Peter Kallberg VASEK och Kenth Nedergard Kvarkens varldsarv 1400px

Peter Källberg ja Kenth Nedergård Archipelago Attractionsin, Visit Vaasan ja Merenkurkun maailmanperinnön yhteisellä messuosastolla.

Pehmeä puheensorina ja kiinnostuneen utelias tunnelma täytti Helsingin Messukeskuksen Matka 2019 -messujen ensimmäisenä yleisölle avoimena päivänä perjantaina 18.1. Messukeskuksen porteista vyöryi sisään messukävijöitä uusia matkaideoita ja -kohteita hakemaan tai vain haistelemaan matkustamisen tunnelmaa.

Vaasan seutu oli messuilla esillä yritysryhmähanke Archipelago Attractionsin, Visit Vaasan ja Merenkurkun maailmanperinnön yhteisosastolla. Kävijöitä osastolle houkutteli valtavalla videotaululla pyörivä filmi. Aivan kaikki osastokävijät eivät tosin uskoneet Kalle’s Innin lasitalojen olevan oikeasti olemassa, mikä poiki mielenkiintoisia keskusteluja filmin upeiden saaristomaisemien paikalle houkuttelemien messukävijöiden kanssa.

Aiemmin viikolla järjestettyjen, matkailualan ammattilaisille suunnattujen päivien annin Vaasan seudun näkökulmasta tiivisti VASEKilla matkailualan kehittämisen parissa työskentelevä Peter Källberg:

– Meillä oli mahtavan hyviä tapaamisia matkanjärjestäjien ja alan ihmisten kanssa, ja Vaasan seutu sai keskusteluissa hyvää palautetta. Keskiviikon speed dating -päivä oli ilahduttavan tuloksekas, Archipelago Attractions ja Visit Vaasa saivat paljon uusia matkanjärjestäjäkontakteja eri puolilta maailmaa. Saimme kuulla, että Helsinki ja Lappi on jo nähty, matkanjärjestäjät haluavat nyt uusia alueita. Tarkoittaa, että nyt on meillä läpimurron paikka!

– Torstaina vuorossa oli lentoliikenteen kehittämiseen liittyviä keskusteluja yhdessä Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lammin kanssa, ja tuloksena uusia mielenkiintoisia kontakteja ja mahdollisesti uusia charter-kohteita Vaasasta.

Messukävijöille Vaasan seutu näkyi myös osana suurta ja näkyvää Kvarken Destinations -osastoa, joka oli suomalaisten ja ruotsalaisten matkailuyhtiöiden yhteinen ponnistus Merenkurkun molemmilla puolilla sijaitsevien matkailuhelmien näkyvyyden lisäämiseksi. Matkailijoita kahteen maahan ulottuvan alueen saloihin opastamassa oli lappajärveläisen Hotelli Kivitipun myyntipäällikkö Jaana Vihervuori.

Jaana Vihervuori 1400px

Hotelli Kivitipun myyntipäällikkö Jaana Vihervuori kehottaa matkailuyrityksiä lähtemään rohkeasti mukaan hankkeisiin.

– Täällä on hyvin mielenkiintoista olla mukana, sillä lähestymistapa on toisenlainen, kun ollaan messuilla kimpassa. Erityisesti osaston kuvat ovat onnistuneita valintoja.

Matkailualan ammattilaisena Vihervuorella on monipuolinen kokemus alalta. Hän kertoo olevansa kuitenkin vielä suhteellisen uusi eteläpohjalaisessa matkailussa, ja näkee sen vuoksi verkostoitumisen tarpeellisena.

– Yritysten kannattaa rohkeasti lähteä mukaan hankkeisiin. Mitä enemmän teet ja näet, sitä enemmän tunnettuus kasvaa ja sitä enemmän avautuu kaupankäyntikanavia, muistuttaa Vihervuori.

– Matkailu on minulle tunteita herättävä asia. Luonto ja erityisesti metsä ovat meille suomalaisille luonnollisia asioita, mutta ulkomaisille matkailijoille uutta ja ihmeellistä. Oppaan johdolla he kyllä uskaltavat kokeilla vaikkapa mustikoiden maistamista. Hotelli Kivitipulla on nähdäkseni paljon tarjottavaa erityisesti Keski-Euroopan ruuhkaisilta alueilta tulijoille.

Messujen vilkas porina jatkui koko päivän. Yhä uusia kävijöitä saapui kiertelemään ja katselemaan; kaiken jo nähneet jonottivat takkejaan narikasta painavien esitekantamusten kanssa.

Kvarken Destinations monter1 Kvarkenradet 1400px

Kvarken Destinations -osasto

Työpäivän jälkeen messuilla pyörähtämään tullut espoolainen Saija Suominen pysähtyi pitkäksi aikaa Kvarken Destinations -osastoa katselemaan:

– Komeat kuvat pysäyttivät, sanoi luonnossa työkseenkin liikkuva Suominen, – tuollaisissa maisemissa voisi kyllä patikoida pidempääkin matkaa.

 

Linkit Matka 2019 -messuilla mukana olleiden hankkeiden sivuille:
Archipelago Attractions  
Destination Kvarken   

 

Lisätietoja

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Archipelago Attractions, Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun, Destination Kvarken

Teksti: VASEK
Kuvat: VASEK, Merenkurkun neuvosto

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle