Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021

IMG 8376

Yrittäjä Leo Tuiskulla oli jo kauan ollut sellainen tunne, että haluaisi kokeilla jotain uutta. Niinpä hän päätti perustaa kajakkivuokrausyrityksen, mitä innoitti hänen oma intonsa melomiseen. Sivutoiminen yrittäjyys olikin tähän paras vaihtoehto, sillä toiminta on kausiluontoista.

Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.

– Tämä on lähtenyt käyntiin todella hyvin, ja ihmiset ovat ottaneet toiminnan todella positiivisesti vastaan. Ei voi kuin olla tyytyväinen, hän toteaa.

Yritys tarjoaa nimensä mukaisesti kajakkivuokrausta Vaasassa Kruununmakasiinilla, mutta erikseen sovittaessa voi kajakkien lähtö- ja jättöpaikka olla muuallakin. Kajakin voi vuokrata itselle tai isommallekin porukalle muutamaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi.

VaasanKajakkivuokraus 2

Turvallisuus ennen kaikkea. Tuisku muistuttaa erityisesti aloittelijoita ja ensikertalaisia, ettei merta kannata aliarvioida, joten huonolla säällä ei kannata lähteä melomaan. Kaatumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä leveämpää mallia olevat kajakit eivät ole niin kiikkeriä.

Mistä tämä kaikki sitten sai alkunsa? Tuisku kertoo, että kipinä melomiseen syttyi kaveriporukan melontaretkellä saaristossa.

– Ajattelin, että tätähän täytyy muidenkin kokeilla! Koin, ettei tämäntyyppistä kajakkivuokrauspalvelua ollut täällä oikein saatavilla, joten päätin itse lähteä perustamaan tällaista palvelua.

Vaasan Kajakkivuokrauksen toimipiste sijaitsee Kruununmakasiinin rannassa Vaasassa, ja kyseinen paikka oli Tuiskun mielestä paras paikka toimipisteelle. Kruununmakasiinin altaasta löytyy kaupungin melontalaituri, josta pääsee kätevästi vesille. Altaassa on helppo esimerkiksi vain harjoitella melomista ennen varsinaista liikkeellelähtöä.

Tuisku harmittelee, että häneltä on aikaisemmin mennyt muita hyviä tilaisuuksia ohi, kun ei uskaltanut lähteä toteuttamaan ideaansa. Tämän yritysidean suhteen hän kuitenkin päätti, että nyt kokeillaan. Muille oman yrityksen perustamista miettiville hän antaa yksiselitteisen neuvon:

– Älkää miettikö, vaan perustakaa! Kannattaa kuitenkin muistaa, että on hyvä kuunnella kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja arvioita esimerkiksi kannattavuudesta.

IMG 8544

Vaasan kaupungin viheralueyksikön rakentama melontalaituri on ensimmäinen laatuaan Vaasassa.

Yritystä perustettaessa ja sen jälkeenkin hän on ollut yhteydessä Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkamaan.

– Olen saanut Startiasta kaiken sen avun, mitä olen tarvinnut. Homma on pelittänyt tosi hyvin, Tuisku kertoo.

– Vaasan Kajakkivuokraus tuo monimuotoisuutta ja aktiivisuutta Vaasan rantaan, ja melominen on mahtava tapa tutustua Vaasan seutuun mereltä käsin. Tästäkin yrityksestä näemme, että sivutoiminen yrittäjyys on hyvä tapa harjoittaa yritystoimintaa mieluisan tekemisen parissa, Virkama toteaa.

Melomisessa Tuiskun mielestä parasta on oma rauha ja hiljaisuus sekä se, kuinka hyvin matka taittuu kajakilla. Meloa voi kuitenkin myös kaverin tai useammankin kanssa, jolloin voi samalla jutella nauttien yhteisestä tekemisestä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää