Isolahteen avataan minihyötykäyttöasema ja kierrätyskauppakeskus

12.04.2019

MYRVAGEN 1 STORMOSSEN RICKARD RAMBERG RRADStormossen testaa uutta konseptia ympäristökuormituksen vähentämiseksi ja uusiokäytön lisäämiseksi

Jäteyhtiö Stormossen avaa Isolahteen korkeatasoisen minihyötykäyttöaseman, jonka yhteyteen tulee myös uudentyyppisiä kierrätyskauppoja. Stormossen on tehnyt vuokrasopimuksen kiinteistösijoitusyhtiö Kvadratenin kanssa Isolahden vanhasta kauppakeskuksesta Vaasasta. Tilaan mahtuu 3–4 yritystä.

Tiloihin haetaan yrittäjiä, jotka myyvät omissa liiketiloissaan käytettyjä esineitä tai esineitä, jotka on tehty kierrätetyistä materiaaleista. Tarkoituksena on, että Stormossen aloittaa käyttökelpoisten, suoraan myytäväksi tai tuunattavaksi kelpaavien sekä korjausta kaipaavien tavaroiden ja materiaalien keräämisen ja toimittaa nämä materiaalit maksutta kierrätyskauppakeskuksessa toimivien yrittäjien käyttöön.

Avajaisia suunnitellaan pidettäväksi elokuussa ja sitä ennen haetaan tiloihin yrityksiä:

– Tarkoituksena on löytää erilaisia, toisiaan tukevia yrityksiä. Myös kahvilayrittäjä on etsinnässä. Kauppakeskukseen tulee myös pienempi pop-up -tilaa, joissa voi toimia vain lyhyenkin aikaa. Tämä sopisi erinomaisesti esimerkiksi nuorille yrittäjille, kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg kertoo.

VASEKin hallinnoiman Kiertotalous Mustasaari -hankkeen tavoitteena on muun muassa etsiä uutta ja kasvavaa kiertotalouden liiketoimintaa Vaasan seudulle. Östberg on yhteistyössä Stormossenin kanssa tehnyt erilaisia kannattavuuslaskelmia ja neuvotellut eri toimijoiden kanssa yli vuoden ajan tämän uudenlaisen kauppakeskuksen perustamisesta Vaasaan.

Stormossen2 Kuva Katja Losonen wwwKierrätyskauppakeskuksen tiloihin tulee myös Stormossenin oma minikierrätysasema

– Minikierrätysaseman ja kierrätyskauppojen avulla pyrimme vähentämään ympäristökuormitusta. Kierrätyskauppakeskuksen edessä on Vaasan paikallisliikenteen pysäkki, joten myös autottomille on mahdollista hyödyntää näitä palveluita, Stormossenin toimitusjohtaja Leif Åkers kertoo.

Idea kierrätyskauppakeskuksesta lähti siitä, kun Östberg kiertotalousprojektin alkuvaiheessa pohti, että entisen Jupiterin tilalle olisi saatava kierrätystavaroiden tavaratalo. Palaverissa Stormossenin kanssa Åkers heitti ilmoille idean kierrätyskauppakeskuksesta kuten Ruotsin Eskilstunassa toimiva ReTuna. (Lue lisää ReTunasta)

– Lähdimme mukaan kierrätyskauppakeskuksen toteuttamiseen, koska työskentelemme jatkuvasti jätehuollosta aiheutuvien ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Nyt ihmiset tuovat ehjää, hyvää käyttötavaraa keräyspisteisiin hävitettäväksi. Hyötykäyttöasemille tuodaan esineitä jopa myyntipakkauksissaan. Lahjoittamalla käyttökelpoista tavaraa uusiokäyttöön säästetään luonnonvaroja ja esineet saavat uuden elämän, Åkers muistuttaa.

– Tämä palanen on puuttunut, jotta toimintamme vastaisi jätehierarkiaa, joka osoittaa missä järjestyksessä jätteenkäsittelyn eri menetelmiä käytetään. Tavaroiden uudelleenkäyttö on keskeinen osa kyseistä hierarkiaa.

Kierrätyskauppakeskuksessa toimimisesta kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä VASEKin Göran Östbergiin.

Lataa havainnekuva tästä

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää