EnergyWeekistä odotetaan yhtä vilkasta kuin ennen koronaa

15.03.2022

EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl

Ensi viikolla 21.–25.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen päästiin avaamaan vasta 4.2., mutta ilmoittautuminen on edennyt – poikkeuksellisesta maailmantilanteesta huolimatta – erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikat kaikille neljälle messupäivälle on varattu lähes loppuun.

Viiden päivän mittaisen tapahtumaviikon aikana kuullaan energia-alan viimeisimmät uutiset ja kiinnostavimmat uudet caset sekä innovaatiot esitellään energia-alan huippuammattilaisille. EnergyWeek on Pohjoismaiden merkittävin verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeek järjestettiin viimeksi vuonna 2019 ja silloin ohjelmassa oli 21 eri tapahtumaa tai seminaaria. Tänä vuonna EnergyWeek on pidentynyt yhdellä päivällä ja eri tapahtumia on yhteensä 30. Läsnä on myös paljon kansanvälisiä yrityksiä näytteilleasettajina, ja seminaareissa kuullaan useita kansanvälisiä puhujia. Kannattaa siis tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä ennakkoon, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo.

– Luonnollisesti turvallisuus on tässäkin tapahtumassa seikka, johon ollaan kiinnitetty erityistä huomiota. Tapahtumassa on vahva maskisuositus, käsidesiä runsaasti saatavilla ja muistutamme osallistujia jäämään kotiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa, Jansson jatkaa.

Päivittäin uudet teemat

EnergyWeek 2022 keskittyy viiteen eri teemaan, yksi kullekin päivälle: energia ja ympäristö, tuuli ja uusiutuva energia, älykkäät energiaratkaisut, kaasu sekä uutena teemana energian varastointi, jonka yhteydessä käsitellään muun muassa akkuteknologioita ja -etablointeja, vetyä, kaasua, synteettisiä polttoaineita ja lämpöä sekä muita energian varastointiin liittyviä aiheita.

Ohjelmassa on myös kiertotalouteen, tulevaisuuden älykkäisiin kaupunkeihin, avaruusteknologiaan sekä sähkölentokoneisiin liittyviä tapahtumia. Match Making -tilaisuuksia on keskiviikosta perjantaihin. Messutapahtumat ovat avoinna neljänä päivänä aina eri teemoista. Näytteilleasettajat vaihtuvat aina päivän teeman mukaan.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden teemana seminaarissa on vihreä siirtymä ja sähköistäminen. Seminaarin toisessa osassa keskitytään Pohjoismaiseen akkuvyöhykkeeseen, johon liittyy myös tilaisuuden päätteeksi käytävä paneelikeskustelu.

Varaslähdön EnergyWeekiin saa Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumassa Vaasan torilla lauantaina 19.3. klo 11–15.

– Ilmastoasiat, sähköistäminen ja energian varastointi puhuttavat tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja -kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä, Jansson kertoo.

Keskiviikkona jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot. Koska vuoden 2020 EnergyWeek peruttiin koronakriisin takia aivan viime hetkillä, palkitaan tänä vuonna myös vuoden 2020 voittajat, jotka silloin jäivät ilman palkintoseremoniaa.

  • Tutustu koko EnergyWeekin 2022 ohjelmaan
  • Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.
  • Maanantain Energia- ja ympäristöseminaaria ja Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumaa lukuun ottamatta EnergyWeek järjestetään englanniksi.
  • EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri, johon kuuluvat yritykset kehittävät kestäviä, päästöjä vähentäviä ja energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. EnergyVaasaan kuuluu yli 160 yritystä, joissa on yhteensä yli 12 000 työntekijää.


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää