EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023

VahalummukkaNet 0927

Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.

Viiden päivän mittaisen tapahtumaviikon aikana kuullaan energia-alan viimeisimmät uutiset sekä kiinnostavimmat uudet caset ja innovaatiot esitellään osallistuville energia-alan huippuammattilaisille. Nyt jo 11. kerran järjestettävä EnergyWeek on Pohjoismaiden merkittävin verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeek on tänä vuonna hyvin perinteinen. Viisi päivää, 22 seminaaritapahtumaa ja niissä yli 100 eri puhujaa, neljä messupäivää ja lähemmäs 200 näytteilleasettajaa. Läsnä on myös paljon kansanvälisiä yrityksiä näytteilleasettajina, ja seminaareissa kuullaan useita kansanvälisiä puhujia. Kannattaa siis tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä ennakkoon hyvissä ajoin, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo.

Jokaiselle päivälle oma teemansa

EnergyWeek 2023 keskittyy neljään eri teemaan: energia ja ympäristö, tuuli ja uusiutuva energia, kaasu sekä energian varastointi. Viikon ohjelmassa on muun muassa kiertotalouteen, avaruusteknologiaan, lohkoketjuihin ja energiateknologiaan sekä uusiutuvan energian rahoitukseen ja kasvuun liittyviä tapahtumia. Match Making -tilaisuuksia on tiistaista perjantaihin. Messutapahtumat ovat avoinna neljänä päivänä eli tiistaista perjantaihin. Keskiviikkona jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden teemana seminaarissa on ”Suurinvestoinnit mahdollistamassa eurooppalaista vihreää siirtymää”. Seminaarin toisessa osassa keskitytään energiapoliittiseen puoluetenttiin, jossa keskustellaan TKI-rahoituksen merkityksestä, haetaan ratkaisuja Suomen lupaprosessien haasteisiin ja pohditaan, miten varmistetaan alueelle suunniteltujen investointien toteutuminen.

– Maailmantilanteen vuoksi energiakriisi, energiatehokkuus ja energian säästäminen sekä energian varastointi puhuttavat EnergyWeekillä tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja -kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä, Jansson kertoo.

  • Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.
  • Maanantain Energia- ja ympäristöseminaaria lukuun ottamatta EnergyWeek järjestetään englanniksi.
  • Vuoden 2023 EnergyWeek on ensimmäistä kertaa täysin ilmastokompensoitu. Ilmastokompensaatio sisältää puhujien ja järjestäjien matkat ja majoituksen, tapahtumaan ostetut palvelut ja materiaalit sekä tapahtumatilan energiankulutuksen.
  • EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri, johon kuuluvat yritykset kehittävät kestäviä, päästöjä vähentäviä ja energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. EnergyVaasaan kuuluu yli 160 yritystä, joissa on yhteensä yli 12 000 työntekijää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023 | Uutiset
EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin. – Tänä vuonnakin EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli ennen maanantaita 30 % enemmän kuin aiemmin, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.
Lue lisää

Yrityksen voi laittaa myyntiin monen eri kanavan kautta

28.03.2023 | Uutiset
Myyntikanavat yrityksen myymiseen -webinaari keräsi linjoille kuulijoita, joilla yrityksen myyminen oli ajankohtaista tai vasta alustavana ajatuksena. Yhtä kaikki – kuten omistajanvaihdoksissa aina – on järkevää aloittaa omistajanvaihdokseen valmistautuminen ajoissa, ja tällä kertaa webinaarissa pohdittiin erilaisia yrityksen myyntikanavia.
Lue lisää

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää