Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021

IMG 8376

Yrittäjä Leo Tuiskulla oli jo kauan ollut sellainen tunne, että haluaisi kokeilla jotain uutta. Niinpä hän päätti perustaa kajakkivuokrausyrityksen, mitä innoitti hänen oma intonsa melomiseen. Sivutoiminen yrittäjyys olikin tähän paras vaihtoehto, sillä toiminta on kausiluontoista.

Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.

– Tämä on lähtenyt käyntiin todella hyvin, ja ihmiset ovat ottaneet toiminnan todella positiivisesti vastaan. Ei voi kuin olla tyytyväinen, hän toteaa.

Yritys tarjoaa nimensä mukaisesti kajakkivuokrausta Vaasassa Kruununmakasiinilla, mutta erikseen sovittaessa voi kajakkien lähtö- ja jättöpaikka olla muuallakin. Kajakin voi vuokrata itselle tai isommallekin porukalle muutamaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

VaasanKajakkivuokraus 2

Turvallisuus ennen kaikkea. Tuisku muistuttaa erityisesti aloittelijoita ja ensikertalaisia, ettei merta kannata aliarvioida, joten huonolla säällä ei kannata lähteä melomaan. Kaatumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä leveämpää mallia olevat kajakit eivät ole niin kiikkeriä.

Mistä tämä kaikki sitten sai alkunsa? Tuisku kertoo, että kipinä melomiseen syttyi kaveriporukan melontaretkellä saaristossa.

– Ajattelin, että tätähän täytyy muidenkin kokeilla! Koin, ettei tämäntyyppistä kajakkivuokrauspalvelua ollut täällä oikein saatavilla, joten päätin itse lähteä perustamaan tällaista palvelua.

Vaasan Kajakkivuokrauksen toimipiste sijaitsee Kruununmakasiinin rannassa Vaasassa, ja kyseinen paikka oli Tuiskun mielestä paras paikka toimipisteelle. Kruununmakasiinin altaasta löytyy kaupungin melontalaituri, josta pääsee kätevästi vesille. Altaassa on helppo esimerkiksi vain harjoitella melomista ennen varsinaista liikkeellelähtöä.

Tuisku harmittelee, että häneltä on aikaisemmin mennyt muita hyviä tilaisuuksia ohi, kun ei uskaltanut lähteä toteuttamaan ideaansa. Tämän yritysidean suhteen hän kuitenkin päätti, että nyt kokeillaan. Muille oman yrityksen perustamista miettiville hän antaa yksiselitteisen neuvon:

– Älkää miettikö, vaan perustakaa! Kannattaa kuitenkin muistaa, että on hyvä kuunnella kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja arvioita esimerkiksi kannattavuudesta.

IMG 8544

Vaasan kaupungin viheralueyksikön rakentama melontalaituri on ensimmäinen laatuaan Vaasassa.

Yritystä perustettaessa ja sen jälkeenkin hän on ollut yhteydessä Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkamaan.

– Olen saanut Startiasta kaiken sen avun, mitä olen tarvinnut. Homma on pelittänyt tosi hyvin, Tuisku kertoo.

– Vaasan Kajakkivuokraus tuo monimuotoisuutta ja aktiivisuutta Vaasan rantaan, ja melominen on mahtava tapa tutustua Vaasan seutuun mereltä käsin. Tästäkin yrityksestä näemme, että sivutoiminen yrittäjyys on hyvä tapa harjoittaa yritystoimintaa mieluisan tekemisen parissa, Virkama toteaa.

Melomisessa Tuiskun mielestä parasta on oma rauha ja hiljaisuus sekä se, kuinka hyvin matka taittuu kajakilla. Meloa voi kuitenkin myös kaverin tai useammankin kanssa, jolloin voi samalla jutella nauttien yhteisestä tekemisestä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021 | Uutiset
Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.
Lue lisää

Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021 | Uutiset
Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

07.07.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Biokaasun hyödyntämiseen liittyy monia haasteita

05.07.2021 | Uutiset
Stormossenilla keskusteltiin 18.6. biokaasusta, kun CERM-hankkeen projektipäälliköt Göran Östberg, Rasmus Hautala ja etäyhteyden päässä Tomas Knuts kutsuivat Pohjanmaan biokaasutoimijoita keskustelemaan biokaasun hyödyntämisen kehityksestä, tulevaisuudesta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Lue lisää

”Teette erittäin hyvää työtä seudun eteen” – VASEKin toiminnan kouluarvosana peräti 8,6

01.07.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin säännöllisesti toteuttama sidosryhmäkysely lähetettiin toukokuussa noin 180 henkilölle. Vastaajat edustivat elinkeinoelämän organisaatioita, aluekehitysviranomaisia, koulutussektoria ja kehityshankkeiden toteuttajia. Myös kaikkien omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajistot saivat sidosryhmäkyselyn vastattavakseen.
Lue lisää

Vähähiilisten liikennepalveluiden tiekartalla lisätään liikenteen kestävyyttä ja käyttäjämääriä

29.06.2021 | Uutiset
MoveIT-hankkeessa on laadittu tiekartta Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030, joka auttaa hahmottamaan niitä kehityspolkuja, joilla voidaan lisätä liikenteen kestävyyttä ja eri liikennepalveluiden käyttäjämääriä.
Lue lisää

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

22.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää