Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021

Rainer Lilian Solrosor 1200x800Rainer Ahlvik ja Lilian Åstrand-Ahlvik ovat Lingvafix Communicationsin yrittäjiä.

Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.

– Aluksi tein oikeastaan vain käännöksiä. Kieli- ja web-palvelut tulivat mukaan kuvioon vähitellen, ja nykyään meillä onkin kolme vahvaa tukijalkaa, kertoo Rainer, joka on niin ikään koulutukseltaan kääntäjä ja lisäksi auktorisoitu kääntäjä suomesta ruotsiin.

Suurin osa työtehtävistä on edelleen käännöksiä, joita Lingvafix tekee suomen, ruotsin ja englannin välillä. Yritys kirjoittaa myös kaikenlaisia tekstejä asiakkaille sekä tarjoaa web-palveluita kattavista pakettiratkaisuista yksittäisiin, rajallisempiin toimeksiantoihin. Lingvafix on profiloitunut täyden palvelun taloksi, joka voi auttaa asiakasta oikeastaan kaikessa viestintään liittyvässä.

Netistä löytyminen tärkeää etenkin uusille yrityksille

Lingvafix on keväästä 2021 lähtien ollut mukana Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaverkostossa. Lilian ja Rainer ovat huomanneet, että kotisivut ja sosiaaliset mediat ovat viime vuosina muodostuneet yhä tärkeämmiksi, ja silloin on myös olennaista, että niissä käytetty kieli puhuttelee oikeaa kohderyhmää. Etenkin uusille yrityksille on tärkeää, että kotisivut ovat kunnossa.

– Jos yritystä ei ole netissä, on riski suuri, että asiakkaat löytävät vain jo aiemmin vakiintuneet yritykset. Lisäksi on tärkeää, että asiakkaat voivat lukea palveluistasi ja tuotteistasi omalla kielellään, Lilian sanoo.

Startian johtaja Tommi Virkama on samaa mieltä siitä, että yrittäjille voi olla hyödyksi palkata joku auttamaan kielten ja kotisivujen kanssa:

– Kaikkein parastahan on, jos yrittäjä saa keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja voi palkata jonkun hoitamaan sellaista, mistä ei itse välttämättä edes nauti. Lingvafixin avulla sitä paitsi uusyrittäjä saa kuitattua useampia kohtia, joita tehtävälistalla ehkä on: kotisivut ja kaikki tarvittavat tekstit, ja monella kielelläkin vielä, hän sanoo.

Yksittäisistä toimeksiannoista pitkäkestoisiin pakettiratkaisuihin – paikkariippumattomasti

– Meillä on asiakkaita, jotka ottavat meihin säännöllisesti yhteyttä, kun tarvitsevat jotain. Lisäksi meillä on sopimusasiakkaita, jotka ostavat meiltä esimerkiksi verkkosivustonsa teknisen ylläpidon tai tietyn kuukausittaisen määrän käännöksiä tai viestintää, Rainer kertoo.

– Melkein kaikki on mahdollista. Olemme pieni ja joustava yritys! Lilian täydentää.

Rainer Lilian Tegelvagg 1200x800Lingvafixillä on jo pitkään työskennelty paikkariippumattomasti. – Tietokone ja internetyhteys riittävät, sanoo Rainer Ahlvik.

Pariskunta työskentelee pääasiallisesti kotikonttoriltaan Sundomista käsin, mutta heidän työskentelytapansa ei vaadi tietyssä paikassa – tai edes maassa – olemista. Paikkariippumaton työskentely onkin ollut Lingvafixille tuttua jo pitkään.

– Toimintamme sattuu olemaan sellaista, että tietokone ja internetyhteys riittävät. Asiakas ei huomaa eroa, työskentelimme sitten Sundomissa tai toisella puolella maapalloa, Rainer toteaa.

Parasta työssä yrittäjien mielestä on se, että yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Kaiken lisäksi he pääsevät tutustumaan mitä erilaisimpiin aloihin kääntämiensä ja kirjoittamiensa tekstien kautta, ja saavat tehdä sitä, mistä nauttivat.

– En kadu sekuntiakaan, että uskaltauduin ryhtyä yrittäjäksi, sanoo Lilian tyytyväisenä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää