HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020

IMG 1205HammasSydän toimii kauniissa, tilavissa ja valoisissa tiloissa. "Kun asiakas on täällä, keskityn vain häneen. Haluan välttää kiireen tuntua ja aina tehdä asiakkaan päivästä vähän paremman", suuhygienisti Henrika Koivusalo kertoo.

Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon.

– Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta. Mieheni kehotti osallistumaan uusyrityskeskus Startian uusien yrittäjien infotilaisuuteen, ja sieltä sainkin monipuolisen paketin tietoa. Sain myöhemmin myös apua liiketoimintasuunnitelman laatimisen ja starttirahan hakemisen kanssa.

Koivusalon yritys HammasSydän tarjoaa suuhygienistin palveluja Laihian keskustassa:

– HammasSydämestä voi varata ajan kuka vaan, ei tarvitse olla lähetettä. Suun terveys vaikuttaa suuresti myös yleisterveyteen, joten hampaat kannattaa käydä hoidattamassa suuhygienistillä kerran tai kaksi vuodessa. Ylipäänsä hammasterveys on hyvin yksilöllistä, joten yhdessä suuhygienistin kanssa voi neuvotella sopivasta hoitovälistä. Ja tarvittaessa ohjaan asiakkaan hammaslääkärille. Monille riittää hyvin säännölliset suuhygienistin palvelut, jolloin hammaslääkärillä on tarvetta käydä harvemmin, Koivusalo kertoo.

HammasSydän toimii kauniissa, tilavissa ja valoisissa tiloissa. Hoitohuoneen taustamusiikkina kuuluu linnunlaulu.

– Kun asiakas on täällä, keskityn vain häneen. Varaan aina jokaiselle asiakkaalle runsaasti aikaa, jotta minulla on aikaa kuunnella asiakasta ja vastata kysymyksiin. Haluan välttää kiireen tuntua ja aina tehdä asiakkaan päivästä vähän paremman.

IMG 1218Huolellinen suojautuminen on lisännyt yrityksen kuluja. "Suojavarusteiden kuten maskien hinnat ovat moninkertaistuneet, mutta tärkeintä on tietysti, että kaikki mahdollinen suojautuminen tehdään ja asiakkailla on turvallinen olo tulla hoitoon." 

Koronakevät vaikutti luonnollisesti myös HammasSydämen toimintaan:

– Ostin juuri keväällä liiketilat omaksi. Ajankohta oli ehkä vähän epäonninen, mutta mistäpä näitä voi etukäteen tietää. Riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden ajat piti peruuttaa heti, mutta nyt syksyllä taas he ovat etusijalla, jottei mikään suunterveyden ongelma pääse hoidon siirtymisen vuoksi liian pitkälle.

Huolellinen suojautuminen on myös lisännyt yrityksen kuluja:

– Olen aina käyttänyt visiiriä hoitotoimenpiteitä tehdessäni, nyt lisäksi on tullut myös vetyperoksidipurskuttelu ja suojatakin käyttö. Suojavarusteiden kuten maskien hinnat ovat moninkertaistuneet, mutta tärkeintä on tietysti, että kaikki mahdollinen suojautuminen tehdään ja asiakkailla on turvallinen olo tulla hoitoon, Koivusalo lisää.

Muun muassa näihin uusiin kuluihin Koivusalo haki ja myös sai yksinyrittäjätukea, jonka yrityksen virallinen kotikunta eli Vaasa hänelle myönsi.

IMG 1225 rajattuKoivusalo on ollut tyytyväinen päätökseensä ryhtyä yrittäjäksi ja kertoo sen vastanneen odotuksiaan:

– Itsenäisesti toimiminen sopii minulle, ja minulla on vapaus toteuttaa erilaisia ideoita ilman tiukkoja sapluunoja. Yrittäminen vaatii rohkeutta, ja kannattaakin hakea apua ja keskustella omasta yritysideastaan ja yrityksen toiminnasta säännöllisesti myös jonkun muun kanssa. VASEKin Antti Alasaaren kanssa olen keskustellut muun muassa liiketiloista, ja häneltä taisinkin saada vinkin tästä nykyisestä tilasta.

Koivusalo kannustaa myös verkostoitumiseen ja lähtemään mukaan yrittäjäyhdistysten toimintaan. Hän itse on hyvin verkostoitunut muiden laihialaisten yrittäjien kanssa ja tekee yhteistyötä muun muassa läheisen apteekin kanssa.

– Lähivuosien tavoitteena on tietysti kasvaa ja kasvattaa asiakaskuntaa. Markkinointiin panostaminen on tärkeää, ja siihen saisi kyllä käytettyä vaikka kuinka paljon aikaa. Onneksi minulla on hyvä kumppani auttamassa markkinoinnin ja kotisivujen kanssa. Myös yrityskummini kanssa näistä aiheista keskustellaan, Koivusalo päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Lavastus määrittelee tunnelman – Pia suunnittelee teatteri-, elokuva- ja televisiolavasteita

09.08.2022 | Uutiset
Pia Enroth suhtautuu intohimoisesti väreihin, muotoihin ja siihen, miten voi huoneiden ja tilojen tunnelmaa muuttaa näiden avulla. Mustasaarelaissyntyinen, nykyisin vaasalainen Pia on aina ollut kiinnostunut myös teatterista, joten oli ehkä selvää, että hänestä tulisi lavastaja. Hieman yli 20 vuotta teatterialalla toiminut Pia on nyt oman yrityksen omistaja, ja yrityksen toiminta on ollut täydessä vauhdissa ihan ensimmäisestä hetkestä lähtien.
Lue lisää

Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022 | Uutiset
Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saarelle on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri.
Lue lisää

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää