Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020

Havusela Hissa 3Juha Hissa ja Elisa Havusela ovat yhdessä suunnitelleet omistajanvaihdosta kaikessa rauhassa kahden vuoden ajan. Havusela on vuodenvaihteesta lähtien Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja.

Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.

Havusela on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997 ja pyörittää muun muassa kirjanpitotoimisto Ellis Office Oy:tä, Nutria Isännöinti Oy:tä sekä Taloyhtiöiden Kirjanpitokeskus Oy:tä Laihialla. Havusellalla on pitkä kokemus sekä taloushallinnosta että ohjelmistoalalta, mutta myös kiinteistöhallinnosta, joten hänestä Hissa löysi sopivan jatkajan yritykselleen.

– Tiesin, ettei oikean ostajan löytäminen ole helppoa, joten siksi ryhdyin etsimään ajoissa. Osallistuin omistajanvaihdoksiin liittyvään tilaisuuteen, jonka VASEK järjesti syksyllä 2017, ja tapasin silloin Elisan. Olimme samalla aaltopituudella ja vähitellen ryhdyimme suunnittelemaan omistajanvaihdosta, Hissa kertoo.

Valmistelut ovat tapahtuneet kaikessa rauhassa kahden vuoden aikana, mikä oli Hissan toiveenakin. Ja haave siitä, että hän itse saisi jäädä yritykseen osa-aikaiseksi työntekijäksi, myös toteutui vuodenvaihteessa maaliin saadun kaupan myötä.

– Olen eritäin tyytyväinen ratkaisuun, jonka olemme yhdessä työstäneet, koska en halunnut myydä yritystäni millekään suurelle ketjulle. Toiminta jatkuu ennallaan kolmen työntekijän voimin, ja olemme myös voineet hyödyntää Elisan IT-osaamista ja nostaa tietojärjestelmämme uudelle, tehokkaammalle tasolle.

Havuselan osalta tämä yrityskauppa oli yksi polku hänen kasvustrategiassaan, ja hän tuleekin nyt jakamaan työaikansa Vaasan ja Laihian kesken.

– Jo toimivan yrityksen ostaminen on ollut minulle se turvallisin tapa kasvaa. Tässä talossa on sitä paitsi paljon osaamista, josta voin itsekin oppia. Tämä oli hieno mahdollisuus hankkia lisää know-how’ta, hän toteaa.

Hissa ja Havusela ovat molemmat samaa mieltä siitä, että yrittäjien, jotka ovat myyntiaikeissa, kannattaa ryhtyä miettimään asiaa hyvissä ajoin.

– Suosittelen lämpimästi VASEKin omistajanvaihdostapahtumia ja -tapaamisia, Havusela lisää. Täytyy vain lähteä liikkeelle, jotta asiat voivat loksahdella paikoilleen.

– Tässä tapauksessa match making -tilaisuus oli todella onnistunut, toteaa myös VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari.

Vastaavanlainen omistajanvaihdostilaisuus tullaan järjestämään taas huhtikuussa käynnissä olevan Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen puitteissa. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä hyvin valmistellun omistajanvaihdoksen merkityksestä niin ostajan kuin myyjänkin näkökulmasta.

– Keskitymme hankkeessa kehittämään yrityskaupoille markkinoita ja järjestämme kasvokkain tapahtuvia tapaamisia, match making -tilaisuuksia ja seminaareja verkostoitumista ja tiedonvälitystä varten. Sekä myyjät että ostajat ovat kohderyhmäämme, ja tähän mennessä on vuosittain noin 100 omistajanvaihdosta toteutunut VASEKin avulla, Alasaari lisää.

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanketta toteuttaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK yhdessä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus Oy:n kanssa.

 

Lisätiedot:

Antti Alasaari, yritysneuvoja, VASEK
+358 445 126 613

Elisa Havusela
+358 503 252 362

Juha Hissa
+358 400 267 856

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

61 yritystä myynnissä – alkaisiko sinun yrittäjäurasi valmiin yrityksen kanssa?

17.02.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa autettiin viime vuonna 107 eri yritystä yrityskaupan eli yrityksen myymisen kanssa. Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla on listoillaan 61 yritystä, jotka etsivät uutta omistajaa.
Lue lisää

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Uutiset
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Lue lisää

Kevytyrittäjyyden suosio näkyi myös uusyrityskeskuksissa

14.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskukset palvelivat vuonna 2019 noin 14 000 yrittäjyyttä pohtivaa. Aiempien vuosien tapaan puolet heistä päätti perustaa yrityksen. Niin vastakunnallisesti kuin Vaasan seudullakin erottui erityisesti kaksi ilmiötä: kevytyrittäjyyden suosio sekä maahanmuuttajien yrittäjyysinto.
Lue lisää

Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020 | Uutiset
Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa.
Lue lisää

Asiakirjat, joita ei ehkä tarvitse, mutta jotka on hyvä olla olemassa

12.02.2020 | Uutiset
”Näitä pitää tarkastella kokonaisuutena” ja ”Inventaario omasta tilanteesta on hyvä tehdä” olivat toistuvia muistutuksia VASEKin, Startian ja Vaasan Yrittäjien sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä infoillassa 11.2. jossa pureuduttiin sekä yrittäjän oman elämän tärkeisiin asiakirjoihin että yrittäjän edessä piileviin lainopillisiin sudenkuoppiin.
Lue lisää

Meri, energia, intohimo – täydellinen muisto yhteistyökumppanille

07.02.2020 | Uutiset
Mitä antaa yritysvieraalle tai yhteistyökumppanille lahjaksi? Lahja ei voi olla mitään juotavaa tai muuten lentokoneessa vaikeasti kuljetettavaa. Lahjan olisi oltava jotain, joka olisi vaasalaista ja paikallista, mutta kuitenkin ihan kaikille sopivaa. Lahja ei saisi mennä vanhaksi varastossa, sillä niitä pitää olla tietysti aina saatavilla, yllätysvieraillekin.
Lue lisää

Comtec investoi uuteen konekantaan

04.02.2020 | Uutiset
Yrityksen konekannan kehittäminen ja päivittäminen vaatii monella alalla suuria investointeja. Yrittäjä Kaj Wik, joka omistaa muun muassa Comtec SMD Technique Oy Ab:n oli viime vuonna investointiprosessin edessä ja kääntyi VASEKin puoleen saadakseen apua, kun oli aika täyttää investointitukihakemukset.
Lue lisää

Varaudu kaikkeen, laita asiakirjat kuntoon

27.01.2020 | Uutiset
Äkillinen sairaskohtaus, avioero, reklamaatiokiista asiakkaan kanssa, sukset ristissä yhtiökumppanin kanssa. Ikäviä tilanteita kaikki, eikä ikäviä tilanteita aina voi täysin välttää. Mutta niihin voi ja ehdottomasti kannattaa varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntijan avulla.
Lue lisää