Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020

YES 2Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.

Markkinointi, viestintä ja ihmisten väliset suhteet ovat aina kiinnostaneet Juliaa, joka on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä.

– Aikaisemmat työtehtäväni ovat myös sivunneet näitä aiheita – olen työskennellyt muun muassa myyntipäällikkönä, projektin vetäjänä ja myös yritysvalmentajana, Julia kertoo.

Hän on myös saanut rakentaa ja lisätä osaamistaan erilaisilla kursseilla.

Vuosi sitten hän ajatteli, että on aika etsiä uusia mahdollisuuksia ja vähensi työaikaansa. Työmarkkinoilla tarjontaa oli kuitenkin heikosti, ja lopulta Julia päätti irtisanoutua ja astella Startiaan ajatuksenaan ryhtyä yrittäjäksi.

– Minulla ei tuolloin ollut suuntautuminen vielä aivan selvänä, vaan pyysin yksinkertaisesti apua, jotta saan konkretisoitua ajatukseni ja luotua selkeän strategian. Siinä sain apua yritysneuvoja Olav Nylundilta, ja aika pian olimme kartoittaneet mitä oikeastaan halusin tehdä, Julia jatkaa.

YES 4Seuraavana askeleena olikin liiketoimintasuunnitelman ja talousarvion laatiminen, ja koska lomat olivat aivan lähellä, oli aikataulu tiukka.

– Sain selvät deadlinet, mikä oli hyvä asia. En saanut liikaa aikaa yliajatella asioita, vaan kaikki tapahtui melko nopeasti. Ja ilman VASEKin ja Startian apua olisi koko prosessi vienyt huomattavasti pidempään. He ovat erittäin taitavia asiakaspalvelijoita, ja sain erittäin ihmisläheisen kohtaamisen Startiassa, Julia kiittelee.

Pian hän oli täysipäiväinen yrittäjä – kaikki muut vaihtoehdot olisivat olleet kompromisseja – ja toiminta-ajatuksena on auttaa muita yrityksiä markkinoinnissa ja viestinnässä.

– Palveluni on suunnattu ensisijaisesti yrittäjille, jotka ovat vielä liian pieniä palkkaamaan oman markkinoijan ja jotka tarvitsevat apua tullakseen paremmiksi viestimään tuotteistaan ja palveluistaan, Julia selventää.

Jo aivan alussa hänellä oli potentiaalisia asiakkaita ja uusia hän on löytänyt lähinnä sosiaalisen median ja verkostoitumisen kautta – molemmat asioita, joihin hän uskoo kivenkovaa.

– Jos aion auttaa muita saamaan enemmän näkyvyyttä, täytyy minun pitää huolta siitä, että omakin toimintani saa näkyvyyttä.

Nykypäivän digitaalisuus on saanut aikaan sen, että taito kuvailla oman yrityksensä sielua ja olemusta asiakkaille on entistä ratkaisevammassa asemassa. Haasteena Olinin työssä on saada yrittäjät huomaaman tämä ja ymmärtämään markkinoinnin ja viestinnän merkitys.

– Selkeä ja houkutteleva viestintä kulkee käsi kädessä myynnin kanssa, hienon alun toiminnalleen saanut Julia lisää.

– Julia yhdistää osaamisensa vahvaan motivaatioon ja yritteliäisyyteen, mikä on suureksi avuksi yrityksen alkuvaiheessa, Nylund toteaa.

Julia Olin näkee selvästi, että hänen tarjoamilleen palveluille on tarvetta ja hän tähtääkin nyt kasvuun ja vähitellen yhä suurempiin asiakkuuksiin.

 

Teksti: Anna Sand/ by Sand
Kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020 | Uutiset
Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.
Lue lisää

Kevytyrittäjänäkään ei kannata tehdä virheitä, jotka olisivat vältettävissä

24.01.2020 | Uutiset
Mitä kevytyrittäjyys oikein tarkoittaa, ja onko se nimestään huolimatta ollenkaan yrittäjyyttä? Kevytyrittäjyydestä on tullut yksi suosittu tapa alkaa yrittäjäksi, sillä se sopii hyvin sivutoimiseen työhön, esimerkiksi palkkatyön tai opiskelun ohella.
Lue lisää

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää