EnergyVaasa-klusterille Suomen ensimmäinen Technical visits -sivusto

13.02.2019

Technical visits
Pohjoismaiden merkittävimmän energiateknologiaklusteri EnergyVaasan yli 80 yrityksen ja organisaation tuotteita ja osaamista esittelevä korkeatasoinen Technical and Business visits -sivusto löytyy osoitteesta www.techbusinessvaasa.fi. EnergyVaasa-klusteriin lasketaan kuuluvan 140 yritystä ja organisaatiota.

– Tarve Techbusinessvaasa-sivustolle tuli selkeästi klusterin yrityksiltä sekä seudun ulkopuolelta, kun yhä useammat ryhmät haluavat tutustua EnergyVaasan toimijoiden osaamiseen ja mahdollisesti vierailla niissä. Sivustolta voi nähdä kootusti ne yritykset, jotka pystyvät ottamaan vastaan vierailuryhmiä, ja nähdä myös klusterin yritysten kokonaistarjoaman. Sivuston kautta käyttäjät voivat lähettää kyselyn EnergyVaasa-organisaatiolle, joka koordinoi yhdessä yritysten kanssa vierailijoiden toivomusten mukaisen vierailun, International Business Developer Triinu Varblane Teknologiakeskus Merinovalta kertoo.

Markkinointipäällikkö Mari Kattelus VASEKilta täydentää:

– Näin saamme järjestettyä seudun yrityksistä kiinnostuneille tahoille heidän intressiensä ja toiveidensa mukaiset vierailukokonaisuudet vaivaamatta yrityksiä, vaan yritykset saavat keskittyä vierailujen organisoinnin sijaan kehittämään kestäviä ratkaisuja maailman pelastamiseksi, hän hymyilee.

Varblane ja Kattelus näkevät myös, että sivusto tarjoaa yrityksille näkyvyyttä ja vahvistaa yksittäistä yritystä, kun niiden erityisosaaminen peilautuu muihin klusterin yrityksiin ja luo kokonaiskuvan EnergyVaasa klusterin osaamisesta.

– Tietoisuus seudun energiateknologiaosaamisesta kasvaa. Se tuo nostetta pienemmille yrityksille ja vahvistaa sitä kautta myös isoja. Saamme EnergyVaasan vahvemmin koko Suomen kartalle, Kattelus kiteyttää.

Varblane iloitsee erityisesti, että sivusto on Suomen ensimmäinen tämän tyyppinen palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden suoraan tavoittaa vierailuja organisoivat tahot:

–Jokaisesta sivustolle kuuluvasta toimijasta löytyy oma profiili, jossa on kuvattu toimijan osaaminen ja tarjooma sekä muun muassa heidän yhteistyötoiveensa. Otamme jatkossa mukaan myös uusia profiileita, joten panostamme siis vahvasti myös tulevaan. Ja luonnollisesti sivustoa kehitetään edelleen sivuston käyttäjien ja EnergyVaasa-toimijoiden tarpeiden mukaisesti.

Technical and Business visits -sivusto toteutettiin Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Oy Merinova Ab:n yhteistyönä ja Pohjanmaan liiton rahoittaman (AIKO) Energiatehokas seutu -hankkeen puitteissa.



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää