Isolahteen avataan minihyötykäyttöasema ja kierrätyskauppakeskus

12.04.2019

MYRVAGEN 1 STORMOSSEN RICKARD RAMBERG RRADStormossen testaa uutta konseptia ympäristökuormituksen vähentämiseksi ja uusiokäytön lisäämiseksi

Jäteyhtiö Stormossen avaa Isolahteen korkeatasoisen minihyötykäyttöaseman, jonka yhteyteen tulee myös uudentyyppisiä kierrätyskauppoja. Stormossen on tehnyt vuokrasopimuksen kiinteistösijoitusyhtiö Kvadratenin kanssa Isolahden vanhasta kauppakeskuksesta Vaasasta. Tilaan mahtuu 3–4 yritystä.

Tiloihin haetaan yrittäjiä, jotka myyvät omissa liiketiloissaan käytettyjä esineitä tai esineitä, jotka on tehty kierrätetyistä materiaaleista. Tarkoituksena on, että Stormossen aloittaa käyttökelpoisten, suoraan myytäväksi tai tuunattavaksi kelpaavien sekä korjausta kaipaavien tavaroiden ja materiaalien keräämisen ja toimittaa nämä materiaalit maksutta kierrätyskauppakeskuksessa toimivien yrittäjien käyttöön.

Avajaisia suunnitellaan pidettäväksi elokuussa ja sitä ennen haetaan tiloihin yrityksiä:

– Tarkoituksena on löytää erilaisia, toisiaan tukevia yrityksiä. Myös kahvilayrittäjä on etsinnässä. Kauppakeskukseen tulee myös pienempi pop-up -tilaa, joissa voi toimia vain lyhyenkin aikaa. Tämä sopisi erinomaisesti esimerkiksi nuorille yrittäjille, kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg kertoo.

VASEKin hallinnoiman Kiertotalous Mustasaari -hankkeen tavoitteena on muun muassa etsiä uutta ja kasvavaa kiertotalouden liiketoimintaa Vaasan seudulle. Östberg on yhteistyössä Stormossenin kanssa tehnyt erilaisia kannattavuuslaskelmia ja neuvotellut eri toimijoiden kanssa yli vuoden ajan tämän uudenlaisen kauppakeskuksen perustamisesta Vaasaan.

Stormossen2 Kuva Katja Losonen wwwKierrätyskauppakeskuksen tiloihin tulee myös Stormossenin oma minikierrätysasema

– Minikierrätysaseman ja kierrätyskauppojen avulla pyrimme vähentämään ympäristökuormitusta. Kierrätyskauppakeskuksen edessä on Vaasan paikallisliikenteen pysäkki, joten myös autottomille on mahdollista hyödyntää näitä palveluita, Stormossenin toimitusjohtaja Leif Åkers kertoo.

Idea kierrätyskauppakeskuksesta lähti siitä, kun Östberg kiertotalousprojektin alkuvaiheessa pohti, että entisen Jupiterin tilalle olisi saatava kierrätystavaroiden tavaratalo. Palaverissa Stormossenin kanssa Åkers heitti ilmoille idean kierrätyskauppakeskuksesta kuten Ruotsin Eskilstunassa toimiva ReTuna. (Lue lisää ReTunasta)

– Lähdimme mukaan kierrätyskauppakeskuksen toteuttamiseen, koska työskentelemme jatkuvasti jätehuollosta aiheutuvien ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Nyt ihmiset tuovat ehjää, hyvää käyttötavaraa keräyspisteisiin hävitettäväksi. Hyötykäyttöasemille tuodaan esineitä jopa myyntipakkauksissaan. Lahjoittamalla käyttökelpoista tavaraa uusiokäyttöön säästetään luonnonvaroja ja esineet saavat uuden elämän, Åkers muistuttaa.

– Tämä palanen on puuttunut, jotta toimintamme vastaisi jätehierarkiaa, joka osoittaa missä järjestyksessä jätteenkäsittelyn eri menetelmiä käytetään. Tavaroiden uudelleenkäyttö on keskeinen osa kyseistä hierarkiaa.

Kierrätyskauppakeskuksessa toimimisesta kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä VASEKin Göran Östbergiin.

Lataa havainnekuva tästä

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

14.09.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää

Berny’s-ravintolan yrittäjät iloisia hyvästä kesästä raskaan kevään jälkeen

02.09.2020 | Uutiset
Puoli vuotta on kulunut siitä, kun koronapandemia iski Suomeen ja koko maa eristäytyi. Lukuisat yrittäjät joutuivat hetkessä sulkemaan toimintansa. Heidän mukanaan myös Tommy Pellas ja Patricia Nedergård, jotka kolme vuotta sitten ryhtyivät yrittäjiksi ravintola Berny’ssä Raippaluodon sillan kupeessa.
Lue lisää

Kevyesti yrittäjäksi tai yrittäjämäiseen toimintaan

31.08.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia kokosi 27.8. kevytyrittämisen ja laskutuspalvelujen asiantuntijat linjoille ja kutsui myös yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneet ruudun ääreen. Tunnin webinaarin aikana he saivat kuulla, mitä eroja eri palveluilla on ja miten helposti oikein voikaan aloittaa yrittäjänä tai yrittäjämäisen toiminnan.
Lue lisää

Kilpailu - Siivoa rantasi ja voita palkintoja!

26.08.2020 | Uutiset
Järjestämme yhdessä Siisti Biitsi – Snygg Beach -ohjelman kanssa roskienkeräyskilpailun Pohjanmaalla vähentääksemme roskia ja muovijätettä meressä ja kauniissa pohjalaisessa saaristossamme.
Lue lisää