Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019

KomatsuForest1 600pxMartin Ärlestig esitteli Komatsu Forestia ja vastasi kysymyksiin Wasa Innovation Centerissä pidetyssä tilaisuudessa.

Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.

Vaasan vierailu alkoi muutamalla yritystapaamisella ja päättyi iltapäivällä infotilaisuuteen Wasa Innovation Centerissä. Tilaisuus koostui kahdesta osiosta: ensimmäisessä Rosendal ja Ärlestig kertoivat Komatsu Forestista ja rakenteilla olevasta tehtaasta yleisesti ja toisessa joukko etukäteen valittuja yrityksiä pääsi tapaamaan Komatsu Forestin edustajia kahden kesken. Yli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Olimme myönteisesti yllättyneitä, että niin suurella määrällä yrityksiä oli kiinnostusta tavata Komatsu Forest henkilökohtaisesti, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäällikkö Mauritz Knuts, joka on FCS-projektiryhmän jäsen.

KomatsuForest2 600pxYli 70 yritystä osallistui tilaisuuteen, jonka järjesti Future Cleantech Solutions -hanke (FCS).

– Päivä onnistui yli odotusten. Komatsu Forestin edustajat olivat tyytyväisiä täällä luomiinsa kontakteihin, ja he aikovat kuulemma jatkaa keskustelua useiden täällä tapaamiensa yritysten kanssa, kertoo Teknologiakeskus Merinovan Triinu Varblane, joka toimii FCS-hankkeen koordinaattorina.

Komatsu Forestin rakenteilla olevasta tehtaasta tulee valtava, tehdasalaltaan 40 000 neliömetrinen – sinne mahtuisi siis lähes kuusi kokonaista jalkapallokenttää. Kyseessä on suurinvestointi, jossa otetaan ympäristöasiat huomioon ja asiat tehdään mahdollisimman kestävästi. Ärlestigin mukaan yhtiö valitsi uuden tehtaan sijainniksi juuri Uumajan suuralueen vankan valmistusosaamisen ja hyvien logistiikkayhteyksien vuoksi.

– Minua ilahdutti erityisesti nähdä aitoa rajat ylittävää yhteistyötä, sillä siihen projektilla pyrimme. Komatsu Forestin henkilökohtaisiin tapaamisiin valittujen yritysten joukossa oli kuitenkin tasapuolinen edustus Pohjanmaalta, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta sekä myös Keski- ja Pohjois-Suomesta. Yhteistyölle on hyväksi, että suuralueemme yritykset tutustuvat toisiinsa ja tekevät yhdessä osaamistaan tunnetuksi. Tapahtuma oli siis mainio myös toimijoita yhteen tuovana alustana, pohtii Reija Harlamow, FCS-hankkeen edustaja Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEKista.

Ota yhteyttä Future Cleantech Solutions -projektiryhmään, mikäli sinun yrityksessäsi ollaan kiinnostuneita rajat ylittävästä yhteistyöstä!

 

Lisätietoja Future Cleantech Solutions -hankkeesta



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää