Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020

 Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.

–Haaveilin jo yläasteikäisenä oman kukkakaupan perustamisesta. Kun olin 19-vuotias ja töissä toisaalla, sain kuulla, että Koivulahdessa oli myytävänä kukkakauppa. Keskusteltuani asiasta äitini kanssa, päätin tehdä kaupat ja ryhtyä yksinyrittäjäksi, Lundström kertoo.

Ellinor Lundström.

                                  Ellinor Lundström kukkakaupassaan.

Koronakriisin iskiessä Lundström joutui toteamaan, että asiakasvirta kukkakauppassa hiipui olemattomiin. Useimpina päivinä kukkaostoksilla kävi vain pari asiakasta. Yrityksen tulot romahtivat, jonka myötä Lundström päätyi hakemaan yksinyrittäjätukea VASEKin kautta.

–Ne olivat todella hiljaisia aikoja. Hautajaiskukkiakaan ei mennyt tavanomaiseen tapaan, sillä hautajaisten osallistujamäärät oltiin koronan takia rajattu minimiin. Kiitos yksinyrittäjätuen sain maksettua laskuja, joita en muuten olisi silloin pystynyt maksamaan, hän toteaa.

Äitienpäivän tienoilla kukkakaupan ovi alkoi taas käymään tiuhempaan tahtiin, kun ihmiset halusivat muistaa äitejään. Myynti jäi kuitenkin tavallista pienemmäksi.

–Tilanne on tällä hetkellä lähes normaali. Kesäkukat ovat menneet paremmin kaupaksi tänä vuonna, kuin aikaisempina vuosina. Tämä oli minulle mukava yllätys sekä pelastus. Kesäkukkien hyvä menekki johtunee siitä, että ihmiset eivät ole matkustelleet viime aikoina, vaan ovat viettäneet paljon aikaa kotosalla. Näin ollen aikaa pihan kunnostamiseen on jäänyt tavallista enemmän. Monet ovat varmasti myös halunneet välttää asiointia isoissa kaupoissa ja kukkahalleissa, ja ovat tehneet kukkaostokset mieluummin minun luonani, sillä se on tuntunut turvallisemmalta. Asiakkaat ovat myös kertoneet halunneensa tukea paikallista kukkakauppaa. Siitä olen hyvin kiitollinen, Lundstöm kommentoi.

Kesällä Lundström aikoo pitää kukkakauppansa auki tuttuun tapaan koko kesän ajan.

–En koskaan sulje kauppaa pitääkseni lomaa. Vapaapäiväni vietän perheeni kanssa kotona. Vietämme myös paljon aikaa mökillämme Vaasan saaristossa, kertoo Lundström.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää