IMG 4348 Goran 600pxGöran Östberg

Eurooppa-päivänä 9.5. Vaasan yliopistolla esiteltiin EU-rahoitusta saaneita hankkeita, joista yksi on VASEKin hallinnoima Kiertotalous Mustasaari -hanke.

Kiertotaloushankkeen tavoitteena on luoda pohjaa Vaasan seudun kiertotalouden keskittymälle, etsiä uutta ja kasvavaa kiertotalouden liiketoimintaa Vaasan seudulle sekä kartoittaa nykyisiä materiaalivirtoja.

IMG 4337 goran katsojat 600px

Projektipäällikkö Göran Östberg oli tyytyväinen tapahtumasta saamiinsa kontakteihin.
– Kiertotalouden tarvitsema verkosto synty tekemällä yhteistyötä muiden alueemme toimijoiden kanssa. Tapahtuman ansiota yhä useampi sai tietoa seudulle tulevasta kiertotalouden klusterista, Östberg sanoo.

lahikuva 600px

 

Östberg esitteli kiinnostuneille muun muassa laihialaisen yrityksen öljyä, joka on valmistettu kuivatislauksen eli pyrolyysi-menetelmän avulla muovimateriaalista, kuten vanhoista muovipusseista.

 

 

Kiertotalous on Östbergin mukaan tulevaisuuden ala. Se näkyy lähitulevaisuudessa seudulla konkreettisesti, sillä Vaasaan on tulossa kiertotalouteen liittyvä kauppagalleria, jonne etsitään yrittäjiä.

– Tällainen konsepti, joka on jotain ihan muuta kuin kirppis, olisi mielenkiintoista saada myös Vaasan seudulle. Kyse on korkeatasoisesta ostoskeskuksesta, josta löytyy second hand -kauppoja, lähiruokaa tarjoavia kahvila-ravintoloita ja joka toimii myös kiertotalouden tapahtumapaikkana. Liiketoiminta perustuu siihen, että tavara, joka muutoin menisi poltettavaksi jätteeksi pelastetaan ja kierretään, Östberg kertoo.

Jos kauppagalleriaan yrittäjäksi tuleminen kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Östbergiin.

Goran Ostberg vari pieninelio
Göran Östberg
projektipäällikkö
0500 366 097
Kiertotalous

 

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle