Kohti uutta vuosikymmentä

18.12.2019

T005277 webMonella tavoin inspiroiva ja innostava vuosi on kulkemassa kohti joulua ja vuodenvaihdetta. Ansaitun joululoman (toimistomme on muuten suljettuna 23.–27.12.) jälkeen astumme pian vuoteen 2020, ja edessä on tuttujen juttujen lisäksi paljon uutta.

Olemme tänä vuonna vieneet yhteistyössä monen eri toimijan kanssa maailmalle ilosanomaa Vaasan seudun helposta elämästä ja monipuolisista työelämän mahdollisuuksista. EnergyVaasa viestinnän puitteissa selvitettiin tuoreet klusterin tunnusluvut, ja kehitys on ollut muutaman viime vuoden aikana vakuuttavaa! Kokonaisliikevaihto 5 miljardia vuodessa, panostukset tutkimukseen ja kehitykseen noin 200 miljoonaa euroa vuodessa, 12 000 työpaikkaa, satojen miljoonien eurojen investointipäätöksiä, vain muutamia mainitakseni. Tällaisia tunnuslukuja ei ole kovin monilla alueilla esitettävänä!

Hyvän kehityksen pullonkaulana on etenkin työvoiman saatavuus, minkä johdosta tulemme jatkamaan seutumarkkinointia rekrytointipainotuksella vuoden 2020 ajan. Seutuviestinnässä keskeisellä sijalla on energia-alan huipputapahtuma EnergyWeek, keväällä vuorossa jo yhdeksännen kerran!

Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa olemme tarjonneet Vaasan seudun uusille ja jo toimiville yrityksille yritys- ja elinkeinoneuvontapalveluja, tukea yritysten kaikkiin ja kaikenlaisiin vaiheisiin. Hyvinvoivat yritykset tuovat hyvinvointia koko seudulle, siksi niiden menestys on meille tärkeää. Vuoden 2020 aikana tulemmekin panostamaan erityisesti kasvuyrityksiin ja kasvun mahdollistamiseen. Alkuvuonna saat kuulla tästä lisää!

Vuosi 2020 tulee olemaan nykyisen EU-ohjelmakauden viimeinen varsinainen toimintavuosi, siksi puurrammekin täysillä omistajanvaihdosten, matkailun edistämisen, logistiikan ja liikkumisen kehittämisen ja kiertotalouden parissa.  Valmistelemme seudullamme samalla myös hallitusohjelman (onneksi sillä jatketaan!) mukaisesti yliopistokaupunkeihin painottuvaa kansallista alueiden ja valtion välistä kumppanuussopimusta, jossa EnergyVaasa -klusterin jatkokehittäminen on avainroolissa.

Näissä kaikissa tehtävissämme toistamme sanaa yhteistyö: emme ehkä osaisi laskea oikein, jos ryhtyisimme ynnäämään seudullisten, kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaniemme määrää, sillä heitä on todella paljon.

Siksi on syytä näin kerralla kiittää kaikkia yhteisesti:

Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä kaikille asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Toivomme teille rentouttavaa joulunaikaa ja energistä uutta vuotta!

Stefan Råback
toimitusjohtaja
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK

P.S. Tänä vuonna lahjoitimme joulutervehdyksiin varatut rahat Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen sekä John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojeluun.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää