Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021

maailman onnellisimmat finalistat MM netti 9Maija Mäki, Anni Ruostekoski ja Sebastian Da Costa. Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen.

Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!

Vaasa julisti toukokuussa maailman onnellisimman ihmisen etsintäkuulutuksen. Tuntomerkkeinä olivat asuinpaikka Vaasan seudulla sekä kyky kokea tyytyväisyyden, merkityksellisyyden ja onnen tunteita sekä taito levittää hyvää energiaa myös ympärilleen.

Kolme finalistia ovat Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa ja Maija Mäki. He odottavat innolla, että pääsevät kertomaan oman onnellisuutensa salaisuuksia.

– Onnellisuus on minulle elämän toteuttamista omien arvojen mukaan, hymyilee Anni.

maailman onnellisimmat finalistat MM netti 3Anni Ruostekoski. Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen.

– Me synnytään onnellisina, siihen ei tarvita mitään. Onnellisuus on helppoa, mutta liika yrittäminen tekee siitä vaikeaa, kertoo Sebastian.

maailman onnellisimmat finalistat MM netti 5Sebastian Da Costa. Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen.

– Kaikilta meiltä löytyy se sisäinen ääni, joka osaa kyllä kertoa mitä elämän polkua kulkea. Tosi moni ei vaan kuuntele syystä tai toisesta, sanoo Maija.

maailman onnellisimmat finalistat MM netti 1Maija Mäki. Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen.

Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli 115, ja heistä valittiin hakemusten perusteella kahdeksan haastatteluun. Emeritusprofessori, vuosikymmeniä onnellisuutta tutkinut Markku Ojanen oli mukana haastatteluryhmässä.

– Olemme positiivisen yllättyneitä hakijoiden ja ilmiannettujen henkilöiden määrästä, ja valinta heidän välillään oli todella vaikea. Kaikki hakijat ja ilmiannetut ovat onnellisia omassa arjessaan, mutta lopulta pyrimme valinnoilla tuomaan esiin hieman eri näkökulmia onnellisuuteen. Kolmen finalistin osalta tulee olemaan mielenkiintoista, kenen tarina kiehtoo suomalaisia eniten, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

– Lämmin kiitos teille kaikille, jotka lähditte mukaan. Kaikkien tarinat olisivat ansainneet tulla kerrotuiksi. Oivallukset antoivat myös meille raatilaisille jo tässä vaiheessa uusia näkökulmia onnellisuuteen, kiittelee Forsén.

Maria Veitola vierailee Vaasassa elokuussa

Muun muassa Yökylässä Maria Veitola -realitysarjasta tuttu toimittaja Maria Veitola tulee Vaasaan vierailemaan kolmen finaaliin päässeen kotona ja tutustuu heidän elämäänsä. Samalla keskustellaan myös onnen avaimista finalistien näkökulmasta.

– On hienoa, että Maria Veitola sukeltaa vaasanseutulaiseeen elämäntapaan ja pääsee kuulemaan, millaisista asioista onnellinen arki täällä koostuu. Meri, paikallinen luonto ja kaunis kaupunkimme tulevat takuulla esiin jollain tavalla, ennakoi VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

Miten kampanja etenee?

  1. Kolmesta onnellisuusehdokasta tehdään elokuussa videomuotoiset henkilökuvat Maria Veitolan kanssa. Henkilökuvista syntyy kolmijaksoinen videosarja nimeltään Maria & maailman onnellisimmat.
  2. Maria & maailman onnellisimmat julkaistaan vaasa.fi-verkkosivuilla syyskuussa 2021. Jaksojen perusteella yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan maailman onnellisimmaksi ihmiseksi.
  3. Maailman onnellisimman ihmisen etsintä huipentuu tietenkin Strömsössä. Vaasan 415-vuotispäivänä 2.10. järjestettävässä onnellisuusillassa julistetaan maailman onnellisin ihminen. Tämä tilaisuus striimataan Vaasan kaupungin verkkosivuilla ja some-kanavissa. Palkinnoksi voittaja saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Lopulta on tietysti ihan sama, kuka on onnellisin, kunhan mahdollisimman moni on mahdollisimman onnellinen. Kolmen finalistin tarinoiden kautta haluamme jakaa oivalluksia onnelliseen elämään kaikille suomalaisille ja samalla lisätä Vaasan seudulla asuvien onnellisuutta. Siihen Vaasa panostaa nyt ja tulevaisuudessa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021 | Uutiset
Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.
Lue lisää

Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021 | Uutiset
Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

07.07.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Biokaasun hyödyntämiseen liittyy monia haasteita

05.07.2021 | Uutiset
Stormossenilla keskusteltiin 18.6. biokaasusta, kun CERM-hankkeen projektipäälliköt Göran Östberg, Rasmus Hautala ja etäyhteyden päässä Tomas Knuts kutsuivat Pohjanmaan biokaasutoimijoita keskustelemaan biokaasun hyödyntämisen kehityksestä, tulevaisuudesta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Lue lisää

”Teette erittäin hyvää työtä seudun eteen” – VASEKin toiminnan kouluarvosana peräti 8,6

01.07.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin säännöllisesti toteuttama sidosryhmäkysely lähetettiin toukokuussa noin 180 henkilölle. Vastaajat edustivat elinkeinoelämän organisaatioita, aluekehitysviranomaisia, koulutussektoria ja kehityshankkeiden toteuttajia. Myös kaikkien omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajistot saivat sidosryhmäkyselyn vastattavakseen.
Lue lisää

Vähähiilisten liikennepalveluiden tiekartalla lisätään liikenteen kestävyyttä ja käyttäjämääriä

29.06.2021 | Uutiset
MoveIT-hankkeessa on laadittu tiekartta Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030, joka auttaa hahmottamaan niitä kehityspolkuja, joilla voidaan lisätä liikenteen kestävyyttä ja eri liikennepalveluiden käyttäjämääriä.
Lue lisää

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

22.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää