Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019

KomatsuForest1 600pxMartin Ärlestig esitteli Komatsu Forestia ja vastasi kysymyksiin Wasa Innovation Centerissä pidetyssä tilaisuudessa.

Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.

Vaasan vierailu alkoi muutamalla yritystapaamisella ja päättyi iltapäivällä infotilaisuuteen Wasa Innovation Centerissä. Tilaisuus koostui kahdesta osiosta: ensimmäisessä Rosendal ja Ärlestig kertoivat Komatsu Forestista ja rakenteilla olevasta tehtaasta yleisesti ja toisessa joukko etukäteen valittuja yrityksiä pääsi tapaamaan Komatsu Forestin edustajia kahden kesken. Yli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Olimme myönteisesti yllättyneitä, että niin suurella määrällä yrityksiä oli kiinnostusta tavata Komatsu Forest henkilökohtaisesti, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäällikkö Mauritz Knuts, joka on FCS-projektiryhmän jäsen.

KomatsuForest2 600pxYli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Päivä onnistui yli odotusten. Komatsu Forestin edustajat olivat tyytyväisiä täällä luomiinsa kontakteihin, ja he aikovat kuulemma jatkaa keskustelua useiden täällä tapaamiensa yritysten kanssa, kertoo Teknologiakeskus Merinovan Triinu Varblane, joka toimii FCS-hankkeen koordinaattorina.

Komatsu Forestin rakenteilla olevasta tehtaasta tulee valtava, tehdasalaltaan 40 000 neliömetrinen – sinne mahtuisi siis lähes kuusi kokonaista jalkapallokenttää. Kyseessä on suurinvestointi, jossa otetaan ympäristöasiat huomioon ja asiat tehdään mahdollisimman kestävästi. Ärlestigin mukaan yhtiö valitsi uuden tehtaan sijainniksi juuri Uumajan suuralueen vankan valmistusosaamisen ja hyvien logistiikkayhteyksien vuoksi.

– Minua ilahdutti erityisesti nähdä aitoa rajat ylittävää yhteistyötä, sillä siihen projektilla pyrimme. Komatsu Forestin henkilökohtaisiin tapaamisiin valittujen yritysten joukossa oli kuitenkin tasapuolinen edustus Pohjanmaalta, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta sekä myös Keski- ja Pohjois-Suomesta. Yhteistyölle on hyväksi, että suuralueemme yritykset tutustuvat toisiinsa ja tekevät yhdessä osaamistaan tunnetuksi. Tapahtuma oli siis mainio myös toimijoita yhteen tuovana alustana, pohtii Reija Harlamow, FCS-hankkeen edustaja Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEKista.

Ota yhteyttä Future Cleantech Solutions -projektiryhmään, mikäli sinun yrityksessäsi ollaan kiinnostuneita rajat ylittävästä yhteistyöstä!

 

Lisätietoja Future Cleantech Solutions -hankkeesta‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019 | Uutiset
Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.
Lue lisää

Malax Bageri & Conditori laajentaa

03.12.2019 | Uutiset
Piirustukset ovat valmiina, tukihakemus jätetty ja aivan pian olisi tarkoitus aloittaa Malax Bageri & Conditorin laajennustyöt. Omistaja Mats Udd toivoo, että kaikki on valmiina keväällä ja odottaa voivansa silloin lisätä konditoriapuolen tuotantoa merkittävästi.
Lue lisää

Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019 | Uutiset
Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.
Lue lisää

Liikkumisen muutos tehdään yhteisvoimin – eikä vain sen jonkun muun toimesta

27.11.2019 | Uutiset
MoveIT-hankkeen järjestämässä strategiaseminaarissa 21.11. keskusteltiin vilkkaasti konkretiasta eli keinoista päästä lähemmäksi sitä tilannetta, että Vaasan seudulla olisi oikeasti vähähiiliset liikennepalvelut tarjolla.
Lue lisää

Kasvuyrityksen määritelmästä

24.11.2019 | Uutiset
Juha Tall nosti ansiokkaassa yleisönosastokirjoituksessaan (Ilkka 19.11.2019) esille mikroyritykset ja niiden saamisen mukaan työllisyystalkoisiin.
Lue lisää

Stefan Råback SEKESin hallitukseen

21.11.2019 | Uutiset
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Lue lisää

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019 | Uutiset
Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.
Lue lisää