Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasan seudulla

20.09.2021

IMG 1634Jonas ja Niklas Östman ottivat palkinnon vastaan Startian johtaja Tommi Virkamalta ja yritysneuvoja Olav Nylundilta.

Uusyrityskeskus Startia on valinnut vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Gårds Smakin nettikauppa perustettiin marraskuussa 2017 tavoitteenaan tuoda laaja valikoima eri elintarviketuottajien tuotteita saataville yhdestä ja samasta paikasta. Gårds Smakin yrittäjät, veljekset Niklas ja Jonas Östman, haluavat että asiakas voi helposti tilata lähituotettua ruokaa kotiin kuitenkaan unohtamatta ilmastoystävällisyyttä ja kestävyysnäkökulmaa. Asioidessaan heidän verkkokaupassaan kuluttajat saavat myös helposti selville, mistä ruoka on peräisin.

Kehittymishalu on huomattu

Gårds Smak valittiin vuoden uusyrittäjäksi, koska yrittäjillä oli selvästi aito halu kehittää toimintaansa.

–Tässä nähdään, että uuden sukupolven maanviljelijät uskaltavat investoida kannattavasti perinteisellä alalla ja yhteistyössä tuottajien kanssa. Ekologiset näkökulmat ja analysointikyky leimaavat näitä innovatiivisia yrittäjiä, sanoo Startian johtaja Tommi Virkama.

Virkaman mukaan myöskään yrityksen työllistävää vaikutusta alueelle ei voi unohtaa.

Kaikki sai alkunsa tilan Gårds Smak-maidosta

Ala oli jo tuttu, sillä Niklas ja Jonas olivat aloittaneet toimintansa myymällä ja toimittamalla oman tilansa maitoa ilman välikäsiä. Saatuaan idean suuremmasta nettikaupasta laajemmalla tuotevalikoimalla, he toimittavat nykyisin noin 500 erilaista elintarviketta suoraan asiakkaille keskimäärin neljä kertaa viikossa. Heillä on Pohjanmaalla 4 600 rekisteröitynyttä asiakasta. Omistajien lisäksi henkilökuntaan kuuluu vähintään kolme, sesonkiaikaan jopa kahdeksan, työntekijää, jotka jakavat Gårds Smakin vision ekologisesti kestävästä lähiruoasta.

Startian palvelut tukevat ja avustavat tulevia ja aloittelevia yrittäjiä mutta myös niitä, jotka haluavat edelleen kehittää omaa yritystoimintaansa koko yrityksen elinkaaren ajan. Kun Niklas otti yhteyttä Startian yritysneuvoja Olav Nylundiin, suunnitelmissa oli perustaa jakeluyhtiö tilan maidontuotannon lisäksi.

– He olivat valmiita aloittamaan, Nylund sanoo.

Gårds Smak on myös myöhemmin kääntynyt Vasekin puoleen yrityksen kehitysprojektin merkeissä.

IMG 1638Niklas ja Jonas sekä tuote, josta kaikki sai alkunsa.

Kiinnostus on suurta 

Kuluttajien kiinnostus lähituotettua ruokaa kohtaan on kasvanut ja lähiruoan tuottajia riittää.

– Tällä hetkellä meillä on enemmän nettikauppaamme mukaan haluavia tuottajia kuin mitä meillä on mahdollista ottaa mukaan. Mutta työskentelemme koko ajan sen eteen, että mahdollisimman moni voisi tulla mukaan, sanoo Niklas Östman.

Mikään ei ole ollut ennallaan sen jälkeen, kun koronakriisi saavutti Suomen, mutta Gårds Smakilla menee hyvin. Vaikka heidän liikeideansa toimi hyvin jo ennen pandemiaa, kasvoi yrityksen palvelun kysyntä voimakkaasti, kun ihmiset oppivat tilaamaan tuotteita kotiin pandemian aikana.

– Mutta ainahan on tietysti parantamisen varaa, Jonas huomauttaa.

Tällä hetkellä yritys toimittaa noin kolmenkymmenen muun tuottajan tuotteita ja aikoo laajentaa toimintaansa.

– Oikeastaan täytyy aina ajatella kaksi vuotta eteenpäin. Tulevaisuudessa toivelistalla on lisätä Gårds Smak- jakeluvarastoja yhdestä useampaan, paljastavat Niklas ja Jonas.

He eivät halua kuitenkaan olla pelkkä suuri jättivarasto, vaan he haluavat toiminnan pysyvän paikallisena ja joustavana myös tulevaisuudessa. Lisätäkseen tehokkuutta ja asiakasystävällisyyttä yritys kehittää jatkuvasti digitaalisia palveluitaan. Ruuan ostamisen netistä tulee olla niin yksinkertaista kuin mahdollista ja siihen Gårds Smak haluaa panostaa erottuakseen muista saman alan yrityksistä.

Gårds Smak on mukana valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK).

Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan 17.11.2021 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n neuvottelukunnan kokouksen yhteydessä.

 Lataa kuva tästä: Kuva 1, Kuva 2

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää