Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020

pexels startup stock photos 7357

Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.

Webinaarin avannut Startian johtaja Tommi Virkama muistutti heti alkuun kaikkia yrittäjyyttä pohtivia varaamaan ajan uusyrityskeskukseen, jossa voi yhdessä yritysneuvojan kanssa pohtia mikä yrittäjyyden muoto tai palveluvaihtoehto olisi asiakkaan tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivin.

– Vaihtoehtoja täytyy aina punnita siitä omasta liikeideasta lähtien ja miettiä myös vähän pidemmällä tähtäimellä. Haluaako ensin kokeilla yrittäjämäistä toimintaa laskutuspalvelun kautta vai onko suunnitelmat niin selvät, että kannattaa heti aloittaa toiminimiyrittäjänä? Näitä ja montaa muuta seikkaa pohdimme perustamisneuvonnassa, Virkama muistutti.

Ukko.fi -laskutuspalvelun Hanna Gustafsson muistutti kaikkia tekemään sitä mitä rakastaa.

– Eli voit ulkoistaa laskutuksen ja paperityöt Ukko.fi:lle ja keskittyä muuhun. Palvelumme kautta voit lähettää laskuja asiakkaillesi ja saada tuloa. Ukko.fi on helppo tapa testata sitä omaa ideaa. Palvelusta on helppo irrottautua etkä menetä mitään, jos toteatkin, ettei yrittäjämäinen toiminta ole se oma juttu.

Gustafsson muistuttaa myös, että palvelusta näkee helposti mistä lasku koostuu ja toimii siten myös työkaluna oman työn hinnoitteluun.

Eija Kortelainen esitteli Nordea Kirjanpito Plus -palvelua, joka toteutetaan yhteistyössä Varman ja Ukko Pro:n kanssa. Nordea Kirjanpito Plus tarjoaa taloushallinto- ja pankkipalvelut yhdestä paikasta. Palveluun rekisteröityminen on helppoa ohjatun toiminnon avulla ja samalla tulee perustettua oma toiminimi.

– Et tarvitse toiminimellesi erillistä tilitoimistoa, vaan kirjanpito muodostuu Nordea Kirjanpito Plus -palvelussa. Käyttäjälle on kuitenkin tarjolla kirjanpitäjän tuki ja turva, jotta tiliöinnit menee oikein. Palvelu soveltuu toiminimiyrittäjille, mutta kehitystyötä tehdään koko ajan, joten jatkossa mahdollisesti palvelumme sopii myös osakeyhtiöiden käyttöön, Kortelainen kertoi.

Osuuspankin Benjamin Sandvik kertoi OP Kevytyrittäjä -palvelusta, jonka kautta myös voi helposti ja nopeasti aloittaa toiminimiyrittäjänä.

– Kuten muutkin mainitut palvelut, myös OP Kevytyrittäjä soveltuu parhaiten sellaisille, jotka haluavat myydä omaa osaamistaan ja palveluita. Tällä hetkellä se ei tue verkkokaupan pyörittämistä. Palvelu soveltuu erityisesti opiskelijoille, sivutoimisille yrittäjille ja keikkatyötä tekeville. Palveluun voi liittyä, vaikka olisi jo y-tunnus olemassa eikä myöskään tarvitse olla OP:n pankkiasiakas, Sandvik muistutti.

– Saat unohtaa paperityöt. Tämän kautta on helppo lähettää laskut ja käyttöliittymä toimii helposti myös mobiililaitteilla. Jo 40 prosenttia kaikista Suomessa perustetuista toiminimistä on perustettu OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta, hän jatkoi.

Virkama summaa webinaarin annin:

– Jokaisella näistä palveluista on samankaltaisuuksia ja myös omat erityispiirteensä. Esimerkiksi Ukko.fi:n kautta et ole yrittäjä, mutta kahdessa muussa vaihtoehdossa sinulle tulee toiminimi ja saat y-tunnuksen, eli olet virallisestikin yrittäjä. Pohditaan yhdessä suunnitelmiasi ja etsitään sinulle sopivimmat ratkaisut. Yrittäjyys tai kevytyrittäjyys näiden palveluiden kautta on helppo vaihtoehto!

Varaa aika yritysneuvojalle

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää

Kilpailu - Siivoa rantasi ja voita palkintoja!

26.08.2020 | Uutiset
Järjestämme yhdessä Siisti Biitsi – Snygg Beach -ohjelman kanssa roskienkeräyskilpailun Pohjanmaalla vähentääksemme roskia ja muovijätettä meressä ja kauniissa pohjalaisessa saaristossamme.
Lue lisää