FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020

Fysio X 1Satu Latvala ja Sannamari Ulvinen ovat pyörittäneet yhteistä yritystään FysioX:ää Tervajoella vuodesta 2017 lähtien.

Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.

FysioX:än perustamisen jälkeisinä kolmena vuotena on ehtinyt tapahtua paljon. Sannamari ja Satu, molemmat 31, ovat fysioterapeutteja, mutta myös kouluttautuneet personal trainereiksi – Satu myös liikuntaneuvojaksi. Heillä on selkeä visio yrityksestään. VASEK on ollut mukana prosessissa alusta alkaen, ja yhteistyö jatkuu edelleen – kehityssuunnitelmat ovat valmiina tulevaisuutta varten.

– Avasimme FysioX:än vuonna 2017. Aluksi valikoimassa oli erilaisia fysioterapiapalveluita ja muutamia viikoittaisia ryhmäliikuntatunteja. Meillä itsellämme on edelleen omat yrityksemme yksilöasiakastyötä varten, mutta perustimme lisäksi yhteisen yrityksen vuonna 2018 syksyllä kuntosalia sekä laajentuvia liikuntapalveluita varten. Tästä yrityksestä tuli osakeyhtiö.

Fysio X 9Satu (kuvassa) ja Sannamari toimivat sekä personal trainereina että liikunnanohjaajina sekä tarjoavat omia fysioterapiapalvelujaan saman katon alla muun tiimin mukana.

He työllistävät itsensä lisäksi yhden fysioterapeutin sekä yhden urheiluhierojan, jotka kuitenkin toimivat myöskin itsenäisinä sopimusyrittäjinä. Näiden lisäksi he työllistävät yhden osa-aikaisen ryhmäliikunnan ohjaajan sekä yhden asiakaspalvelutyöntekijän. Kun ensimmäistä työntekijää palkattiin, oli VASEK mukana auttamassa.

– Haluamme tarjota ihmisläheistä ja asiantuntevaa palvelua, samalla kun me itse saamme työskennellä sen parissa, mitä arvostamme ja rakastamme eniten. Mahdollisuus työllistää myös muita oman henkisiä ihmisiä tekee kaikesta vielä parempaa, kollegat pohtivat.

Liiketoimintaa laajennettiin vuoden 2019 alussa omalla kuntosalilla ja kolminkertaistamalla ohjattujen ryhmäliikuntatuntien tuntimäärä sekä personal training-palveluiden mukaan ottamisella. Uuden liiketoimintasuunnitelman ja budjetin laatimisprosessissa VASEK oli jälleen mukana.

Antti Alasaarelta olemme aina saaneet nopeasti konkreettisia vastauksia kysymyksiimme. Saimme myös neuvoja rahoituksen takauksen ratkaisemiseen Finnveran kautta kuntosalilaajennusta varten, ja VASEKin avulla pystyimme tänä keväänä toteuttamaan myös digitaalisen kehityshankkeen. Sen ansiosta pystyimme reagoimaan nopeasti pandemian seurauksena tapahtuneisiin muutoksiin ja aloittamaan ohjattujen tuntien tarjoamisen etänä. Järjestelmä toimi hyvin, ja kun toinen aalto nyt syksyllä tuli, olimme hyvin valmistautuneita ja meillä on nyt hyvä pohja tällaisten palveluiden osalta, Sannamari kertoo.

Hoitopuolella toiminta pystyi jatkumaan suhteellisen normaalisti, koska yli 90 prosenttia heidän asiakkaistaan on työikäisiä, jotka eivät kuulu mihinkään riskiryhmään.

– Sen ansiosta henkilökunta pystyi jatkamaan työskentelyä lähes normaalisti päiväsaikaan, ja pystyimmekin tarjoamaan myös yhdelle uudelle fysioterapeutille töitä kesän alussa.

Fysio X 7Ryhmätunnit ovat suosittuja, ja niiden määrä kasvoikin voimakkaasti vuonna 2019. Kun pandemia tuli, siirryttiin digitaaliseen järjestelmään pitämään etäharjoituksia, mikä olikin erittäin suosittua.

Yritysneuvoja Antti Alasaari on vaikuttunut Sannamarin ja Satun positiivisuudesta sekä heidän kunnianhimostaan.

– Heidän tarmonsa ja halukkuutensa kasvattaa ja kehittää toimintaansa on ihailtavaa, ja fysioterapialla on tärkeä tehtävä nyky-yhteiskunnassa — osittain tukemassa ihmisten arkea ja motivoivana tekijänä liikunnan suhteen, hän toteaa.

Nämä kaksi yrittäjää ovat nyt seuraavassa vaiheessa — he tarvitsevat lisätilaa liiketoiminnan kehittämiseksi edelleen, ja suunnitelmissa se on vuoden tai viimeistään parin sisällä riippuen pandemiatilanteesta.

– Tervajoki on todella hyvä paikka toiminnallemme, ja visiomme on kirkas. Meillä on selkeä asiakaspolku, jossa pyrimme tavoittamaan – usein fysioterapian avulla – ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet fyysisesti aktiivisia, ja tavoitteenamme on auttaa heitä löytämään uusi, aktiivinen ja kestävä elämäntapa.


Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand ja Johanna Puska
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää