Kattava Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteri on yrittäjän etu

02.06.2021

iStock 499148420Vaasanseuduntoimitilat.fi -toimitilapalvelusta on käytettävissä nyt uusi versio. Vaasan seudun toimitilarekisteri www.vaasanseuduntoimitilat.fi on sivusto, joka välittää tietoa Vaasan seudulla (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia) vapaana olevista toimitiloista ja tarjolla olevista yritystonteista. Kiinteistökehittäjät voivat esitellä sivustolla myös markkinointivaiheessa olevia uusia toimitilakohteitaan.

Uusittu toimitilapalvelu on nyt entistäkin helppokäyttöisempi ja toimivampi.

– Vaasan seudun toimitilarekisteriin on tehty ulkoasumuutosten lisäksi paljon uudistuksia niin sanotusti konepellin alle. Tekniikaltaan uusittu rekisteri on nyt toimintavarmuudeltaan ja -nopeudeltaan parantunut. Lisäksi olemme saaneet monia uusia ilmoittajia mukaan palveluun, eli seudun vapaiden tilojen ja yritystonttien tarjonta on entistäkin kattavammin esillä, Vaasa Parksin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma kertoo.

Tontti- ja toimitilarekisteriä rahoittavat Vaasan seudun kunnat, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK sekä seudun kiinteistönomistajat ja -välittäjät. Lisäksi VASEK osallistuu rekisterin markkinointiin ja kehittämiseen. Rekisterin ilmoitustulot käytetään kokonaisuudessaan sen markkinointiin.

– Seudullinen tontti- ja toimitilarekisteri mahdollistaa potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisen myös kuntarajojen yli ja laajemminkin Suomessa. Samalla se on hyvä täydennys kunnan omilla sivuilla olevaan tietoon. Haluamme osoittaa, että myös taajamien ulkopuolelta löytyy monia hintansa arvoisia yritystonttivaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Pohjois-Brinkenin teollisuusalue, joka on aivan Maalahden keskustan tuntumassa ja ainoastaan 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja satamasta, Maalahden kunnanjohtaja Jenny Malmsten muistuttaa.

Myös Mustasaaren kunnan vapaat yritystontit löytyvät Vaasan seudun toimitilarekisteristä.

– Tavoitteena on kasvattaa koko alueen näkyvyyttä ja houkuttelevuutta yhteistyön keinoin. Yhdessä voimme tehdä asioita kustannustehokkaammin ja markkinoida aluettamme laajemmin. Yritysalueemme eroavat myös toisistaan. Mustasaaresta löytyy esimerkiksi kiertotalousalue Lintuvuoresta, missä on vielä tilaa. Lisäksi Mustasaaresta löytyy vapaita yritystontteja läheltä kasvavaa akkutehdasaluetta, Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö Henna-Maija Sumuvuori kertoo.

Vaasa Parks ja VASEK tiivistivät alkuvuodesta 2021 yhteistyötään entisestään, ja nyt myös VASEKin yritysneuvojan tavoittaa toimitilarekisterin kautta. Sekä VASEKin että Vaasa Parksin toiminnan tavoitteena on uusien yritysten ja työpaikkojen saaminen seudulle sekä alueella jo toimivien yritysten toimintaedellytysten parantaminen. 

– Kolmikielinen sivusto toimii tärkeänä työkaluna myös Invest In -työssä, jota myös on tehty jo pitkään seudullisena yhteistyönä. Samasta osoitteesta halutaan tarjota markkinoiden ajantasaisin ja relevantein tieto vapaana olevista toimitiloista ja yritystonteista sekä tulevista yritystoimitilahankkeista. Lisäksi sivustolta löytää yritysneuvoja Kenneth Dalkvistin yhteystiedot. Kennethillä on pitkäaikainen kokemus yritysten toimitiloihin liittyvissä asioissa ja hänen kauttaan kytkeytyvät myös muut yrityspalvelut asiakkaiden käyttöön, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback muistuttaa.

Toimitusjohtaja Petri Sandkvist Airaksiselta pitää kattavaa toimitilarekisteriä yrittäjän etuna:

– Yrittäjän on helppo tarkastella tarjolla olevia vaihtoehtoja yrityksensä toiminnalle, kun kohteiden tiedot löytyvät kattavasti samasta paikasta. Palveluun voi helposti syöttää kuvia kohteesta ja lisätä yksityiskohtaiset tiedot tilan tai tontin ominaisuuksista, Sandkvist kertoo.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

21.06.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.06.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

21.06.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Myös sulkemiskorvaus nyt haettavissa. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

FAIR-hankkeen raportti pureutuu sähköisen ilmaliikenteen tulevaisuuteen Merenkurkun alueella

18.06.2021 | Uutiset
FAIR (Finding innovations to Accelerate the Implementation of electric Regional aviation) on kaksivuotinen hanke, jolla tuetaan alueellisten sähkölentojen varhaista ja tehokasta kaupallistamista Merenkurkun alueella. Hankkeen WSP:llä teettämä raportti, Electric regional aviation – a fast and clean transport mode for the needs of Kvarken region, on vastikään julkistettu.
Lue lisää

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen

15.06.2021 | Uutiset
Dealfow Finland on Business Finlandin tuottama, maksuton palvelu, jonka avulla sijoitusta hakevat kotimaiset startup- ja kasvuyritykset esitellään kansainvälisille sijoittajille. Myös VASEK tarjoaa palvelun kautta näkyvyyttä kansainvälisestä kasvusta kiinnostuneille Vaasan seudun yrityksille.
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

15.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää

Yritysneuvoja vinkkaa: millainen on hyvä liikeidea?

08.06.2021 | Uutiset
Yritystä perustettaessa liikeidea on kaiken a ja o, sillä ilman jonkinlaista liikeideaa yritystä ei ole eikä tule. Liikeidean ei kuitenkaan tarvitse olla valmis, vaan Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojat auttavat idean jalostamisessa yritykseksi. Yritysneuvojat antavat kuitenkin tässä jutussa vinkkejä siitä, millaisia piirteitä hyvällä liikeidealla on.
Lue lisää