Imagofix muuttaa autosi aivan toiseksi

04.08.2017

Imagofix3 600pxJarno korjaa myös autojen ruoste- ja pintavaurioita sekä kolarivaurioita. Hän on puolet elämästään kerännyt kokemusta alalta, vaikka on vasta 29-vuotias.

Isokyröläinen Jarno Ahopelto on vasta 29-vuotias, mutta on silti omistanut lähes puolet elämästään autojen maalaamiselle. Pohjakoulutukseltaan hän on elektroniikka-asentaja, mutta autoala houkutteli enemmän, ja ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen hän kouluttautui niin automaalauksessa kuin autoverhoilussakin. Viisi vuotta sitten hän perusti oman yrityksen, Imagofixin, jossa hän työskentelee nykyään täysipäiväisesti.

Jarnon kiinnostus autoja ja automaalausta kohtaan heräsi jo paljon ennen kuin hänellä itsellään oli edes ajokorttia, ja nykyään hänellä on kokemus työstä jo monen vuoden ajalta. Yritys keskittyy automaalaukseen, kolari- ja ruostevaurioiden korjaamiseen sekä autojen uudelleenteippaukseen. Osaamisensa ja yrityksen varustelun ansiosta Jarno pystyy tarjoamaan mainosteippauksia myös muussa muodossa.

– Alussa mainosteippausten määrä oli suurempi, mutta nykyään se on toisinpäin: automaalausten määrä on kasvanut, samaten autojen uudelleenteippaus. Teippaamalla auton voi vaihtaa sen väriä kokonaan ilman, että se vaikuttaa auton alkuperäiseen väriin tai pintaan. Kun teippaukset poistaa, on auton alkuperäinen maalipinta edelleen kuin uusi, Jarno kertoo.

Imagofix1 600pxMaalaamo ja halli rakennettiin Imagofixin perustamisen jälkeen 2012. Jarno haki VASEKin avulla investointitukea, jota hän myös sai. Nyt on aika suurentaa tiloja ja ostaa viisi kertaa suurempi halli.

Pääosin ammattiautoilijat, kuten taksikuskit, ja nuoriso käyttävät näitä palveluita. Asiakkaiden joukossa korjauspuolella on niin vakuutusyhtiöitä kuin yrityksiä ja yksityishenkilötäkin.

Ennen kuin Jarno perusti oman yrityksen, hän työskenteli muun muassa kuorma-autojen ja rekkojen teippausten parissa, ja nyt tavoitteena on yrittäjänä päästä samojen töiden pariin uudelleen.

– Tämän hallin, jossa on myös maalaamo samassa, rakensin aloittaessani yrittäjänä, ja sain arvokasta apua VASEKilta rakennuksen investointitukihakemuksen tekemiseen. Nyt halli on jäämässä pieneksi ja sekä halli että meidän talomme on myynnissä. Tulen ostamaan hallin, joka on viisi kertaa suurempi kuin entinen ja sijaitsee pienen matkan päässä. Ja jälleen kerran olen kääntynyt myös VASEKin puoleen saadakseni apua, Jarno kertoo.

VASEK ja lähinnä yritysneuvoja Antti Alasaari on ollut mukana kaikissa Jarnon yrityksen ratkaisevissa vaiheissa aina alusta lähtien.
– Olen todella iloinen, että he ovat olemassa ja kiitollinen paperitöiden kanssa saamastani avusta.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, voi Jarno pian ottaa uudessa 500 m²:n suuruisessa hallissa vastaan raskaita ajoneuvoja, myös busseja, maalattavaksi ja teipattavaksi.

– Työtilaisuuksia on jo jonkin verran plakkarissa, joten se ei ole mikään huolenaihe, hän toteaa.

Jarno toivoo voivansa kasvattaa toimintaa niin, että työntekijän palkkaaminen olisi mahdollista tulevaisuudessa. Nykyisissä tiloissa ei ole mahtunut useampi työskentelemään.

Antti Alasaari ei epäile Jarnon mahdollisuuksia tai palveluiden kysyntää.

– Tervajoen auto- ja ajoneuvokaupan keskittymän läheisyys on etu, ja Jarno on taitava ammatissaan, Antti toteaa.

Imagofix9 600px

Imagofix10 600pxTeippaamalla koko auton täysin voi vaihtaa sen väriä ilman että alkuperäinen maalipinta vahingoittuu. Teippaaminen on myös halvempaa kuin auton uudelleenmaalaus.

 

Teksti: Anna Sand /bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat

 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää