Incoach tarjoaa kilpapelaajille laadukasta valmennusta

24.04.2020

Christian JoutsenvuoriVaasalainen Christian Joutsenvuori pelasi aiemmin itse kilpaa esports-pelejä ja lähti etsimään lisätietoja siitä, miten parhaiten voisi harjoitella ja valmistautua kilpailuihin. Kun tietoa ei niin vain löytynytkään, päätti hän perustaa nettipalvelun, jonka tarkoituksena on yhdistää valmentajat ja kilpapelaajat.

Syksyllä 2018 uusyrityskeskus Startian neuvonnan avulla perustetun Incoachin yhtiömuotokin vaihtui aika nopeasti toiminimestä osakeyhtiöksi. Yrityksen suurimpana asiakasryhmänä on tällä hetkellä toisen asteen oppilaitokset.

– Nykyään seitsemällä toisen asteen oppilaitoksella on kurssitarjonnassaan meidän tuottamaamme esports-alan koulutusta. Ja nyt viimeisen parin viikon aikana kiinnostus pelikerhoja kohtaa on lisääntynyt. Meillä on valikoimassamme eri ikäryhmille sopivia pelikerhoja, joissa pelataan Minecraftia, Fortniteä ja CSGO:ta. Erityisesti nyt kun koulut ovat kiinni ja perinteiset harrastusryhmät tauolla, pelikerhot voivat pelastaa tekemisen puutteessa. Pelikerhoissa kasvatetaan lapsia ja nuoria järkevään pelaamiseen ja tarjotaan halukkaille laadukasta e-urheiluvalmennusta, Joutsenvuori kertoo.

2 1.3.1

Joutsenvuori myös muistuttaa, että yritykset voivat tarjota pelikerhoja työntekijöilleen:

– Näin etäkoulujen ja sosiaalisen eristäytymisen aikana etätyötä kotonaan tekevien työntekijöiden tehokkuutta ja keskeytymätöntä työaikaa voi lisätä huomattavasti tarjoamalla heidän lapsilleen vastuullista ja ohjattua tekemistä.

Vaikka toisaalta koronatilanne on lisännyt pelikerhojen suosiota, voi oppilaitosasiakkaiden kanssa tulla haasteita syksyllä.

– Toivon kuitenkin, ettei koronakriisi vaikuta liikaa oppilaitoksiin, vaan jo solmittuja kumppanuuksia voidaan jatkaa ja tehdä myös uusia. Oppilaitokset ja opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä pelialan koulutukseen ja niiden tarjonta on lisännyt oppilaitosten houkuttelevuutta opiskelijoiden silmissä, Joutsenvuori toteaa.

Pelialan suosio kasvaa ja uusia e-urheilun harrastajia tulee koko ajan lisää. Joutsenvuoren ja Incoachin tavoitteena onkin tarjota mahdollisimman monelle pelaamisesta kiinnostuneille laadukasta valmennusta.

– Kurssit, joissa käsitellään kilpapelaajan urapolkua, kasvattavat järkevään pelaamiseen ja sisältävät pelaamisen lisäksi myös tietoa ravitsemuksesta ja liikkumisesta, lisäävät tiimitaitoja ja yksilökohtaista osaamista.

VASK 8709Joutsenvuoren (kuvassa) arvion mukaan Suomessa on tuhansia tavoitteellisesti esports-lajeissa kilpailevia. Palkkaa pelaamisesta saavia ammattilaisia on muutamia kymmeniä.

Aivan kuten e-urheilussakin menestyvät tarvitsevat sparrausta, on myös Joutsenvuori yrittäjänä hyötynyt Startiasta ja VASEKista saamastaan sparrauksesta.

– Uusyrityskeskuksen avusta yrityksen perustamisessa oli minulle suuri, suuri apu. Olen jälkikäteenkin ollut lukuisia kertoja yhteydessä yritysneuvojaan, viimeksi muutama päivä sitten. Antti Alasaaren kanssa olemme pallotelleet hinnoittelua, myyntistrategioita ja kehitelleet kaikenlaista uutta. Myös sopimusasioissa olen saanut apua. Antti on aina ohjannut eteenpäin, esimerkiksi keskustelemaan toisen asiantuntijan kanssa, kun asiani on sitä vaatinut, Joutsenvuori kiittelee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää