Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020

YES 2Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.

Markkinointi, viestintä ja ihmisten väliset suhteet ovat aina kiinnostaneet Juliaa, joka on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä.

– Aikaisemmat työtehtäväni ovat myös sivunneet näitä aiheita – olen työskennellyt muun muassa myyntipäällikkönä, projektin vetäjänä ja myös yritysvalmentajana, Julia kertoo.

Hän on myös saanut rakentaa ja lisätä osaamistaan erilaisilla kursseilla.

Vuosi sitten hän ajatteli, että on aika etsiä uusia mahdollisuuksia ja vähensi työaikaansa. Työmarkkinoilla tarjontaa oli kuitenkin heikosti, ja lopulta Julia päätti irtisanoutua ja astella Startiaan ajatuksenaan ryhtyä yrittäjäksi.

– Minulla ei tuolloin ollut suuntautuminen vielä aivan selvänä, vaan pyysin yksinkertaisesti apua, jotta saan konkretisoitua ajatukseni ja luotua selkeän strategian. Siinä sain apua yritysneuvoja Olav Nylundilta, ja aika pian olimme kartoittaneet mitä oikeastaan halusin tehdä, Julia jatkaa.

YES 4Seuraavana askeleena olikin liiketoimintasuunnitelman ja talousarvion laatiminen, ja koska lomat olivat aivan lähellä, oli aikataulu tiukka.

– Sain selvät deadlinet, mikä oli hyvä asia. En saanut liikaa aikaa yliajatella asioita, vaan kaikki tapahtui melko nopeasti. Ja ilman VASEKin ja Startian apua olisi koko prosessi vienyt huomattavasti pidempään. He ovat erittäin taitavia asiakaspalvelijoita, ja sain erittäin ihmisläheisen kohtaamisen Startiassa, Julia kiittelee.

Pian hän oli täysipäiväinen yrittäjä – kaikki muut vaihtoehdot olisivat olleet kompromisseja – ja toiminta-ajatuksena on auttaa muita yrityksiä markkinoinnissa ja viestinnässä.

– Palveluni on suunnattu ensisijaisesti yrittäjille, jotka ovat vielä liian pieniä palkkaamaan oman markkinoijan ja jotka tarvitsevat apua tullakseen paremmiksi viestimään tuotteistaan ja palveluistaan, Julia selventää.

Jo aivan alussa hänellä oli potentiaalisia asiakkaita ja uusia hän on löytänyt lähinnä sosiaalisen median ja verkostoitumisen kautta – molemmat asioita, joihin hän uskoo kivenkovaa.

– Jos aion auttaa muita saamaan enemmän näkyvyyttä, täytyy minun pitää huolta siitä, että omakin toimintani saa näkyvyyttä.

Nykypäivän digitaalisuus on saanut aikaan sen, että taito kuvailla oman yrityksensä sielua ja olemusta asiakkaille on entistä ratkaisevammassa asemassa. Haasteena Olinin työssä on saada yrittäjät huomaaman tämä ja ymmärtämään markkinoinnin ja viestinnän merkitys.

– Selkeä ja houkutteleva viestintä kulkee käsi kädessä myynnin kanssa, hienon alun toiminnalleen saanut Julia lisää.

– Julia yhdistää osaamisensa vahvaan motivaatioon ja yritteliäisyyteen, mikä on suureksi avuksi yrityksen alkuvaiheessa, Nylund toteaa.

Julia Olin näkee selvästi, että hänen tarjoamilleen palveluille on tarvetta ja hän tähtääkin nyt kasvuun ja vähitellen yhä suurempiin asiakkuuksiin.

 

Teksti: Anna Sand/ by Sand
Kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

61 yritystä myynnissä – alkaisiko sinun yrittäjäurasi valmiin yrityksen kanssa?

17.02.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa autettiin viime vuonna 107 eri yritystä yrityskaupan eli yrityksen myymisen kanssa. Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla on listoillaan 61 yritystä, jotka etsivät uutta omistajaa.
Lue lisää

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Uutiset
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Lue lisää

Kevytyrittäjyyden suosio näkyi myös uusyrityskeskuksissa

14.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskukset palvelivat vuonna 2019 noin 14 000 yrittäjyyttä pohtivaa. Aiempien vuosien tapaan puolet heistä päätti perustaa yrityksen. Niin vastakunnallisesti kuin Vaasan seudullakin erottui erityisesti kaksi ilmiötä: kevytyrittäjyyden suosio sekä maahanmuuttajien yrittäjyysinto.
Lue lisää

Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020 | Uutiset
Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa.
Lue lisää

Asiakirjat, joita ei ehkä tarvitse, mutta jotka on hyvä olla olemassa

12.02.2020 | Uutiset
”Näitä pitää tarkastella kokonaisuutena” ja ”Inventaario omasta tilanteesta on hyvä tehdä” olivat toistuvia muistutuksia VASEKin, Startian ja Vaasan Yrittäjien sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä infoillassa 11.2. jossa pureuduttiin sekä yrittäjän oman elämän tärkeisiin asiakirjoihin että yrittäjän edessä piileviin lainopillisiin sudenkuoppiin.
Lue lisää

Meri, energia, intohimo – täydellinen muisto yhteistyökumppanille

07.02.2020 | Uutiset
Mitä antaa yritysvieraalle tai yhteistyökumppanille lahjaksi? Lahja ei voi olla mitään juotavaa tai muuten lentokoneessa vaikeasti kuljetettavaa. Lahjan olisi oltava jotain, joka olisi vaasalaista ja paikallista, mutta kuitenkin ihan kaikille sopivaa. Lahja ei saisi mennä vanhaksi varastossa, sillä niitä pitää olla tietysti aina saatavilla, yllätysvieraillekin.
Lue lisää

Comtec investoi uuteen konekantaan

04.02.2020 | Uutiset
Yrityksen konekannan kehittäminen ja päivittäminen vaatii monella alalla suuria investointeja. Yrittäjä Kaj Wik, joka omistaa muun muassa Comtec SMD Technique Oy Ab:n oli viime vuonna investointiprosessin edessä ja kääntyi VASEKin puoleen saadakseen apua, kun oli aika täyttää investointitukihakemukset.
Lue lisää

Varaudu kaikkeen, laita asiakirjat kuntoon

27.01.2020 | Uutiset
Äkillinen sairaskohtaus, avioero, reklamaatiokiista asiakkaan kanssa, sukset ristissä yhtiökumppanin kanssa. Ikäviä tilanteita kaikki, eikä ikäviä tilanteita aina voi täysin välttää. Mutta niihin voi ja ehdottomasti kannattaa varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntijan avulla.
Lue lisää