Incoach tarjoaa kilpapelaajille laadukasta valmennusta

24.04.2020

Christian JoutsenvuoriVaasalainen Christian Joutsenvuori pelasi aiemmin itse kilpaa esports-pelejä ja lähti etsimään lisätietoja siitä, miten parhaiten voisi harjoitella ja valmistautua kilpailuihin. Kun tietoa ei niin vain löytynytkään, päätti hän perustaa nettipalvelun, jonka tarkoituksena on yhdistää valmentajat ja kilpapelaajat.

Syksyllä 2018 uusyrityskeskus Startian neuvonnan avulla perustetun Incoachin yhtiömuotokin vaihtui aika nopeasti toiminimestä osakeyhtiöksi. Yrityksen suurimpana asiakasryhmänä on tällä hetkellä toisen asteen oppilaitokset.

– Nykyään seitsemällä toisen asteen oppilaitoksella on kurssitarjonnassaan meidän tuottamaamme esports-alan koulutusta. Ja nyt viimeisen parin viikon aikana kiinnostus pelikerhoja kohtaa on lisääntynyt. Meillä on valikoimassamme eri ikäryhmille sopivia pelikerhoja, joissa pelataan Minecraftia, Fortniteä ja CSGO:ta. Erityisesti nyt kun koulut ovat kiinni ja perinteiset harrastusryhmät tauolla, pelikerhot voivat pelastaa tekemisen puutteessa. Pelikerhoissa kasvatetaan lapsia ja nuoria järkevään pelaamiseen ja tarjotaan halukkaille laadukasta e-urheiluvalmennusta, Joutsenvuori kertoo.

2 1.3.1

Joutsenvuori myös muistuttaa, että yritykset voivat tarjota pelikerhoja työntekijöilleen:

– Näin etäkoulujen ja sosiaalisen eristäytymisen aikana etätyötä kotonaan tekevien työntekijöiden tehokkuutta ja keskeytymätöntä työaikaa voi lisätä huomattavasti tarjoamalla heidän lapsilleen vastuullista ja ohjattua tekemistä.

Vaikka toisaalta koronatilanne on lisännyt pelikerhojen suosiota, voi oppilaitosasiakkaiden kanssa tulla haasteita syksyllä.

– Toivon kuitenkin, ettei koronakriisi vaikuta liikaa oppilaitoksiin, vaan jo solmittuja kumppanuuksia voidaan jatkaa ja tehdä myös uusia. Oppilaitokset ja opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä pelialan koulutukseen ja niiden tarjonta on lisännyt oppilaitosten houkuttelevuutta opiskelijoiden silmissä, Joutsenvuori toteaa.

Pelialan suosio kasvaa ja uusia e-urheilun harrastajia tulee koko ajan lisää. Joutsenvuoren ja Incoachin tavoitteena onkin tarjota mahdollisimman monelle pelaamisesta kiinnostuneille laadukasta valmennusta.

– Kurssit, joissa käsitellään kilpapelaajan urapolkua, kasvattavat järkevään pelaamiseen ja sisältävät pelaamisen lisäksi myös tietoa ravitsemuksesta ja liikkumisesta, lisäävät tiimitaitoja ja yksilökohtaista osaamista.

VASK 8709Joutsenvuoren (kuvassa) arvion mukaan Suomessa on tuhansia tavoitteellisesti esports-lajeissa kilpailevia. Palkkaa pelaamisesta saavia ammattilaisia on muutamia kymmeniä.

Aivan kuten e-urheilussakin menestyvät tarvitsevat sparrausta, on myös Joutsenvuori yrittäjänä hyötynyt Startiasta ja VASEKista saamastaan sparrauksesta.

– Uusyrityskeskuksen avusta yrityksen perustamisessa oli minulle suuri, suuri apu. Olen jälkikäteenkin ollut lukuisia kertoja yhteydessä yritysneuvojaan, viimeksi muutama päivä sitten. Antti Alasaaren kanssa olemme pallotelleet hinnoittelua, myyntistrategioita ja kehitelleet kaikenlaista uutta. Myös sopimusasioissa olen saanut apua. Antti on aina ohjannut eteenpäin, esimerkiksi keskustelemaan toisen asiantuntijan kanssa, kun asiani on sitä vaatinut, Joutsenvuori kiittelee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää