HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020

IMG 1205HammasSydän toimii kauniissa, tilavissa ja valoisissa tiloissa. "Kun asiakas on täällä, keskityn vain häneen. Haluan välttää kiireen tuntua ja aina tehdä asiakkaan päivästä vähän paremman", suuhygienisti Henrika Koivusalo kertoo.

Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon.

– Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta. Mieheni kehotti osallistumaan uusyrityskeskus Startian uusien yrittäjien infotilaisuuteen, ja sieltä sainkin monipuolisen paketin tietoa. Sain myöhemmin myös apua liiketoimintasuunnitelman laatimisen ja starttirahan hakemisen kanssa.

Koivusalon yritys HammasSydän tarjoaa suuhygienistin palveluja Laihian keskustassa:

– HammasSydämestä voi varata ajan kuka vaan, ei tarvitse olla lähetettä. Suun terveys vaikuttaa suuresti myös yleisterveyteen, joten hampaat kannattaa käydä hoidattamassa suuhygienistillä kerran tai kaksi vuodessa. Ylipäänsä hammasterveys on hyvin yksilöllistä, joten yhdessä suuhygienistin kanssa voi neuvotella sopivasta hoitovälistä. Ja tarvittaessa ohjaan asiakkaan hammaslääkärille. Monille riittää hyvin säännölliset suuhygienistin palvelut, jolloin hammaslääkärillä on tarvetta käydä harvemmin, Koivusalo kertoo.

HammasSydän toimii kauniissa, tilavissa ja valoisissa tiloissa. Hoitohuoneen taustamusiikkina kuuluu linnunlaulu.

– Kun asiakas on täällä, keskityn vain häneen. Varaan aina jokaiselle asiakkaalle runsaasti aikaa, jotta minulla on aikaa kuunnella asiakasta ja vastata kysymyksiin. Haluan välttää kiireen tuntua ja aina tehdä asiakkaan päivästä vähän paremman.

IMG 1218Huolellinen suojautuminen on lisännyt yrityksen kuluja. "Suojavarusteiden kuten maskien hinnat ovat moninkertaistuneet, mutta tärkeintä on tietysti, että kaikki mahdollinen suojautuminen tehdään ja asiakkailla on turvallinen olo tulla hoitoon." 

Koronakevät vaikutti luonnollisesti myös HammasSydämen toimintaan:

– Ostin juuri keväällä liiketilat omaksi. Ajankohta oli ehkä vähän epäonninen, mutta mistäpä näitä voi etukäteen tietää. Riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden ajat piti peruuttaa heti, mutta nyt syksyllä taas he ovat etusijalla, jottei mikään suunterveyden ongelma pääse hoidon siirtymisen vuoksi liian pitkälle.

Huolellinen suojautuminen on myös lisännyt yrityksen kuluja:

– Olen aina käyttänyt visiiriä hoitotoimenpiteitä tehdessäni, nyt lisäksi on tullut myös vetyperoksidipurskuttelu ja suojatakin käyttö. Suojavarusteiden kuten maskien hinnat ovat moninkertaistuneet, mutta tärkeintä on tietysti, että kaikki mahdollinen suojautuminen tehdään ja asiakkailla on turvallinen olo tulla hoitoon, Koivusalo lisää.

Muun muassa näihin uusiin kuluihin Koivusalo haki ja myös sai yksinyrittäjätukea, jonka yrityksen virallinen kotikunta eli Vaasa hänelle myönsi.

IMG 1225 rajattuKoivusalo on ollut tyytyväinen päätökseensä ryhtyä yrittäjäksi ja kertoo sen vastanneen odotuksiaan:

– Itsenäisesti toimiminen sopii minulle, ja minulla on vapaus toteuttaa erilaisia ideoita ilman tiukkoja sapluunoja. Yrittäminen vaatii rohkeutta, ja kannattaakin hakea apua ja keskustella omasta yritysideastaan ja yrityksen toiminnasta säännöllisesti myös jonkun muun kanssa. VASEKin Antti Alasaaren kanssa olen keskustellut muun muassa liiketiloista, ja häneltä taisinkin saada vinkin tästä nykyisestä tilasta.

Koivusalo kannustaa myös verkostoitumiseen ja lähtemään mukaan yrittäjäyhdistysten toimintaan. Hän itse on hyvin verkostoitunut muiden laihialaisten yrittäjien kanssa ja tekee yhteistyötä muun muassa läheisen apteekin kanssa.

– Lähivuosien tavoitteena on tietysti kasvaa ja kasvattaa asiakaskuntaa. Markkinointiin panostaminen on tärkeää, ja siihen saisi kyllä käytettyä vaikka kuinka paljon aikaa. Onneksi minulla on hyvä kumppani auttamassa markkinoinnin ja kotisivujen kanssa. Myös yrityskummini kanssa näistä aiheista keskustellaan, Koivusalo päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää