Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019

KomatsuForest1 600pxMartin Ärlestig esitteli Komatsu Forestia ja vastasi kysymyksiin Wasa Innovation Centerissä pidetyssä tilaisuudessa.

Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.

Vaasan vierailu alkoi muutamalla yritystapaamisella ja päättyi iltapäivällä infotilaisuuteen Wasa Innovation Centerissä. Tilaisuus koostui kahdesta osiosta: ensimmäisessä Rosendal ja Ärlestig kertoivat Komatsu Forestista ja rakenteilla olevasta tehtaasta yleisesti ja toisessa joukko etukäteen valittuja yrityksiä pääsi tapaamaan Komatsu Forestin edustajia kahden kesken. Yli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Olimme myönteisesti yllättyneitä, että niin suurella määrällä yrityksiä oli kiinnostusta tavata Komatsu Forest henkilökohtaisesti, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäällikkö Mauritz Knuts, joka on FCS-projektiryhmän jäsen.

KomatsuForest2 600pxYli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Päivä onnistui yli odotusten. Komatsu Forestin edustajat olivat tyytyväisiä täällä luomiinsa kontakteihin, ja he aikovat kuulemma jatkaa keskustelua useiden täällä tapaamiensa yritysten kanssa, kertoo Teknologiakeskus Merinovan Triinu Varblane, joka toimii FCS-hankkeen koordinaattorina.

Komatsu Forestin rakenteilla olevasta tehtaasta tulee valtava, tehdasalaltaan 40 000 neliömetrinen – sinne mahtuisi siis lähes kuusi kokonaista jalkapallokenttää. Kyseessä on suurinvestointi, jossa otetaan ympäristöasiat huomioon ja asiat tehdään mahdollisimman kestävästi. Ärlestigin mukaan yhtiö valitsi uuden tehtaan sijainniksi juuri Uumajan suuralueen vankan valmistusosaamisen ja hyvien logistiikkayhteyksien vuoksi.

– Minua ilahdutti erityisesti nähdä aitoa rajat ylittävää yhteistyötä, sillä siihen projektilla pyrimme. Komatsu Forestin henkilökohtaisiin tapaamisiin valittujen yritysten joukossa oli kuitenkin tasapuolinen edustus Pohjanmaalta, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta sekä myös Keski- ja Pohjois-Suomesta. Yhteistyölle on hyväksi, että suuralueemme yritykset tutustuvat toisiinsa ja tekevät yhdessä osaamistaan tunnetuksi. Tapahtuma oli siis mainio myös toimijoita yhteen tuovana alustana, pohtii Reija Harlamow, FCS-hankkeen edustaja Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEKista.

Ota yhteyttä Future Cleantech Solutions -projektiryhmään, mikäli sinun yrityksessäsi ollaan kiinnostuneita rajat ylittävästä yhteistyöstä!

 

Lisätietoja Future Cleantech Solutions -hankkeesta‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää