Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023

rajattu kuva 1 laajakuva

Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.

Koivulahden Säästöpankin yrityspankkiirit Max Kuula, Robert Laukkonen ja Thomas Lindholm kertovat, heidän asiakkainaan on tasaisesti sekä yrittäjyyttä vasta aloittavia asiakkaita, että jo kokeneempia yrittäjiä.

– Meidän pankkimme tarjoaa kattavia yrityspalveluita omille asiakkaille edulliseen, kilpailukykyiseen hintaan. On yrittäjän etu, että sekä yrityksen että yrittäjän itsensä pankkiasiat ovat saman katon alla. Näin pankki näkee rahaliikenteen kokonaisuuden parhaiten. Parhaimmassa tapauksessa sama asiantuntija hoitaa molemmat, eikä asiakkaan tarvitse kohdata monia henkilöitä kertoo Kuula.

Asiakas on keskiössä

Aloittava yrittäjä punnitsee usein huolella eri pankkien tarjoamia palveluita ja etuja ennen päätöksen tekemistä. Laajan palveluvalikoiman lisäksi yrittäjät arvostavat joustavuutta ja ennen kaikkea asiakaspalvelun saatavuutta.

– Henkilökohtainen palvelu on yritysasiakkaalle tärkeää. Yritysten näkökulmasta oma yhteyshenkilö suoralla puhelinnumerolla sekä yhteystiedoilla on vahvuus, joten me haluamme olla pankki, jolla on kasvot. Käymme yrityksissä myös paikan päällä tutustuaksemme toisiimme, yrityspankkiirit kertovat.

Myös pankin sijainti on palvelun saavutettavuuden, laadun sekä nopeuden kannalta tärkeää. Jos pankki on lähellä yrittäjän toimipistettä, on asiointi pankissa helppoa ja nopeaa. Lisäksi pankin on tarjottava helppokäyttöisiä verkkopalveluita, jotta yrittäjä voi hoitaa pankkiasiansa vaivattomasti myös verkossa.

– Toimimme paikallispankkiperiaatteella eli hoidamme lähiympäristömme yrityksien asioita. Henkilökohtainen palvelu kärsii, jos alue on liian suuri ja yritykset liian kaukana pankista. Paikallisesti tehtävät päätökset lisäävät myös nopeutta, mikä on hyvä asia. Kun yrittäjä pohtii jotain asiaa, hän haluaa siihen ratkaisun mahdollisimman nopeasti, lisää Kuula.

– Avun saa nopeasti myös puhelimitse tai digipalveluiden kautta. Asiakkaiden ei siis tarvitse odotella esimerkiksi muualla sijaitsevan pääkonttorin vastauksia, lisää Laukkonen.

Vinkkinä uusille yrittäjille: pitäkää lompakosta kiinni!


Säästöpankista uudet yrittäjät ohjataan pääsääntöisesti ensin Startiaan tekemään LISSU-liiketoimintasuunnitelma. Yrittäjän hyvä valmistautuminen on pankille tärkeää samoin kuin että yrittäjällä olisi mahdollisuuksien mukaan myös omaa rahaa lainojen lisäksi.

– Oma osakepääoma on hyvä merkki myös pankille, vaikka sitä ei nykyään lain mukaan vaaditakaan, Laukkonen toteaa.

Pankkiirit opastavat uutta yrittäjää menemään ensin Startiaan tekemään kannattavuuslaskelmia. Sen lisäksi on tärkeää valita hyvä kirjanpitäjä. Hyvä kirjanpitäjä pystyy esimerkiksi tarvittaessa neuvomaan mm. investointipäätöksissä ja on halukas tapaamaan kaksi, kolme kertaa vuodessa mahdollisten suunnanmuutosten varalta ennen tilinpäätöstä. Yrittäjällä itselläänkin on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen perustieto tilinpäätöksistä, koska loppupeleissä vastuu on hänellä.

Lindholm huomauttaa, että kannattaa myös pitää mielessä kulloinenkin markkinatilanne. Yrittäjän pitää myös uskaltaa veloittaa tehdystä työstä tarpeeksi kannattavuuden turvaamiseksi.

Kassanhallinta ja puskuri ovat tärkeitä; tilillä on hyvä pitää varoja pienempiä investointeja varten. Ensimmäinen vuosi on yleensä haastavin ja monella on liian vähän rahaa aloittaessa. Finnveran takuut tulisi ottaa heti alusta alkaen mukaan eikä pyrkiä säästämään sillä, että käytetään vain omia vakuuksia. Tämä myös pienentää yrittäjän omavastuuta. Pankilla on myös tarjota ratkaisuja turvata lainan takaisin maksua esim. kuoleman tai vakavan sairauden varalta, kertovat Laukkonen, Kuula ja Lindholm.

Kannattaako yrittäjäksi ryhtyä?


– Maailmantilannettahan ei voi ennustaa. Mutta jos sinulla on hyvä, valmisteltu liikeidea, johon olet valmis panostamaan säästöjäsi, rahoitusta on saatavilla. Ja apua valmisteluun löytyy kyllä esimerkiksi Startiasta, pankista tai kirjanpitäjältä. Hyvä valmistelu poistaa monet riskit. Lisäksi pankki pyrkii aina laskemaan yrittäjän maksukyvyn turvallisen lainan takaamiseksi, rohkaisee Kuula.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023 | Uutiset
EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin. – Tänä vuonnakin EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli ennen maanantaita 30 % enemmän kuin aiemmin, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.
Lue lisää

Yrityksen voi laittaa myyntiin monen eri kanavan kautta

28.03.2023 | Uutiset
Myyntikanavat yrityksen myymiseen -webinaari keräsi linjoille kuulijoita, joilla yrityksen myyminen oli ajankohtaista tai vasta alustavana ajatuksena. Yhtä kaikki – kuten omistajanvaihdoksissa aina – on järkevää aloittaa omistajanvaihdokseen valmistautuminen ajoissa, ja tällä kertaa webinaarissa pohdittiin erilaisia yrityksen myyntikanavia.
Lue lisää

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää