EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023

VahalummukkaNet 0927

Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.

Viiden päivän mittaisen tapahtumaviikon aikana kuullaan energia-alan viimeisimmät uutiset sekä kiinnostavimmat uudet caset ja innovaatiot esitellään osallistuville energia-alan huippuammattilaisille. Nyt jo 11. kerran järjestettävä EnergyWeek on Pohjoismaiden merkittävin verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeek on tänä vuonna hyvin perinteinen. Viisi päivää, 22 seminaaritapahtumaa ja niissä yli 100 eri puhujaa, neljä messupäivää ja lähemmäs 200 näytteilleasettajaa. Läsnä on myös paljon kansanvälisiä yrityksiä näytteilleasettajina, ja seminaareissa kuullaan useita kansanvälisiä puhujia. Kannattaa siis tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä ennakkoon hyvissä ajoin, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo.

Jokaiselle päivälle oma teemansa

EnergyWeek 2023 keskittyy neljään eri teemaan: energia ja ympäristö, tuuli ja uusiutuva energia, kaasu sekä energian varastointi. Viikon ohjelmassa on muun muassa kiertotalouteen, avaruusteknologiaan, lohkoketjuihin ja energiateknologiaan sekä uusiutuvan energian rahoitukseen ja kasvuun liittyviä tapahtumia. Match Making -tilaisuuksia on tiistaista perjantaihin. Messutapahtumat ovat avoinna neljänä päivänä eli tiistaista perjantaihin. Keskiviikkona jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden teemana seminaarissa on ”Suurinvestoinnit mahdollistamassa eurooppalaista vihreää siirtymää”. Seminaarin toisessa osassa keskitytään energiapoliittiseen puoluetenttiin, jossa keskustellaan TKI-rahoituksen merkityksestä, haetaan ratkaisuja Suomen lupaprosessien haasteisiin ja pohditaan, miten varmistetaan alueelle suunniteltujen investointien toteutuminen.

– Maailmantilanteen vuoksi energiakriisi, energiatehokkuus ja energian säästäminen sekä energian varastointi puhuttavat EnergyWeekillä tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja -kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä, Jansson kertoo.

  • Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.
  • Maanantain Energia- ja ympäristöseminaaria lukuun ottamatta EnergyWeek järjestetään englanniksi.
  • Vuoden 2023 EnergyWeek on ensimmäistä kertaa täysin ilmastokompensoitu. Ilmastokompensaatio sisältää puhujien ja järjestäjien matkat ja majoituksen, tapahtumaan ostetut palvelut ja materiaalit sekä tapahtumatilan energiankulutuksen.
  • EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri, johon kuuluvat yritykset kehittävät kestäviä, päästöjä vähentäviä ja energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. EnergyVaasaan kuuluu yli 160 yritystä, joissa on yhteensä yli 12 000 työntekijää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää