Energy week tiistai 3Uudistettu EnergyWeek 2019 keräsi viime viikolla Vaasaan lähes 4 500 tapahtumaosallistujaa 25 eri maasta. Kaikki maanosat olivat edustettuina. Viikon aikana kuultiin yhteensä 110 puheenvuoroa 21 eri tapahtumassa tai seminaarissa. Paikan päällä oli yli 170 näytteilleasettajaa.

EnergyWeekin tarkoitus on saattaa alan ammattilaiset yhteen, tarjota heille uusia kontakteja, verkostoja ja yhteistyökumppaneita. Tämän vuoden teemoina olivat uusiutuvat energianlähteet, älykäs energia ja kaasuenergia.

Perinteinen, jo 15. kerran järjestetty Energia- ja ympäristöseminaari keräsi heti maanantaina kaupungintalon juhlasalin viimeistä paikkaa myöten täyteen, sillä paikalla oli yli 300 kuulijaa. Heidät houkutteli paikalle niin huippupuheenvuorot kuin energiapoliittinen puoluetenttikin.

Energy & Innovation Awards -kilpailu järjestettiin toista kertaa. Kilpailussa haettiin vuoden kiinnostavinta energiaratkaisua, ja tilaisuudessa palkittiin niin tuomariston kuin yleisönkin suosikki. Tuomaristo valitsi parhaaksi Northvoltin casen ”The greenest battery factory in the world”. Yleisön suosikiksi nousi äänestyksessä brasilialainen AES Tietê & CERTI Foundationin “Virtual Power Plant with Focus on C&I Clients Aggregation and Energy Market: Platform Development”.

Web EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl 6– Energyweekistä tekee erikoisen tapahtuman se, että joka päivälle on oma teemansa ja myös eri näytteilleasettajat. Näyttelyalue rakennetaan joka ilta ja yö uusiksi seuraavan päivän teemaa varten, ja uudet yritykset ovat esillä seuraavana päivänä. Kunkin päivän seminaarit liittyvät myös tiiviisti päivän teemaan, Kristoffer Jansson VASEKilta kertoo.

– EnergyWeek on todellinen osoitus yhteistyöstä. Aloitin tehtävässäni EnergyVaasan Communications & Brand Managerina runsas kuukausi ennen H-hetkeä ja hyppäsin jo vauhdilla liikkuvaan junaan. Olen todella vaikuttunut siitä omistautumisesta, jolla seudun organisaatiot ja yhteistyökumppanimme ovat luoneet tätä yhteistä tapahtumaa, Jansson kehuu.

EnergyWeekin järjestäjät ovat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Pohjanmaan Kauppakamari, Pohjanmaan Liitto, Teknologiakeskus Merinova, Pohjanmaan Expo, Vaasan Yliopisto, Helsingin yliopisto (Vaasa unit of legal studies) , Enterprise Europe Network, VES - Vaasa Entrepreneurship Society ja Wärtsilä Finland Oy. Koko tapahtuman pääkoordinaatio- ja viestintävastuu on ollut VASEKilla.

– Pyrimme joka vuosi samaan aikaan entistä paremman tapahtuman, joten nyt tapahtuman jälkeen keräämme kaiken yleisöltä, järjestäjiltä ja näytteilleasettajilta tulleen palautteen ja ryhdymme reilun viikon hengähdystauon jälkeen suunnittelemaan ensi vuoden tapahtumaa, Jansson jatkaa.

Seuraava EnergyWeek pidetään 16.–20. maaliskuuta 2020.

 

Lisätietoja

Kristoffer Jansson www
Kristoffer Jansson
Communications & Brand Manager
+358 40 539 4055
EnergyVaasa

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle