Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021

IMG 8376

Yrittäjä Leo Tuiskulla oli jo kauan ollut sellainen tunne, että haluaisi kokeilla jotain uutta. Niinpä hän päätti perustaa kajakkivuokrausyrityksen, mitä innoitti hänen oma intonsa melomiseen. Sivutoiminen yrittäjyys olikin tähän paras vaihtoehto, sillä toiminta on kausiluontoista.

Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.

– Tämä on lähtenyt käyntiin todella hyvin, ja ihmiset ovat ottaneet toiminnan todella positiivisesti vastaan. Ei voi kuin olla tyytyväinen, hän toteaa.

Yritys tarjoaa nimensä mukaisesti kajakkivuokrausta Vaasassa Kruununmakasiinilla, mutta erikseen sovittaessa voi kajakkien lähtö- ja jättöpaikka olla muuallakin. Kajakin voi vuokrata itselle tai isommallekin porukalle muutamaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

VaasanKajakkivuokraus 2

Turvallisuus ennen kaikkea. Tuisku muistuttaa erityisesti aloittelijoita ja ensikertalaisia, ettei merta kannata aliarvioida, joten huonolla säällä ei kannata lähteä melomaan. Kaatumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä leveämpää mallia olevat kajakit eivät ole niin kiikkeriä.

Mistä tämä kaikki sitten sai alkunsa? Tuisku kertoo, että kipinä melomiseen syttyi kaveriporukan melontaretkellä saaristossa.

– Ajattelin, että tätähän täytyy muidenkin kokeilla! Koin, ettei tämäntyyppistä kajakkivuokrauspalvelua ollut täällä oikein saatavilla, joten päätin itse lähteä perustamaan tällaista palvelua.

Vaasan Kajakkivuokrauksen toimipiste sijaitsee Kruununmakasiinin rannassa Vaasassa, ja kyseinen paikka oli Tuiskun mielestä paras paikka toimipisteelle. Kruununmakasiinin altaasta löytyy kaupungin melontalaituri, josta pääsee kätevästi vesille. Altaassa on helppo esimerkiksi vain harjoitella melomista ennen varsinaista liikkeellelähtöä.

Tuisku harmittelee, että häneltä on aikaisemmin mennyt muita hyviä tilaisuuksia ohi, kun ei uskaltanut lähteä toteuttamaan ideaansa. Tämän yritysidean suhteen hän kuitenkin päätti, että nyt kokeillaan. Muille oman yrityksen perustamista miettiville hän antaa yksiselitteisen neuvon:

– Älkää miettikö, vaan perustakaa! Kannattaa kuitenkin muistaa, että on hyvä kuunnella kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja arvioita esimerkiksi kannattavuudesta.

IMG 8544

Vaasan kaupungin viheralueyksikön rakentama melontalaituri on ensimmäinen laatuaan Vaasassa.

Yritystä perustettaessa ja sen jälkeenkin hän on ollut yhteydessä Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkamaan.

– Olen saanut Startiasta kaiken sen avun, mitä olen tarvinnut. Homma on pelittänyt tosi hyvin, Tuisku kertoo.

– Vaasan Kajakkivuokraus tuo monimuotoisuutta ja aktiivisuutta Vaasan rantaan, ja melominen on mahtava tapa tutustua Vaasan seutuun mereltä käsin. Tästäkin yrityksestä näemme, että sivutoiminen yrittäjyys on hyvä tapa harjoittaa yritystoimintaa mieluisan tekemisen parissa, Virkama toteaa.

Melomisessa Tuiskun mielestä parasta on oma rauha ja hiljaisuus sekä se, kuinka hyvin matka taittuu kajakilla. Meloa voi kuitenkin myös kaverin tai useammankin kanssa, jolloin voi samalla jutella nauttien yhteisestä tekemisestä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021 | Uutiset
Vahva Dermosil-brändi ja verkkokauppa ovat Dermoshopin menestyksen kivijalat. Yritys lanseerasi ensimmäisen version verkkokaupasta jo 25 vuotta sitten.
Lue lisää

Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke on mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9. Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää sekä Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona
Lue lisää

Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasanseudulla

20.09.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.
Lue lisää

Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021 | Uutiset
Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.
Lue lisää

Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.09.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Erämaa ja luonto työpaikkana

08.09.2021 | Uutiset
Puolitoista vuotta sitten maailma muuttui, ja moni joutui yllättäen kohtaamaan uuden ja erilaisen arjen. Niinpä keväällä 2020 metsä ja luonto olivat ratkaisevassa roolissa monen suomalaisen hyvinvoinnissa, ja kiinnostus ulkoiluharrastukseen on kasvanut edelleen siitä lähtien. Erä- ja tunturiopas Fred Södergran oli vuotta aiemmin perustanut oman yrityksen, ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa ja ratsastamaan sen suuren ulkoilukiinnostuksen aallonharjalla, joka...
Lue lisää

Yrittäjien välisillä asiakirjoilla vältetään ristiriitatilanteita

07.09.2021 | Uutiset
Osakassopimus, yhtiöjärjestys ja yhtiösopimus ovat keinoja välttää riskejä, jotka realisoituvat, jos omistajien välille syntyy ristiriitoja, muistutti asianajaja Oskar Sundback Paperit kuntoon! -luentosarjan toisessa osassa Yrittäjien väliset oikeudelliset asiakirjat. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää