Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020

Parturi-kampaamoyrittäjä Annelie Svens.Vöyriläisellä Annelie Svensillä on media-assistentin tausta, mutta hän vaihtoi alaa ja ryhtyi parturi-kampaamoyrittäjäksi kolme vuotta sitten. Hänen yrityksensä Beauty Office sijaitsee Vöyrin yrityskeskuksessa.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.

Kauneusala on kiinnostanut häntä aina, mutta koska hän ei halunnut valita samaa koulutusalaa kuin ”kaikki muutkin”, valitsi Annelie media-alan. Nykyään hän voikin todeta hyötyvänsä myös siitä koulutuksesta. Hän on myös tyytyväinen, ettei ollut enää kovin nuori vaihtaessaan alaa ja ryhtyessään yrittäjäksi.

– Kouluttauduin aikuisopiskelijana kahdessa ja puolessa vuodessa parturi-kampaajaksi ja tarkoituksena oli mennä toiselle töihin. Työpaikkaa ei kuitenkaan löytynyt, mutta sen sijaan löytyi vapaa liiketila täältä Vöyrin yrityskeskuksesta, Annelie kertoo.

Annelie Svens esittelee tuotteita parturi-kampaamossaan.Yritys käyttää toiminnassaan ja myy kuluttajille pääosin vain ympäristöystävällisiä tuotteita.

Selvittääkseen mahdollisuudet starttirahaan ja saadakseen apua kunnollisen liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, hän kääntyi Startian ja yritysneuvoja Olav Nylundin puoleen. Kun hakee TE-toimistolta starttirahaa, tarvitaan aina liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmassa kuvaillaan liikeidea ja edellytykset kannattavaan toimintaan.

– Neuvoni on, että aina pitää ensin ottaa meihin uusyrityskeskus Startiassa yhteyttä, sen jälkeen pääsee laatimaan suunnitelmaa. Kun olemme tarkistaneet, että suunnitelma täyttää vaatimukset, jätetään starttirahahakemus TE-toimistolle. Sen jälkeen on odotettava TE-toimiston päätöstä ennen toiminnan aloittamista, Nylund selvittää.

– Täytyy kuitenkin huomauttaa, että erityisesti haja-asutusalueella voi olla vaikeampaa saada starttirahaa toiminnalle, josta on jo runsas tarjonta alueella, hän lisää.

Annelie halusi tehdä kaiken oikein ja vakaasti harkiten. Hänelle on ollut suurta hyötyä media-assistentin taustasta, sillä hän osaa itse luoda ammattitaitoiset markkinointimateriaalit yritykselleen.

Manikyyrihoito Beauty Officella.Annelie tarjoaa myös manikyyrejä, eli kevään juhliin saa sekä kampauksen että kynnet kuntoon.

Aikaisemman työkokemuksensa ansiosta Annelie tiesi, että hän haluaa keskittyä ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Parturi-kampaajapalveluiden ja tuotemyynnin lisäksi hän tekee myös manikyyrejä.

Työpisteen sijainti samassa kiinteistössä muiden yrittäjien kanssa Vöyrin yrityskeskuksessa on Annelien mielestä selkeä etu.

– Yhdessä jalkahoitolayrittäjän kanssa tapaamme järjestää yhteisiä kampanjoita ja jaamme myös sosiaalitilat.

Beuty Officessa tehty kampaus.

Kuluneen kolmen vuoden aikana Annelie on koonnut oman vakioasiakkaiden piirin, mutta arvostaa myös uusia asiakkaita ja uusiin ihmisiin tutustumista.

Kevättalvi on useimmille parturi-kampaajille vuoden hiljaisinta aikaa, ja näin on myös Anneliellä, eikä tämän jutun kirjoittamishetkellä vallitseva poikkeuksellinen jakso siksi näy vielä kovin paljoa hänen toiminnassaan.

– Pidän kampaamon auki kuten tavallisestikin, ja kaikki tietävät mitkä linjaukset ja suositukset ovat voimassa.

Aivan kuten muutkin yrittäjät, hän toivoo, että tilanne rauhoittuu kevään edetessä, ja että kevät tuo mukanaan kaikki ne kampaajien kalenterit täyttävät kevään ja kesän juhlat.

 

Vaikka Vöyrillä toimii jo useampia parturi-kampaajia, myönnettiin Annelielle kuitenkin starttiraha, pitkälti sen ansiosta, että hän eteni prosessissa alusta lähtien oikeassa järjestyksessä.

 

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Beauty Office
Suomennos: VASEK‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää