Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021

Rainer Lilian Solrosor 1200x800Rainer Ahlvik ja Lilian Åstrand-Ahlvik ovat Lingvafix Communicationsin yrittäjiä.

Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.

– Aluksi tein oikeastaan vain käännöksiä. Kieli- ja web-palvelut tulivat mukaan kuvioon vähitellen, ja nykyään meillä onkin kolme vahvaa tukijalkaa, kertoo Rainer, joka on niin ikään koulutukseltaan kääntäjä ja lisäksi auktorisoitu kääntäjä suomesta ruotsiin.

Suurin osa työtehtävistä on edelleen käännöksiä, joita Lingvafix tekee suomen, ruotsin ja englannin välillä. Yritys kirjoittaa myös kaikenlaisia tekstejä asiakkaille sekä tarjoaa web-palveluita kattavista pakettiratkaisuista yksittäisiin, rajallisempiin toimeksiantoihin. Lingvafix on profiloitunut täyden palvelun taloksi, joka voi auttaa asiakasta oikeastaan kaikessa viestintään liittyvässä.

Netistä löytyminen tärkeää etenkin uusille yrityksille

Lingvafix on keväästä 2021 lähtien ollut mukana Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaverkostossa. Lilian ja Rainer ovat huomanneet, että kotisivut ja sosiaaliset mediat ovat viime vuosina muodostuneet yhä tärkeämmiksi, ja silloin on myös olennaista, että niissä käytetty kieli puhuttelee oikeaa kohderyhmää. Etenkin uusille yrityksille on tärkeää, että kotisivut ovat kunnossa.

– Jos yritystä ei ole netissä, on riski suuri, että asiakkaat löytävät vain jo aiemmin vakiintuneet yritykset. Lisäksi on tärkeää, että asiakkaat voivat lukea palveluistasi ja tuotteistasi omalla kielellään, Lilian sanoo.

Startian johtaja Tommi Virkama on samaa mieltä siitä, että yrittäjille voi olla hyödyksi palkata joku auttamaan kielten ja kotisivujen kanssa:

– Kaikkein parastahan on, jos yrittäjä saa keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja voi palkata jonkun hoitamaan sellaista, mistä ei itse välttämättä edes nauti. Lingvafixin avulla sitä paitsi uusyrittäjä saa kuitattua useampia kohtia, joita tehtävälistalla ehkä on: kotisivut ja kaikki tarvittavat tekstit, ja monella kielelläkin vielä, hän sanoo.

Yksittäisistä toimeksiannoista pitkäkestoisiin pakettiratkaisuihin – paikkariippumattomasti

– Meillä on asiakkaita, jotka ottavat meihin säännöllisesti yhteyttä, kun tarvitsevat jotain. Lisäksi meillä on sopimusasiakkaita, jotka ostavat meiltä esimerkiksi verkkosivustonsa teknisen ylläpidon tai tietyn kuukausittaisen määrän käännöksiä tai viestintää, Rainer kertoo.

– Melkein kaikki on mahdollista. Olemme pieni ja joustava yritys! Lilian täydentää.

Rainer Lilian Tegelvagg 1200x800Lingvafixillä on jo pitkään työskennelty paikkariippumattomasti. – Tietokone ja internetyhteys riittävät, sanoo Rainer Ahlvik.

Pariskunta työskentelee pääasiallisesti kotikonttoriltaan Sundomista käsin, mutta heidän työskentelytapansa ei vaadi tietyssä paikassa – tai edes maassa – olemista. Paikkariippumaton työskentely onkin ollut Lingvafixille tuttua jo pitkään.

– Toimintamme sattuu olemaan sellaista, että tietokone ja internetyhteys riittävät. Asiakas ei huomaa eroa, työskentelimme sitten Sundomissa tai toisella puolella maapalloa, Rainer toteaa.

Parasta työssä yrittäjien mielestä on se, että yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Kaiken lisäksi he pääsevät tutustumaan mitä erilaisimpiin aloihin kääntämiensä ja kirjoittamiensa tekstien kautta, ja saavat tehdä sitä, mistä nauttivat.

– En kadu sekuntiakaan, että uskaltauduin ryhtyä yrittäjäksi, sanoo Lilian tyytyväisenä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021 | Uutiset
Vahva Dermosil-brändi ja verkkokauppa ovat Dermoshopin menestyksen kivijalat. Yritys lanseerasi ensimmäisen version verkkokaupasta jo 25 vuotta sitten.
Lue lisää

Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke on mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9. Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää sekä Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona
Lue lisää

Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasanseudulla

20.09.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.
Lue lisää

Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021 | Uutiset
Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.
Lue lisää

Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.09.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Erämaa ja luonto työpaikkana

08.09.2021 | Uutiset
Puolitoista vuotta sitten maailma muuttui, ja moni joutui yllättäen kohtaamaan uuden ja erilaisen arjen. Niinpä keväällä 2020 metsä ja luonto olivat ratkaisevassa roolissa monen suomalaisen hyvinvoinnissa, ja kiinnostus ulkoiluharrastukseen on kasvanut edelleen siitä lähtien. Erä- ja tunturiopas Fred Södergran oli vuotta aiemmin perustanut oman yrityksen, ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa ja ratsastamaan sen suuren ulkoilukiinnostuksen aallonharjalla, joka...
Lue lisää

Yrittäjien välisillä asiakirjoilla vältetään ristiriitatilanteita

07.09.2021 | Uutiset
Osakassopimus, yhtiöjärjestys ja yhtiösopimus ovat keinoja välttää riskejä, jotka realisoituvat, jos omistajien välille syntyy ristiriitoja, muistutti asianajaja Oskar Sundback Paperit kuntoon! -luentosarjan toisessa osassa Yrittäjien väliset oikeudelliset asiakirjat. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää