Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021

IMG 8376

Yrittäjä Leo Tuiskulla oli jo kauan ollut sellainen tunne, että haluaisi kokeilla jotain uutta. Niinpä hän päätti perustaa kajakkivuokrausyrityksen, mitä innoitti hänen oma intonsa melomiseen. Sivutoiminen yrittäjyys olikin tähän paras vaihtoehto, sillä toiminta on kausiluontoista.

Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.

– Tämä on lähtenyt käyntiin todella hyvin, ja ihmiset ovat ottaneet toiminnan todella positiivisesti vastaan. Ei voi kuin olla tyytyväinen, hän toteaa.

Yritys tarjoaa nimensä mukaisesti kajakkivuokrausta Vaasassa Kruununmakasiinilla, mutta erikseen sovittaessa voi kajakkien lähtö- ja jättöpaikka olla muuallakin. Kajakin voi vuokrata itselle tai isommallekin porukalle muutamaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

VaasanKajakkivuokraus 2

Turvallisuus ennen kaikkea. Tuisku muistuttaa erityisesti aloittelijoita ja ensikertalaisia, ettei merta kannata aliarvioida, joten huonolla säällä ei kannata lähteä melomaan. Kaatumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä leveämpää mallia olevat kajakit eivät ole niin kiikkeriä.

Mistä tämä kaikki sitten sai alkunsa? Tuisku kertoo, että kipinä melomiseen syttyi kaveriporukan melontaretkellä saaristossa.

– Ajattelin, että tätähän täytyy muidenkin kokeilla! Koin, ettei tämäntyyppistä kajakkivuokrauspalvelua ollut täällä oikein saatavilla, joten päätin itse lähteä perustamaan tällaista palvelua.

Vaasan Kajakkivuokrauksen toimipiste sijaitsee Kruununmakasiinin rannassa Vaasassa, ja kyseinen paikka oli Tuiskun mielestä paras paikka toimipisteelle. Kruununmakasiinin altaasta löytyy kaupungin melontalaituri, josta pääsee kätevästi vesille. Altaassa on helppo esimerkiksi vain harjoitella melomista ennen varsinaista liikkeellelähtöä.

Tuisku harmittelee, että häneltä on aikaisemmin mennyt muita hyviä tilaisuuksia ohi, kun ei uskaltanut lähteä toteuttamaan ideaansa. Tämän yritysidean suhteen hän kuitenkin päätti, että nyt kokeillaan. Muille oman yrityksen perustamista miettiville hän antaa yksiselitteisen neuvon:

– Älkää miettikö, vaan perustakaa! Kannattaa kuitenkin muistaa, että on hyvä kuunnella kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja arvioita esimerkiksi kannattavuudesta.

IMG 8544

Vaasan kaupungin viheralueyksikön rakentama melontalaituri on ensimmäinen laatuaan Vaasassa.

Yritystä perustettaessa ja sen jälkeenkin hän on ollut yhteydessä Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkamaan.

– Olen saanut Startiasta kaiken sen avun, mitä olen tarvinnut. Homma on pelittänyt tosi hyvin, Tuisku kertoo.

– Vaasan Kajakkivuokraus tuo monimuotoisuutta ja aktiivisuutta Vaasan rantaan, ja melominen on mahtava tapa tutustua Vaasan seutuun mereltä käsin. Tästäkin yrityksestä näemme, että sivutoiminen yrittäjyys on hyvä tapa harjoittaa yritystoimintaa mieluisan tekemisen parissa, Virkama toteaa.

Melomisessa Tuiskun mielestä parasta on oma rauha ja hiljaisuus sekä se, kuinka hyvin matka taittuu kajakilla. Meloa voi kuitenkin myös kaverin tai useammankin kanssa, jolloin voi samalla jutella nauttien yhteisestä tekemisestä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

FREYR on toimittanut Vaasaan suunnitellun akkukennotehtaan ympäristövaikutusten arviointiohjelman

27.01.2022 | Uutiset
FREYR Batteryn kennotehdasvalmistelu on Suomen ensimmäinen ison kokoluokan kennohanke, ja olemme erittäin iloisia, että valmistelu on edennyt tähän vaiheeseen.
Lue lisää

Citylogistiikka tutkimuskohteena Jaakko Hakalan opinnäytetyössä

27.01.2022 | Uutiset
Insinööri Jaakko Hakalan logistiikan tutkinto-ohjelmaan kuuluva opinnäytetyö Citylogistiikan ja sähkökäyttöisen liikkumisen tulevaisuus Vaasassa valmistui loppuvuodesta 2021. Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskellut vaasalainen Hakala keskittyi tutkimuksessaan selvittämään citylogistiikan ja sähköä käyttövoimanaan käyttävän liikenteen tulevaisuuden mahdollisuuksia Vaasassa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

27.01.2022 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kun yritys kasvaa ja palkataan ensimmäinen työntekijä

26.01.2022 | Uutiset
Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on yrittäjälle melkein yhtä iso askel kuin yrittäjäksi ryhtyminenkin. Siksi se monesti pelottaa, ja päätöstä palkkaamisesta pohditaan tarkkaan ja monelta kantilta. Kuten kuuluukin!
Lue lisää

Pienten ja keskisuurten yritysten rooli tulevaisuuden globaalin vetytalouden ekosysteemissä

20.01.2022 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeessa on tehty analyysi siitä, miten alueen pienet ja keskisuuret yritykset voivat tulevaisuudessa tulla osaksi odotettua vetytaloutta.
Lue lisää

30 vuotta tarinoita todellisesta elämästä – historian havinaa ja uusia tuulia Startian kanavissa

19.01.2022 | Uutiset
Startia on tarjonnut uusyrityspalveluja Vaasan seudulla jo 30 vuoden ajan. Suurempia juhlallisuuksia kaavaillaan Startian oikean syntymäpäivän ja syyskuun valtakunnallisen yrittäjänpäivän paikkeille, mutta ajatuksena on, että vuosipäivää huomioidaan koko vuoden 2022 ajan sosiaalisen median kanavissamme.
Lue lisää

Pohjoismaiden hiilineutraalille akkuklusterille hiilineutraalia logistiikkaa

13.01.2022 | Uutiset
Yhteiskuntamme on sähköistymässä kiihtyvällä vauhdilla. Sähköinen liikenne – puhutaan sitten sähköautoista, sähkörekoista, hybridilaivoista tai pienistä sähkölentokoneista – on tulossa osaksi arkipäivää myös Suomessa.
Lue lisää

Yksi Euroopan ensimmäisistä akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaista suunnitteilla Vaasaan

11.01.2022 | Uutiset
Suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen (Memorandum of Understanding) Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.
Lue lisää