Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021


Energy Academy logoPohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.  

Uuden toimintamallin nimi on helposti tunnistettava Energy Academy. Se luo uusia yhteistyömahdollisuuksia ja tiivistää vuoropuhelua yritysten, koulujen ja opiskelijoiden välillä työelämän yhä nopeammin muuttuvista tarpeista. Samalla työnantajat pääsevät vahvemmin integroitumaan korkeakoulumaailmaan. 

Jo perustamisvaiheessa Energy Academyssä ovat mukana kaikki Vaasassa toimivat korkeakoulut: Hanken, Helsingin yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Yrkeshögskolan Novia ja Åbo Akademi. Yrityksistä ja alueen muista toimijoista mukana ovat ABB Oy, Danfoss, EnergyVaasa, Hitachi ABB Power Grids, Merinova, Vaasan kaupunki, Vaasan Sähkö, VASEK ja Wärtsilä Finland. Myös mahdollisimman monen muun energiaklusterin yrityksen toivotaan liittyvän mukaan Energy Academyyn.  

Vaasan seutu tarjoaa osaajille houkuttelevia uramahdollisuuksia, kansainvälisen elinympäristön sekä upean merellisen ja ainutlaatuisen luonnon.  

– Meille on tärkeää olla mukana takaamassa tulevaisuuden työvoiman saatavuus yhdessä korkeakoulujen ja alueen yritysten kanssa. Haluamme tuoda Vaasan seudun esiin alueena, joka tarjoaa houkuttelevia työmahdollisuuksia ja vapaa-ajanviettotapoja. Meillä on tarjota merkityksellisiä työpaikkoja monella eri alalla, ja akkuteollisuuden tuomat mahdollisuudet tulevat lisäämään näitä entisestään. Meidän täytyy yhdessä luoda mahdollisuuksia urapolkujen luomiselle jo ennen opintojen päättymistä, jotta nuoret saadaan jäämään tänne valmistumisen jälkeen. Siksi yhteistyön vahvistaminen entisestään eri toimijoiden kesken on meille kaikille yhteinen ja äärimmäisen tärkeä tavoite, painottaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry

Mentoroinnista erinomaisia kokemuksia 

Energy Academy on ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä se yhdistää sekä koulut että alueen yritykset ja muut toimijat saman toimintamallin alle. Tarkoituksena on tehdä yhteistyömallista helposti tunnistettava kokonaisuus, jonka nuoret voivat nähdä positiivisena kilpailuetuna opiskelupaikkavalintoja tehdessään. 

Toiminnan alkaessa yhteistyön muotoja ovat tutkimus- ja kurssiyhteistyö, mentorointiohjelma sekä yritysten ja opiskelijoiden yhteinen poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma STHEC (Smart Technology Hub Ecosystem Challenge). Yhteistyötä kehitetään jatkuvasti yritysten ja korkeakoulujen tarpeiden mukaan sekä opiskelijoiden palautteen perusteella. 

Viljami Turpeinen Copyright Hitachi ABB Power GridsViljami Turpeinen

Syksyn aikana käynnistyvää mentorointiohjelmaa pilotoitiin viime vuonna Hitachin ABB Power Gridsin sekä Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston kesken. Vaasan yliopiston Strategic Business Development -maisteriohjelmassa opiskeleva Viljami Turpeinen oli yksi Energy Academyn mentorointipilottiin osallistuneista opiskelijoista.  

– Mentorointiohjelma tarjoaa opiskelijalle ohituskaistan työelämään. Sen kautta pääsin kesätöihin Hitachi ABB Power Gridsin Market Intelligence -osastolle ja teen sinne myös opinnäytetyöni. 

Yritysmaailman aitoja haasteita   

STHEC tapahtuma 2019 Copyright Wartsila

Ensimmäinen Energy Academy -yhteistyömallin aktiviteetti on STHEC. Tässä hackathon-tyyppisessä tapahtumassa opiskelijat ratkovat tiimeissä alueen ja yritysmaailman aitoja haasteita. Intensiivinen kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä yritysten kanssa ja näyttää osaamisensa.  

STHEC on alun perin Wärtsilän yhdessä partnereidensa kanssa kehittämä konsepti, joka otetaan nyt laajemmin koko Energy Academyn käyttöön. STHEC järjestetään 11.–12.11.2021 virtuaalitapahtumana, ja siihen ilmoittautuminen aukeaa tänään 13.9.    

  • Tarkempia tietoja Energy Academy yhteistyöstä, mukana olevista kumppaneista sekä mahdollisuudesta liittyä mukaan verkostoon ja tapahtumiin löytyy osoitteessa www.vaasa.fi/en/energyacademy
  • #WeAreEnergyAcademy 
     


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021 | Uutiset
Vahva Dermosil-brändi ja verkkokauppa ovat Dermoshopin menestyksen kivijalat. Yritys lanseerasi ensimmäisen version verkkokaupasta jo 25 vuotta sitten.
Lue lisää

Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke on mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9. Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää sekä Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona
Lue lisää

Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasanseudulla

20.09.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.
Lue lisää

Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021 | Uutiset
Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.
Lue lisää

Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.09.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Erämaa ja luonto työpaikkana

08.09.2021 | Uutiset
Puolitoista vuotta sitten maailma muuttui, ja moni joutui yllättäen kohtaamaan uuden ja erilaisen arjen. Niinpä keväällä 2020 metsä ja luonto olivat ratkaisevassa roolissa monen suomalaisen hyvinvoinnissa, ja kiinnostus ulkoiluharrastukseen on kasvanut edelleen siitä lähtien. Erä- ja tunturiopas Fred Södergran oli vuotta aiemmin perustanut oman yrityksen, ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa ja ratsastamaan sen suuren ulkoilukiinnostuksen aallonharjalla, joka...
Lue lisää

Yrittäjien välisillä asiakirjoilla vältetään ristiriitatilanteita

07.09.2021 | Uutiset
Osakassopimus, yhtiöjärjestys ja yhtiösopimus ovat keinoja välttää riskejä, jotka realisoituvat, jos omistajien välille syntyy ristiriitoja, muistutti asianajaja Oskar Sundback Paperit kuntoon! -luentosarjan toisessa osassa Yrittäjien väliset oikeudelliset asiakirjat. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää