Kaikki yhdessä – Vaasan ja seudun uusi verkkopalvelu julkaistaan tänään

10.09.2019

7cd0c5a9 defd 4707 9220 9afec41149d7 Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Vaasan seutu ja Merenkurkun saaristo julkaisevat valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena tänään uuden yhteisen verkkopalvelun. Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrittäjiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi. Myös kaikki seudun tapahtumat löytyvät tämän sivuston kautta.

Ainutlaatuisella yhteistyöllä parempaa palvelua ja näkyvyyttä

Uusi verkkopalvelu on valtakunnallisestikin ainutlaatuisen yhteistyön tulos. Mukana olleiden organisaatioiden tiivis yhteistyö näkyy asiakkaille parempana palveluna.

Uuden verkkopalvelun projektipäällikkö Tiina Salonen kertoo käyttäjämäärien ja sitä kautta näkyvyyden kasvavan huomattavasti, kun kävijät ohjataan yhdelle sivustolle.

– Yhteisellä verkkopalvelulla haluamme vahvistaa Vaasan ja seudun vetovoimaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén sanoo.

– Esimerkiksi kaikki alueen luontopolut löytyvät nyt yhdestä paikasta. Aikaisemmin seudun omien asukkaiden on pitänyt osata etsiä niitä matkailusivuilta, mutta nyt ne löytyvät samasta osoitteesta, Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Max Jansson kuvailee.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback on tyytyväinen työn tulokseen.

– Se, että työtä tehdään yli organisaatio- ja kuntarajojen, osoittaa yhteistyön vahvuutta. Loppujen lopuksi kävijälle ja tiedonhakijalle on olennaista oikeastaan se, että hän löytää hakemansa tiedon, Råback toteaa.

Monta tarvetta, yksi osoite

Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrittäjiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi.

  • Sivuston Asu ja elä -osiosta löytyvät Vaasan palvelut asukkaille.
  • Koe ja näe -osio esittelee asukkaille ja matkailijoille Vaasan seudun nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja elämyksiä sekä ainutlaatuisen Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen.
  • Tapahtumat-osiosta löytyvät kaikki tapahtumat ja tapahtuman järjestämiseen liittyvät tiedot.

– Tapahtumat ovat tärkeitä seudulle. Tavoitteenamme on ollut, että tapahtumat löytyvät yhdestä paikasta. Tämä helpottaa sekä tapahtumanjärjestäjää ilmoittamaan tapahtumansa, että matkailijoita ja asukkaita löytämään kiinnostavia tapahtumia. Ilmoitamme syksyn aikana lisätietoa yhteistyöstä uuteen tapahtumakalenteriin liittyen, Jansson kertoo.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde.

– Haluamme tuoda esiin sen erityisyyden niin, että sekä seudun asukkaat, että matkailijat kauempaakin löytävät helposti käyntikohteisiimme, toiminnanjohtaja Kenth Nedergård Merenkurkun maailmanperintöyhdistyksestä painottaa.

  • Työ ja koulutus -osio kertoo Vaasan seudun opiskelu- ja työmahdollisuuksista.
  • Yritykset-osiossa puolestaan kerrotaan muun muassa yritysten toimintaan ja kehittämiseen liittyvistä palveluista, yrittäjien verkostoista, sijoittumisesta Vaasan seudulle sekä toimitiloista.

– Aikaisemmin yrityksille suunnatut palvelut ovat olleet eri sivuilla, ja tiedonhakija on joutunut etsimään tietoja eri lähteistä. Nyt kaikki tärkeimmät palvelut on kerrottu samalla sivulla, ja käyttäjä ohjataan tarvittaessa palveluntarjoajan omille sivuille, markkinointipäällikkö Mari Kattelus VASEKilta kertoo.

  • Tietoa Vaasasta ja Vaasan seudusta kokoaa muun muassa esittelyt, seutufaktat, yhteystiedot sekä tiedot Vaasan kaupungin päätöksenteosta.

Tutut osoitteet vaasanseutu.fi, visitvaasa.fi, merenkurkku.fi ja events.vaasa.fi ohjaavat automaattisesti tähän uuteen vaasa.fi -verkkopalveluun.

Käyttäjät mukana tekemässä

Jo sivuston konseptoinnista lähtien asukkaat, matkailijat ja yrittäjät ovat olleet mukana kommentoimassa ja kehittämässä verkkopalvelua. Keväällä julkaistiin sivuston kehitysversio, josta kävijät ovat antaneet kesän ajan palautetta.

– Palaute on ollut erittäin positiivista. Kehitysideoitakin on tullut, ja olemme tehneet niiden perusteella muutoksia sivustoon, Salonen kertoo.

Paikallisuus nousee paremmin esiin kuin koskaan ennen, kun uutuutena verkkopalvelussa Vaasan kaupunginosille on tehty omat sivut. Kaupunginosasivulta löytyy tietoa asuinalueen palveluista, tapahtumista ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.

– Asukasyhdistykset ovat olleet mukana tekemässä sisältöä. Syksyn aikana saamme sisältöön asukkaiden äänen, kun pyydämme Vaasan sosiaalisen median kanavissa asukkaita kuvailemaan omaa asuinaluettaan ja kertomaan tarinoita siitä, Salonen kertoo.

 

Lisätietoja:

[contact_member,name=Mari Kattelus,id=4,details=Name]

Seudun uusi verkkopalvelu
projektipäälllikkö Tiina Salonen
puh. 040 179 3065

Vaasan kaupunki
viestintäpäällikkö Leena Forsén
puh. 040 635 0762

Vaasan seudun Matkailu Oy
toimitusjohtaja Max Jansson
puh. 040 533 5083

Merenkurkun maailmanperintö ry
toiminnanjohtaja Kenth Nedergård
puh. 050 3466 200

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää

Millaista tukea yrityksesi tarvitsee energia- ja ilmastotyöhön? Vastaa kyselyyn!

03.01.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki kartoittaa kyselyn avulla alueen pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä ja kokemuksia energia- ja ilmastotyölle kunnilta saadusta tuesta.
Lue lisää

Muutos VASEKin ja Startian aukioloaikoihin

02.01.2020 | Uutiset
Toimistomme on auki arkisin klo 8.00–16.00. Klo 11.15–12.00 olemme auki rajoitetusti. Mikäli olemme kaikki asiakastapaamisissa, kokouksissa tai lounaalla, tavoitat meidät puhelimitse.
Lue lisää