Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020

Parturi-kampaamoyrittäjä Annelie Svens.Vöyriläisellä Annelie Svensillä on media-assistentin tausta, mutta hän vaihtoi alaa ja ryhtyi parturi-kampaamoyrittäjäksi kolme vuotta sitten. Hänen yrityksensä Beauty Office sijaitsee Vöyrin yrityskeskuksessa.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.

Kauneusala on kiinnostanut häntä aina, mutta koska hän ei halunnut valita samaa koulutusalaa kuin ”kaikki muutkin”, valitsi Annelie media-alan. Nykyään hän voikin todeta hyötyvänsä myös siitä koulutuksesta. Hän on myös tyytyväinen, ettei ollut enää kovin nuori vaihtaessaan alaa ja ryhtyessään yrittäjäksi.

– Kouluttauduin aikuisopiskelijana kahdessa ja puolessa vuodessa parturi-kampaajaksi ja tarkoituksena oli mennä toiselle töihin. Työpaikkaa ei kuitenkaan löytynyt, mutta sen sijaan löytyi vapaa liiketila täältä Vöyrin yrityskeskuksesta, Annelie kertoo.

Annelie Svens esittelee tuotteita parturi-kampaamossaan.Yritys käyttää toiminnassaan ja myy kuluttajille pääosin vain ympäristöystävällisiä tuotteita.

Selvittääkseen mahdollisuudet starttirahaan ja saadakseen apua kunnollisen liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, hän kääntyi Startian ja yritysneuvoja Olav Nylundin puoleen. Kun hakee TE-toimistolta starttirahaa, tarvitaan aina liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmassa kuvaillaan liikeidea ja edellytykset kannattavaan toimintaan.

– Neuvoni on, että aina pitää ensin ottaa meihin uusyrityskeskus Startiassa yhteyttä, sen jälkeen pääsee laatimaan suunnitelmaa. Kun olemme tarkistaneet, että suunnitelma täyttää vaatimukset, jätetään starttirahahakemus TE-toimistolle. Sen jälkeen on odotettava TE-toimiston päätöstä ennen toiminnan aloittamista, Nylund selvittää.

– Täytyy kuitenkin huomauttaa, että erityisesti haja-asutusalueella voi olla vaikeampaa saada starttirahaa toiminnalle, josta on jo runsas tarjonta alueella, hän lisää.

Annelie halusi tehdä kaiken oikein ja vakaasti harkiten. Hänelle on ollut suurta hyötyä media-assistentin taustasta, sillä hän osaa itse luoda ammattitaitoiset markkinointimateriaalit yritykselleen.

Manikyyrihoito Beauty Officella.Annelie tarjoaa myös manikyyrejä, eli kevään juhliin saa sekä kampauksen että kynnet kuntoon.

Aikaisemman työkokemuksensa ansiosta Annelie tiesi, että hän haluaa keskittyä ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Parturi-kampaajapalveluiden ja tuotemyynnin lisäksi hän tekee myös manikyyrejä.

Työpisteen sijainti samassa kiinteistössä muiden yrittäjien kanssa Vöyrin yrityskeskuksessa on Annelien mielestä selkeä etu.

– Yhdessä jalkahoitolayrittäjän kanssa tapaamme järjestää yhteisiä kampanjoita ja jaamme myös sosiaalitilat.

Beuty Officessa tehty kampaus.

Kuluneen kolmen vuoden aikana Annelie on koonnut oman vakioasiakkaiden piirin, mutta arvostaa myös uusia asiakkaita ja uusiin ihmisiin tutustumista.

Kevättalvi on useimmille parturi-kampaajille vuoden hiljaisinta aikaa, ja näin on myös Anneliellä, eikä tämän jutun kirjoittamishetkellä vallitseva poikkeuksellinen jakso siksi näy vielä kovin paljoa hänen toiminnassaan.

– Pidän kampaamon auki kuten tavallisestikin, ja kaikki tietävät mitkä linjaukset ja suositukset ovat voimassa.

Aivan kuten muutkin yrittäjät, hän toivoo, että tilanne rauhoittuu kevään edetessä, ja että kevät tuo mukanaan kaikki ne kampaajien kalenterit täyttävät kevään ja kesän juhlat.

 

Vaikka Vöyrillä toimii jo useampia parturi-kampaajia, myönnettiin Annelielle kuitenkin starttiraha, pitkälti sen ansiosta, että hän eteni prosessissa alusta lähtien oikeassa järjestyksessä.

 

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Beauty Office
Suomennos: VASEK‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää