Kohti uutta vuosikymmentä

18.12.2019

T005277 webMonella tavoin inspiroiva ja innostava vuosi on kulkemassa kohti joulua ja vuodenvaihdetta. Ansaitun joululoman (toimistomme on muuten suljettuna 23.–27.12.) jälkeen astumme pian vuoteen 2020, ja edessä on tuttujen juttujen lisäksi paljon uutta.

Olemme tänä vuonna vieneet yhteistyössä monen eri toimijan kanssa maailmalle ilosanomaa Vaasan seudun helposta elämästä ja monipuolisista työelämän mahdollisuuksista. EnergyVaasa viestinnän puitteissa selvitettiin tuoreet klusterin tunnusluvut, ja kehitys on ollut muutaman viime vuoden aikana vakuuttavaa! Kokonaisliikevaihto 5 miljardia vuodessa, panostukset tutkimukseen ja kehitykseen noin 200 miljoonaa euroa vuodessa, 12 000 työpaikkaa, satojen miljoonien eurojen investointipäätöksiä, vain muutamia mainitakseni. Tällaisia tunnuslukuja ei ole kovin monilla alueilla esitettävänä!

Hyvän kehityksen pullonkaulana on etenkin työvoiman saatavuus, minkä johdosta tulemme jatkamaan seutumarkkinointia rekrytointipainotuksella vuoden 2020 ajan. Seutuviestinnässä keskeisellä sijalla on energia-alan huipputapahtuma EnergyWeek, keväällä vuorossa jo yhdeksännen kerran!

Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa olemme tarjonneet Vaasan seudun uusille ja jo toimiville yrityksille yritys- ja elinkeinoneuvontapalveluja, tukea yritysten kaikkiin ja kaikenlaisiin vaiheisiin. Hyvinvoivat yritykset tuovat hyvinvointia koko seudulle, siksi niiden menestys on meille tärkeää. Vuoden 2020 aikana tulemmekin panostamaan erityisesti kasvuyrityksiin ja kasvun mahdollistamiseen. Alkuvuonna saat kuulla tästä lisää!

Vuosi 2020 tulee olemaan nykyisen EU-ohjelmakauden viimeinen varsinainen toimintavuosi, siksi puurrammekin täysillä omistajanvaihdosten, matkailun edistämisen, logistiikan ja liikkumisen kehittämisen ja kiertotalouden parissa.  Valmistelemme seudullamme samalla myös hallitusohjelman (onneksi sillä jatketaan!) mukaisesti yliopistokaupunkeihin painottuvaa kansallista alueiden ja valtion välistä kumppanuussopimusta, jossa EnergyVaasa -klusterin jatkokehittäminen on avainroolissa.

Näissä kaikissa tehtävissämme toistamme sanaa yhteistyö: emme ehkä osaisi laskea oikein, jos ryhtyisimme ynnäämään seudullisten, kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaniemme määrää, sillä heitä on todella paljon.

Siksi on syytä näin kerralla kiittää kaikkia yhteisesti:

Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä kaikille asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Toivomme teille rentouttavaa joulunaikaa ja energistä uutta vuotta!

Stefan Råback
toimitusjohtaja
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK

P.S. Tänä vuonna lahjoitimme joulutervehdyksiin varatut rahat Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen sekä John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojeluun.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020 | Uutiset
Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.
Lue lisää

Kevytyrittäjänäkään ei kannata tehdä virheitä, jotka olisivat vältettävissä

24.01.2020 | Uutiset
Mitä kevytyrittäjyys oikein tarkoittaa, ja onko se nimestään huolimatta ollenkaan yrittäjyyttä? Kevytyrittäjyydestä on tullut yksi suosittu tapa alkaa yrittäjäksi, sillä se sopii hyvin sivutoimiseen työhön, esimerkiksi palkkatyön tai opiskelun ohella.
Lue lisää

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää