EnergyWeek keskittyy uusiutuviin energianlähteisiin, älykkääseen energiaan ja kaasuenergiaan

19.02.2019

Facebook banneri 820x312pxEnergyWeek järjestetään Vaasassa 18.-21.3.2019. Viikon avaa erityisesti vaikuttajille ja päättäjille suunnattu Energia- ja ympäristöseminaari, joka on muista viikon tapahtumista poiketen suomenkielinen. Energia- ja ympäristöseminaarin ehkä mielenkiintoisinta antia on tiettävästi eduskuntavaalien alla ainoa energiapoliittinen puoluetentti, jossa on edustettuna kaikki eduskuntapuolueet. Mukana ovat Mika Lintilä (kesk.), Harri Jaskari (kok.), Jussi Halla-aho (ps), Ville Skinnari (sdp), Pekka Haavisto (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.), Joakim Strand (rkp), Ari Jalonen (sin.) ja Peter Östman (kd.).

EnergyWeek keskittyy tänä vuonna uusiutuviin energianlähteisiin, älykkääseen energiaan ja kaasuenergiaan. Näihin teemoihin syvennytään eri tapahtumissa digitalisaation, akkujen ja energianvarastoinnin, kiertotalouden, tulevaisuuden älykkäiden kaupunkien, energiansääntelyn sekä energialiiketoiminnan ja -innovoinnin näkökulmista.

Tiistai on varattu uusiutuville energianlähteille, joihin keskittyy myös jo tutuksi tullut näyttely Wind & Renewable Energy Exhibition. Päivän aikana kuullaan muun muassa kiertotaloudesta ja siitä, miten yritykset ympäri maailmaa ovat ottaneet ympäristöarvot yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen. Päivän aikana saadaan vastaus esimerkiksi siihen, miten kiertotaloutta voi hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa. Yhtenä puhujana Circular economy -seminaarissa on ruotsalaisen Volvon Sandra Tostar, joka kertoo kierrätetyn muovin hyödyntämisestä autoteollisuudessa.

Yksi EnergyWeekin mielenkiintoisimmista hetkistä on vuorossa tiistaina, jolloin palkitaan toista kertaa vuoden energiainnovaatio Energy & Innovation Awards -tapahtumassa. Tilaisuudessa finaaliin edenneet yritykset pääsevät esittelemään innovaatiot yleisölle. Kilpailun tuomaristo valitsee yhden voittajan, ja lisäksi yleisöllä on mahdollisuus paikan päällä äänestää omaa suosikkiaan.

Keskiviikko on älykkään energian päivä, ja Smart Energy -messutapahtuman lisäksi ohjelmassa on muun muassa Future Battery Solutions X GigaVaasa -tilaisuus, joka tuo yhteen energianvarastoinnin asiantuntijat jakamaan viimeisintä osaamista hybridi- ja sähköistetyistä ratkaisuista.

Yksi keskiviikon ehdottomista suosikeista tulee varmasti olemaan Wärtsilän järjestämä seminaari Smart Technology Hubista. Wärtsilä rakentaa Vaasan Vaskiluotoon uuden Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen, joka mahdollistaa meri-, öljy- ja kaasuteollisuuden ratkaisujen sekä uusien energiajärjestelmien entistä ketterämmän ja tehokkaamman testauksen ja tuotekehityksen.

Torstaina keskitytään kaasuenergiaan. Gas Exchange -messutapahtuman lisäksi kuullaan seminaarissa monia kaasualan ehdottomia kärkinimiä. Rauma Marine Constructionsin Harri Suistio kertoo Merenkurkun laivaprojektin etenemisestä, erityisesti toteutuksen näkökulmasta. Puheenvuorossa tuodaan esille, miten Vaasan seudun yritykset pääsevät mukaan tähän projektiin.

EnergyWeek koostuu monesta messutapahtumasta, lyhyemmästä ja pidemmästä seminaarista, match making -tilaisuudesta ja paneelikeskusteluista. EnergyWeekin ohjelma on kuin isomman koulun kurssitarjotin, josta voi poimia ilmoittautumislomakkeelle mahdollisimman monta oppituntia siitä, mikä on tänä vuonna energia-alalla tapetilla.

Muista myös varaslähtö EnergyWeekille, kun kaupunkilaiset houkutellaan torille lauantaina 16.3. Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumaan. Esillä on biokaasuautoja ja sähkökäyttöisiä henkilöautoja, joita voi myös koeajaa. Torilla voi myös tutustua siihen, miten bensiiniauton voi muuntaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi.

EnergyWeekin ohjelma

Kestävä autoilu -tapahtuma



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää