MS Joy captain 600px

Yrittäjä Stig-Erik Herrgård kyyditsee risteilyvieraita Merenkurkun saaristossa tai jopa Uumajaan saakka.

Yritysten koulutuspäiviä ei aina tarvitse järjestää kokoushuoneissa, vaan ne voi järjestää vaikka M/S Joy -luksusveneessä. Vene kuuluu Stig-Erik Herrgårdin Qvarken Boat Charter -yritykselle.

Suurin osa yrityksen asiakkaista on yrityksiä, jotka järjestävät koulutustilaisuuksia tai haluavat tarjota elämyksiä asiakkailleen. Lisäksi asiakkaina on esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien viettäjiä tai polttariporukoita. Veneeseen mahtuu 12 matkustajaa kerrallaan.

Saaristoristeilyjen sesonki alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuussa. Suosituimmat risteilyt suuntautuvat Mikkelinsaarille, Rönnskäriin ja Klobbskatiin.

– Mikkelinsaarille pääsee säällä kuin säällä, mutta esimerkiksi Rönnskäriin ei pääse, jos tuulee liian kovaa, Herrgård sanoo.

Yksi suosituimmista risteilykohteista on Uumaja.
– Venematka kestää kolme tuntia, ja veneellä pääsee suoraan Uumajan keskustaan asti, Herrgård kertoo.

Vastapainoa muulle työlle

Noin puolet asiakkaista on ulkomaisia, esimerkiksi intialaisia, saksalaisia, englantilaisia ja amerikkalaisia. Merenkurkun kivet tekevät moneen vaikutuksen, koska vain harva on nähnyt näin kivikkoista saaristoa.

– Saaristo on ainutlaatuinen, koska se muuttuu maankohoamisen myötä. Veneillessä saa nauttia puhtaasta ilmasta ja luonnosta, Herrgård kertoo.

Veneily on Herrgårdin sydäntä lähellä, sillä hän on liikkunut merellä pienestä pitäen. Qvarken Boat Charterin hän perusti 1997. Herrgård on myös toimitusjohtaja Rescue Team Finland -yrityksessä, joka tuottaa paloturvallisuuspalveluita yrityksille.
– Vieraiden kyyditseminen saaristossa on hyvä vastapaino muulle työlle, hän sanoo.

Seudulla on muitakin risteily-yrittäjiä, mutta kilpailua ei kuitenkaan ole liikaa, sillä yrityksillä on eri kohderyhmät.

MS Joy 600px

M/S Joyn kyytiin mahtuu 12 matkustajaa kerrallaan.

Malliesimerkki yritysryhmähankkeesta

Qvarken Boat Charter on yksi Archipelago Attractions -yritysryhmähankkeen yrityksistä. Hankkeen tarkoituksena on kehittää yhteisiä tuotepaketteja, joilla houkutellaan lisää matkailijoita Merenkurkun saaristoon. Tuotepaketteihin kuuluu esimerkiksi ohjelma- ja majoituspalveluita.

Qvarken Boat Charter on saanut projektin ansiosta uudet nettisivut sekä online-järjestelmän risteilyjen varaamiseen.

– Todella hyvä, että meillä on tämä projekti. Sen ansiosta alueen matkailuyritykset tekevät enemmän yhteistyötä, Herrgård sanoo.

Mukana hankkeessa ovat Qvarken Boat Charterin lisäksi Kvarken Nature & Fishing Tours, Kalle’s Inn ja AWAY Tourism. Rahoituksesta 75 prosenttia tulee Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

– Tämä on malliesimerkki yritysryhmähankkeesta, koska mukana olevat yritykset ovat luomassa yhteistä tuotetta seudun matkailijoille, ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Petri Svanbäck sanoo.

Teksti: VASEK
Kuvat: Esa Siltaloppi Media

Lue lisää projekteista Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun ja Archipelago Attractions

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpiMaaseutu2020 oranssi PIENI

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle