin samassa tilanteessa oleville vinkkinä, että kannattaa aina käyttää kaikki saatavissa oleva asiantuntija-apu hyödykseen. Myös läheisten tuki ja neuvot ovat olleet meille kullanarvoisia, Panttila ja Håkans päättävät.

 

Lue lisää omistajanvaihdospalveluista

Lue lisää Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeesta

 

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpilippu ja tunnuslause 300px

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle