Sari HeidiYritysneuvoja Sari Saarikoski ja yrittäjä Heidi Hendrell

Yrittäjä Heidi Hendrellin pihaan Isossakyrössä ei ilmaannuta huomaamatta, siitä pitävät hänen nelijalkaiset työtoverinsa huolta. Labradorinnoutajat Vainu ja Sisu sekä australianpaimenkoira Jekku kyllä ilmoittavat tulijoista ja nuuskuttavat ikään kuin tarkastaakseen keitä tulijat ovat naisiaan. Hendrell on pyörittänyt Dogomo Oy:tä pian puolitoista vuotta. Dogomon päätuote on SporttiRakki-palvelu, joka tarjoaa luentoja ja verkkovalmennuksia eri lajien koiraharrastajille. Lisäksi hän tekee jonkin verran BtoB-markkinointikonsultointia.

– Olin ensimmäisen kerran yrittäjänä jo lukioikäisenä, heti kun täytin 18 vuotta. Sittemmin olin pitkään palkkatöissä ennen kuin perustin Dogomon yhdessä avopuolisoni ja veljeni kanssa. Itse pyöritän yritystä päätoimisesti, kumppanini ovat IT-alalla päivätöissä, mutta auttavat minua verkkokurssien ja tapahtumien kuvaamisessa ja toimivat teknisenä tukena, kun kehitellään uusia ominaisuuksia SporttiRakki-palveluun, Hendrell kertoo.

Heidi JekkuSporttiRakista löytyy ilmaisten sisältöjen lisäksi erilaisia verkkovalmennuksia useimpien koiraurheilulajien harrastajille agilitystä, tokosta ja rally-tokosta aina koiratanssiin.

– Itse harrastan koirieni kanssa tokon, agilityn ja koiratanssin lisäksi muun muassa paimennusta, hakua, verijälkeä, vesipelastusta, metsäjälkeä ja noutajien metsästyslajeja. Oma tatsi eri lajeihin säilyy, ja virkistää itseäkin puuhata koirien kanssa tietokoneen ääressä vietettyjen tuntien vastapainoksi. On otettava väkisin aikaa itselle ja koirille.

Hendrell löysi tiensä VASEKin yrityspalvelujen pariin googlen avulla etsiessään apua yrityksensä rahoituksen järjestämiseen:

– Sarin neuvosta hain ja sainkin perustamistukea, joka oli suuruudeltaan merkittävä tuki yritystoiminnan ihan alkuvaiheessa. Oli kyllä luojan lykky, että sitä saimme. Hakuprosessi oli aika työläs, kyllä papereiden täyttämiseen käytettiin monta päivää, hän kertoo.

Yritysneuvoja Sari Saarikoski kiittelee Hendrellin järjestelmällisyyttä:

– Taisitte kuitenkin aika omatoimisesti osata täyttää hakupaperit. Sittemminhän perustamistuen kriteerejä on vähän tiukennettu, mutta edelleen sitä myönnetään maaseudulla toimiville yrityksille, etenkin asiantuntijapalveluiden hankintaan. Tuen tavoitteena on edistää uusien palveluiden syntymistä maaseudulle.

Hendrell näkee, että SporttiRakin kaltaisten yksityisten koira-alan yritysten, valmennusten ja koulutusten määrä tulee tulevaisuudessa kasvamaan:

– Entistä enemmän intohimoiset harrastajat haluavat tehdä harrastuksesta työtään, joten erilaisia koulutuspalveluja tarjoavia yrityksiä syntyy jatkuvasti. Lisäksi asiakkaat haluavat monesti yhdistää erilaisia treenejä, sekä yhdistysten koulutuksia että ostaa yksityistunteja tai teematreenejä. Verkkokoulutusten etuna on se, että ne eivät ole paikkaan tai aikaan sidottuja, vaan niitä voi suorittaa omaan tahtiin.

SporttiRakki perustuu jäsenyyksiin, lyhyimmän jäsenyysjakson pituus on 3 kuukautta ja sen ajaksi saa käyttöönsä kaikki palvelussa olevat sisällöt.

Heidi treenaa– Olemme saaneet jäsenyyksistä ja verkkovalmennuksista pääsääntöisesti vain positiivista palautetta. Olemme iloisia, että jopa todella kokeneet lajien harrastajat ovat löytäneet jäsenyytemme ja sen hyödyt. Arvelimme aluksi, että esimerkiksi aloittelevat, ehkä ensimmäisen koiransa omistavat olisivat olleet enemmistönä. Käyttäjiä on ympäri Suomea, erityisesti pohjoisen harrastajat, joilla välimatkat ovat pitkiä, hyötyvät suuresti verkon kautta suoritettavista koulutuksista.

Hendrellin suunnitelmissa on jatkuva kasvu ja oman osaamisen kehittäminen yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon kautta. Ehkäpä ensimmäisen työntekijän palkkaaminenkin on tulevaisuudessa ajankohtaista. Saarikoski muistuttaa ottamaan siinä tapauksessa VASEKiin yhteyttä, jotta voidaan kartoittaa mitä palkkatukimahdollisuuksia olisi tarjolla.

Keskustelu kääntyy vielä tapaamisen lopuksi sopimus- ja tietosuoja-asioihin. Saarikoski on tyytyväinen, kun Hendrell kertoo kaiken olevan jo kunnossa:

– Olet kyllä oikein unelmayrittäjä!

 

Varaa aika yritysneuvojalle

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle