Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023

rajattu kuva 1 laajakuva

Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.

Koivulahden Säästöpankin yrityspankkiirit Max Kuula, Robert Laukkonen ja Thomas Lindholm kertovat, heidän asiakkainaan on tasaisesti sekä yrittäjyyttä vasta aloittavia asiakkaita, että jo kokeneempia yrittäjiä.

– Meidän pankkimme tarjoaa kattavia yrityspalveluita omille asiakkaille edulliseen, kilpailukykyiseen hintaan. On yrittäjän etu, että sekä yrityksen että yrittäjän itsensä pankkiasiat ovat saman katon alla. Näin pankki näkee rahaliikenteen kokonaisuuden parhaiten. Parhaimmassa tapauksessa sama asiantuntija hoitaa molemmat, eikä asiakkaan tarvitse kohdata monia henkilöitä kertoo Kuula.

Asiakas on keskiössä

Aloittava yrittäjä punnitsee usein huolella eri pankkien tarjoamia palveluita ja etuja ennen päätöksen tekemistä. Laajan palveluvalikoiman lisäksi yrittäjät arvostavat joustavuutta ja ennen kaikkea asiakaspalvelun saatavuutta.

– Henkilökohtainen palvelu on yritysasiakkaalle tärkeää. Yritysten näkökulmasta oma yhteyshenkilö suoralla puhelinnumerolla sekä yhteystiedoilla on vahvuus, joten me haluamme olla pankki, jolla on kasvot. Käymme yrityksissä myös paikan päällä tutustuaksemme toisiimme, yrityspankkiirit kertovat.

Myös pankin sijainti on palvelun saavutettavuuden, laadun sekä nopeuden kannalta tärkeää. Jos pankki on lähellä yrittäjän toimipistettä, on asiointi pankissa helppoa ja nopeaa. Lisäksi pankin on tarjottava helppokäyttöisiä verkkopalveluita, jotta yrittäjä voi hoitaa pankkiasiansa vaivattomasti myös verkossa.

– Toimimme paikallispankkiperiaatteella eli hoidamme lähiympäristömme yrityksien asioita. Henkilökohtainen palvelu kärsii, jos alue on liian suuri ja yritykset liian kaukana pankista. Paikallisesti tehtävät päätökset lisäävät myös nopeutta, mikä on hyvä asia. Kun yrittäjä pohtii jotain asiaa, hän haluaa siihen ratkaisun mahdollisimman nopeasti, lisää Kuula.

– Avun saa nopeasti myös puhelimitse tai digipalveluiden kautta. Asiakkaiden ei siis tarvitse odotella esimerkiksi muualla sijaitsevan pääkonttorin vastauksia, lisää Laukkonen.

Vinkkinä uusille yrittäjille: pitäkää lompakosta kiinni!


Säästöpankista uudet yrittäjät ohjataan pääsääntöisesti ensin Startiaan tekemään LISSU-liiketoimintasuunnitelma. Yrittäjän hyvä valmistautuminen on pankille tärkeää samoin kuin että yrittäjällä olisi mahdollisuuksien mukaan myös omaa rahaa lainojen lisäksi.

– Oma osakepääoma on hyvä merkki myös pankille, vaikka sitä ei nykyään lain mukaan vaaditakaan, Laukkonen toteaa.

Pankkiirit opastavat uutta yrittäjää menemään ensin Startiaan tekemään kannattavuuslaskelmia. Sen lisäksi on tärkeää valita hyvä kirjanpitäjä. Hyvä kirjanpitäjä pystyy esimerkiksi tarvittaessa neuvomaan mm. investointipäätöksissä ja on halukas tapaamaan kaksi, kolme kertaa vuodessa mahdollisten suunnanmuutosten varalta ennen tilinpäätöstä. Yrittäjällä itselläänkin on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen perustieto tilinpäätöksistä, koska loppupeleissä vastuu on hänellä.

Lindholm huomauttaa, että kannattaa myös pitää mielessä kulloinenkin markkinatilanne. Yrittäjän pitää myös uskaltaa veloittaa tehdystä työstä tarpeeksi kannattavuuden turvaamiseksi.

Kassanhallinta ja puskuri ovat tärkeitä; tilillä on hyvä pitää varoja pienempiä investointeja varten. Ensimmäinen vuosi on yleensä haastavin ja monella on liian vähän rahaa aloittaessa. Finnveran takuut tulisi ottaa heti alusta alkaen mukaan eikä pyrkiä säästämään sillä, että käytetään vain omia vakuuksia. Tämä myös pienentää yrittäjän omavastuuta. Pankilla on myös tarjota ratkaisuja turvata lainan takaisin maksua esim. kuoleman tai vakavan sairauden varalta, kertovat Laukkonen, Kuula ja Lindholm.

Kannattaako yrittäjäksi ryhtyä?


– Maailmantilannettahan ei voi ennustaa. Mutta jos sinulla on hyvä, valmisteltu liikeidea, johon olet valmis panostamaan säästöjäsi, rahoitusta on saatavilla. Ja apua valmisteluun löytyy kyllä esimerkiksi Startiasta, pankista tai kirjanpitäjältä. Hyvä valmistelu poistaa monet riskit. Lisäksi pankki pyrkii aina laskemaan yrittäjän maksukyvyn turvallisen lainan takaamiseksi, rohkaisee Kuula.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää