Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023

rajattu kuva 1 laajakuva

Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.

Koivulahden Säästöpankin yrityspankkiirit Max Kuula, Robert Laukkonen ja Thomas Lindholm kertovat, heidän asiakkainaan on tasaisesti sekä yrittäjyyttä vasta aloittavia asiakkaita, että jo kokeneempia yrittäjiä.

– Meidän pankkimme tarjoaa kattavia yrityspalveluita omille asiakkaille edulliseen, kilpailukykyiseen hintaan. On yrittäjän etu, että sekä yrityksen että yrittäjän itsensä pankkiasiat ovat saman katon alla. Näin pankki näkee rahaliikenteen kokonaisuuden parhaiten. Parhaimmassa tapauksessa sama asiantuntija hoitaa molemmat, eikä asiakkaan tarvitse kohdata monia henkilöitä kertoo Kuula.

Asiakas on keskiössä

Aloittava yrittäjä punnitsee usein huolella eri pankkien tarjoamia palveluita ja etuja ennen päätöksen tekemistä. Laajan palveluvalikoiman lisäksi yrittäjät arvostavat joustavuutta ja ennen kaikkea asiakaspalvelun saatavuutta.

– Henkilökohtainen palvelu on yritysasiakkaalle tärkeää. Yritysten näkökulmasta oma yhteyshenkilö suoralla puhelinnumerolla sekä yhteystiedoilla on vahvuus, joten me haluamme olla pankki, jolla on kasvot. Käymme yrityksissä myös paikan päällä tutustuaksemme toisiimme, yrityspankkiirit kertovat.

Myös pankin sijainti on palvelun saavutettavuuden, laadun sekä nopeuden kannalta tärkeää. Jos pankki on lähellä yrittäjän toimipistettä, on asiointi pankissa helppoa ja nopeaa. Lisäksi pankin on tarjottava helppokäyttöisiä verkkopalveluita, jotta yrittäjä voi hoitaa pankkiasiansa vaivattomasti myös verkossa.

– Toimimme paikallispankkiperiaatteella eli hoidamme lähiympäristömme yrityksien asioita. Henkilökohtainen palvelu kärsii, jos alue on liian suuri ja yritykset liian kaukana pankista. Paikallisesti tehtävät päätökset lisäävät myös nopeutta, mikä on hyvä asia. Kun yrittäjä pohtii jotain asiaa, hän haluaa siihen ratkaisun mahdollisimman nopeasti, lisää Kuula.

– Avun saa nopeasti myös puhelimitse tai digipalveluiden kautta. Asiakkaiden ei siis tarvitse odotella esimerkiksi muualla sijaitsevan pääkonttorin vastauksia, lisää Laukkonen.

Vinkkinä uusille yrittäjille: pitäkää lompakosta kiinni!


Säästöpankista uudet yrittäjät ohjataan pääsääntöisesti ensin Startiaan tekemään LISSU-liiketoimintasuunnitelma. Yrittäjän hyvä valmistautuminen on pankille tärkeää samoin kuin että yrittäjällä olisi mahdollisuuksien mukaan myös omaa rahaa lainojen lisäksi.

– Oma osakepääoma on hyvä merkki myös pankille, vaikka sitä ei nykyään lain mukaan vaaditakaan, Laukkonen toteaa.

Pankkiirit opastavat uutta yrittäjää menemään ensin Startiaan tekemään kannattavuuslaskelmia. Sen lisäksi on tärkeää valita hyvä kirjanpitäjä. Hyvä kirjanpitäjä pystyy esimerkiksi tarvittaessa neuvomaan mm. investointipäätöksissä ja on halukas tapaamaan kaksi, kolme kertaa vuodessa mahdollisten suunnanmuutosten varalta ennen tilinpäätöstä. Yrittäjällä itselläänkin on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen perustieto tilinpäätöksistä, koska loppupeleissä vastuu on hänellä.

Lindholm huomauttaa, että kannattaa myös pitää mielessä kulloinenkin markkinatilanne. Yrittäjän pitää myös uskaltaa veloittaa tehdystä työstä tarpeeksi kannattavuuden turvaamiseksi.

Kassanhallinta ja puskuri ovat tärkeitä; tilillä on hyvä pitää varoja pienempiä investointeja varten. Ensimmäinen vuosi on yleensä haastavin ja monella on liian vähän rahaa aloittaessa. Finnveran takuut tulisi ottaa heti alusta alkaen mukaan eikä pyrkiä säästämään sillä, että käytetään vain omia vakuuksia. Tämä myös pienentää yrittäjän omavastuuta. Pankilla on myös tarjota ratkaisuja turvata lainan takaisin maksua esim. kuoleman tai vakavan sairauden varalta, kertovat Laukkonen, Kuula ja Lindholm.

Kannattaako yrittäjäksi ryhtyä?


– Maailmantilannettahan ei voi ennustaa. Mutta jos sinulla on hyvä, valmisteltu liikeidea, johon olet valmis panostamaan säästöjäsi, rahoitusta on saatavilla. Ja apua valmisteluun löytyy kyllä esimerkiksi Startiasta, pankista tai kirjanpitäjältä. Hyvä valmistelu poistaa monet riskit. Lisäksi pankki pyrkii aina laskemaan yrittäjän maksukyvyn turvallisen lainan takaamiseksi, rohkaisee Kuula.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää