Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020

YES 2Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.

Markkinointi, viestintä ja ihmisten väliset suhteet ovat aina kiinnostaneet Juliaa, joka on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä.

– Aikaisemmat työtehtäväni ovat myös sivunneet näitä aiheita – olen työskennellyt muun muassa myyntipäällikkönä, projektin vetäjänä ja myös yritysvalmentajana, Julia kertoo.

Hän on myös saanut rakentaa ja lisätä osaamistaan erilaisilla kursseilla.

Vuosi sitten hän ajatteli, että on aika etsiä uusia mahdollisuuksia ja vähensi työaikaansa. Työmarkkinoilla tarjontaa oli kuitenkin heikosti, ja lopulta Julia päätti irtisanoutua ja astella Startiaan ajatuksenaan ryhtyä yrittäjäksi.

– Minulla ei tuolloin ollut suuntautuminen vielä aivan selvänä, vaan pyysin yksinkertaisesti apua, jotta saan konkretisoitua ajatukseni ja luotua selkeän strategian. Siinä sain apua yritysneuvoja Olav Nylundilta, ja aika pian olimme kartoittaneet mitä oikeastaan halusin tehdä, Julia jatkaa.

YES 4Seuraavana askeleena olikin liiketoimintasuunnitelman ja talousarvion laatiminen, ja koska lomat olivat aivan lähellä, oli aikataulu tiukka.

– Sain selvät deadlinet, mikä oli hyvä asia. En saanut liikaa aikaa yliajatella asioita, vaan kaikki tapahtui melko nopeasti. Ja ilman VASEKin ja Startian apua olisi koko prosessi vienyt huomattavasti pidempään. He ovat erittäin taitavia asiakaspalvelijoita, ja sain erittäin ihmisläheisen kohtaamisen Startiassa, Julia kiittelee.

Pian hän oli täysipäiväinen yrittäjä – kaikki muut vaihtoehdot olisivat olleet kompromisseja – ja toiminta-ajatuksena on auttaa muita yrityksiä markkinoinnissa ja viestinnässä.

– Palveluni on suunnattu ensisijaisesti yrittäjille, jotka ovat vielä liian pieniä palkkaamaan oman markkinoijan ja jotka tarvitsevat apua tullakseen paremmiksi viestimään tuotteistaan ja palveluistaan, Julia selventää.

Jo aivan alussa hänellä oli potentiaalisia asiakkaita ja uusia hän on löytänyt lähinnä sosiaalisen median ja verkostoitumisen kautta – molemmat asioita, joihin hän uskoo kivenkovaa.

– Jos aion auttaa muita saamaan enemmän näkyvyyttä, täytyy minun pitää huolta siitä, että omakin toimintani saa näkyvyyttä.

Nykypäivän digitaalisuus on saanut aikaan sen, että taito kuvailla oman yrityksensä sielua ja olemusta asiakkaille on entistä ratkaisevammassa asemassa. Haasteena Olinin työssä on saada yrittäjät huomaaman tämä ja ymmärtämään markkinoinnin ja viestinnän merkitys.

– Selkeä ja houkutteleva viestintä kulkee käsi kädessä myynnin kanssa, hienon alun toiminnalleen saanut Julia lisää.

– Julia yhdistää osaamisensa vahvaan motivaatioon ja yritteliäisyyteen, mikä on suureksi avuksi yrityksen alkuvaiheessa, Nylund toteaa.

Julia Olin näkee selvästi, että hänen tarjoamilleen palveluille on tarvetta ja hän tähtääkin nyt kasvuun ja vähitellen yhä suurempiin asiakkuuksiin.

 

Teksti: Anna Sand/ by Sand
Kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten auttamiseksi työskennellään väsymättä

08.04.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvojien työpäivät ovat viime viikkojen aikana täyttyneet yhteydenotoista koronatilanteeseen liittyen. Yli 170 yritystä on jo saanut apua tilanteeseensa.
Lue lisää

Korona-ajan palvelusi vaasa.fi -sivustolle

08.04.2020 | Uutiset
Onko kaupassasi tai liikkeessäsi jokin sellainen palvelu, jota haluat tarjota korona-aikana ihmisten arjen helpottamiseksi?
Lue lisää

VASEKin yhtiökokouksessa henkilövalintoja – poikkeuksellisesti etänä

07.04.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 7.4.2020 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää

Yhtiömuodon valinta on yrittäjän tärkeimpiä päätöksiä

27.03.2020 | Uutiset
Yritystä perustamassa, mutta mikä valita yhtiömuodoksi? Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa. Päätöksessä pitää muistaa punnita myös sen vaikutuksia pitkällä tähtäimellä, muistuttavat yritysneuvojat.
Lue lisää