EnergyWeekistä odotetaan yhtä vilkasta kuin ennen koronaa

15.03.2022

EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl

Ensi viikolla 21.–25.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen päästiin avaamaan vasta 4.2., mutta ilmoittautuminen on edennyt – poikkeuksellisesta maailmantilanteesta huolimatta – erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikat kaikille neljälle messupäivälle on varattu lähes loppuun.

Viiden päivän mittaisen tapahtumaviikon aikana kuullaan energia-alan viimeisimmät uutiset ja kiinnostavimmat uudet caset sekä innovaatiot esitellään energia-alan huippuammattilaisille. EnergyWeek on Pohjoismaiden merkittävin verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeek järjestettiin viimeksi vuonna 2019 ja silloin ohjelmassa oli 21 eri tapahtumaa tai seminaaria. Tänä vuonna EnergyWeek on pidentynyt yhdellä päivällä ja eri tapahtumia on yhteensä 30. Läsnä on myös paljon kansanvälisiä yrityksiä näytteilleasettajina, ja seminaareissa kuullaan useita kansanvälisiä puhujia. Kannattaa siis tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä ennakkoon, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo.

– Luonnollisesti turvallisuus on tässäkin tapahtumassa seikka, johon ollaan kiinnitetty erityistä huomiota. Tapahtumassa on vahva maskisuositus, käsidesiä runsaasti saatavilla ja muistutamme osallistujia jäämään kotiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa, Jansson jatkaa.

Päivittäin uudet teemat

EnergyWeek 2022 keskittyy viiteen eri teemaan, yksi kullekin päivälle: energia ja ympäristö, tuuli ja uusiutuva energia, älykkäät energiaratkaisut, kaasu sekä uutena teemana energian varastointi, jonka yhteydessä käsitellään muun muassa akkuteknologioita ja -etablointeja, vetyä, kaasua, synteettisiä polttoaineita ja lämpöä sekä muita energian varastointiin liittyviä aiheita.

Ohjelmassa on myös kiertotalouteen, tulevaisuuden älykkäisiin kaupunkeihin, avaruusteknologiaan sekä sähkölentokoneisiin liittyviä tapahtumia. Match Making -tilaisuuksia on keskiviikosta perjantaihin. Messutapahtumat ovat avoinna neljänä päivänä aina eri teemoista. Näytteilleasettajat vaihtuvat aina päivän teeman mukaan.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden teemana seminaarissa on vihreä siirtymä ja sähköistäminen. Seminaarin toisessa osassa keskitytään Pohjoismaiseen akkuvyöhykkeeseen, johon liittyy myös tilaisuuden päätteeksi käytävä paneelikeskustelu.

Varaslähdön EnergyWeekiin saa Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumassa Vaasan torilla lauantaina 19.3. klo 11–15.

– Ilmastoasiat, sähköistäminen ja energian varastointi puhuttavat tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja -kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä, Jansson kertoo.

Keskiviikkona jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot. Koska vuoden 2020 EnergyWeek peruttiin koronakriisin takia aivan viime hetkillä, palkitaan tänä vuonna myös vuoden 2020 voittajat, jotka silloin jäivät ilman palkintoseremoniaa.

  • Tutustu koko EnergyWeekin 2022 ohjelmaan
  • Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.
  • Maanantain Energia- ja ympäristöseminaaria ja Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumaa lukuun ottamatta EnergyWeek järjestetään englanniksi.
  • EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri, johon kuuluvat yritykset kehittävät kestäviä, päästöjä vähentäviä ja energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. EnergyVaasaan kuuluu yli 160 yritystä, joissa on yhteensä yli 12 000 työntekijää.


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

20.06.2022 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28, 29 ja 30 eli 11.–29.7.2022. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 4.7.–31.7.2022.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää

VASEK kestävällä tiellä

10.06.2022 | Uutiset
VASEK sai strategiansa mukaisesti vuoden 2021 lopussa valmiiksi vastuullisuussuunnitelmansa. VASEKin vastuullisuustyöryhmän johdolla koko henkilöstö osallistettiin keväällä 2021 valitsemaan omalle organisaatiolle kolme päätavoitetta sekä niiden alatavoitteet YK:n kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta (Agenda 2030). Yhdessä päätettiin sitoutua noudattamaan jokapäiväisessä arjessa ja valinnoissa sukupuolten tasa-arvoa, eriarvoisuuden vähentämistä ja vastuullista kuluttamista koskevia tavoitteita.
Lue lisää