Inmedi1
Yrittäjä Hennamari Hietala suunnittelee työvuoroja yhdessä Kristiina Annilan kanssa.

kasvu open logo 2015 web 01Kotisairaanhoidon ja etälääkärin palveluita tarjoavan vaasalaisen InMedi Oy:n yrittäjä Hennamari Hietala osallistui keväällä 2017 toista kertaa KasvuOpenin Kasvupolulle ja eteni valtakunnalliseen finaalin asti.

– Olimme mukana ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten, kun yritys oli aika tuore, ja nyt jälkeenpäin ajatellen silloin oli hieman liian aikaista ajatella kasvua. Nyt toisella kertaa meidät kutsuttiin yritysneuvoja Sari Saarikosken vinkistä toistamiseen mukaan, ja voin sanoa, että nyt ajoitus oli täysin oikea, Hietala kertoo ja jatkaa:

– Yrityksemme hallitustyöskentely oli hieman satunnaista ja Inmedi oli jo siinä vauhdissa, että kasvaminen alkoi olla välttämätöntä, että itse yrittäjänä jaksaisi paremmin. Kasvupolulta kaipasimme neuvoja erityisesti kasvun rahoittamiseen.

Hietalan mukaan Kasvupolun mylläreinä toimivat asiantuntijat olivat erittäin auttavaisia ja tarjosivat konkreettisia neuvoja asioiden eteenpäin viemiseen. Ohjelmaan kuuluvat sparraus- eli Kiitoratapäivät olivat hänen mukaansa tiiviitä ja tietyllä lailla raskaitakin:

– Kiitoratapäivät eivät todellakaan olleet mitään ajanhukkaa, kunhan irrottautui kunnolla arkityöstä ja keskittyi ottamaan päivistä ja mylläreiden asiantuntemuksesta kaiken irti.

Kasvupolulle osallistuneet yritykset saivat myös valita itselleen Kasvun osaajan eli eräänlaisen rinnalla kulkijan, joka oli mukana sparrauksissa ikään kuin ulkopuolisena kuuntelevana korvana.

– Saimme valita Kasvun osaajan itse nettipalvelusta ja oma valintani kyllä osui täysin nappiin. Hänestä on jäänyt minulle ja yritykselleni Kasvupolun jälkeenkin tärkeä sparraaja. Kasvupolun sparrauksissa hän kuunteli mylläreiden neuvot ja pystyi miettimään niitä eri näkökulmista kuin minä. Näin syntyi paljon hyviä keskusteluja ja erilaisia vinkkeleitä tarttua asioihin, Hietala kiittelee.

Inmedi2InMedi tarjoaa kotisairaanhoidon ja etälääkärin palveluja.

Hietala kannustaa kaikkia kasvuhaluisia yrityksiä lähtemään avoimin mielin maksuttomalle Kasvupolulle mukaan:

– Tarvitaan vain halua ja aikaa sitoutua tekemään töitä mylläreiden kanssa oman yrityksensä kasvun eteen. Kiitoratapäiviltä saa tärkeää ulkopuolista näkökulmaa, erityisesti jos yrityksellä ei ole vielä kovin vahvaa hallitusta. Yrityksen ei tarvitse olla vielä menestynyt, vaan kaikenlaisille yrityksille löytyy kattavasti osaajia.

Hietala muistuttaa kuitenkin:

– Rehellinen vaan täytyy olla. Kiitoratapäivinä täytyy pystyä rehellisesti kertomaan yrityksen tilanteesta, vaikka se juuri silloin olisi heikkokin. Muuten ei voi saada riittävää apua, jos kaikki faktat eivät ole mylläreiden tiedossa.

KasvuOpenin finaalissa oli Hietalan mukaan hyvä ja rento fiilis ja toisten kannustaminen aitoa:

– Pitchaukset olivat jännittäviä, vaikka puhelias olenkin. Harjoituksen myötä pitchit menivät aina vaan paremmin ja oman ajankäytön hallinta kehittyi. Kymmenen finalistin joukkoon emme kuitenkaan päässeet.

– Ehdottomasti kannattaa lähteä Kasvupolulle mukaan! Hietala kannustaa lopuksi.

Pohjanmaan Kasvupolulle haetaan 9.2.2018 mennessä. Ennen sitä kannattaa osallistua Kasvupaja-tilaisuuteen, joka järjestetään Vaasassa 31.1.2018. Varsinaiset Kiitoratapäivät ovat maaliskuussa ja huhtikuussa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle