Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020

Havusela Hissa 3Juha Hissa ja Elisa Havusela ovat yhdessä suunnitelleet omistajanvaihdosta kaikessa rauhassa kahden vuoden ajan. Havusela on vuodenvaihteesta lähtien Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja.

Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.

Havusela on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997 ja pyörittää muun muassa kirjanpitotoimisto Ellis Office Oy:tä, Nutria Isännöinti Oy:tä sekä Taloyhtiöiden Kirjanpitokeskus Oy:tä Laihialla. Havusellalla on pitkä kokemus sekä taloushallinnosta että ohjelmistoalalta, mutta myös kiinteistöhallinnosta, joten hänestä Hissa löysi sopivan jatkajan yritykselleen.

– Tiesin, ettei oikean ostajan löytäminen ole helppoa, joten siksi ryhdyin etsimään ajoissa. Osallistuin omistajanvaihdoksiin liittyvään tilaisuuteen, jonka VASEK järjesti syksyllä 2017, ja tapasin silloin Elisan. Olimme samalla aaltopituudella ja vähitellen ryhdyimme suunnittelemaan omistajanvaihdosta, Hissa kertoo.

Valmistelut ovat tapahtuneet kaikessa rauhassa kahden vuoden aikana, mikä oli Hissan toiveenakin. Ja haave siitä, että hän itse saisi jäädä yritykseen osa-aikaiseksi työntekijäksi, myös toteutui vuodenvaihteessa maaliin saadun kaupan myötä.

– Olen eritäin tyytyväinen ratkaisuun, jonka olemme yhdessä työstäneet, koska en halunnut myydä yritystäni millekään suurelle ketjulle. Toiminta jatkuu ennallaan kolmen työntekijän voimin, ja olemme myös voineet hyödyntää Elisan IT-osaamista ja nostaa tietojärjestelmämme uudelle, tehokkaammalle tasolle.

Havuselan osalta tämä yrityskauppa oli yksi polku hänen kasvustrategiassaan, ja hän tuleekin nyt jakamaan työaikansa Vaasan ja Laihian kesken.

– Jo toimivan yrityksen ostaminen on ollut minulle se turvallisin tapa kasvaa. Tässä talossa on sitä paitsi paljon osaamista, josta voin itsekin oppia. Tämä oli hieno mahdollisuus hankkia lisää know-how’ta, hän toteaa.

Hissa ja Havusela ovat molemmat samaa mieltä siitä, että yrittäjien, jotka ovat myyntiaikeissa, kannattaa ryhtyä miettimään asiaa hyvissä ajoin.

– Suosittelen lämpimästi VASEKin omistajanvaihdostapahtumia ja -tapaamisia, Havusela lisää. Täytyy vain lähteä liikkeelle, jotta asiat voivat loksahdella paikoilleen.

– Tässä tapauksessa match making -tilaisuus oli todella onnistunut, toteaa myös VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari.

Vastaavanlainen omistajanvaihdostilaisuus tullaan järjestämään taas huhtikuussa käynnissä olevan Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen puitteissa. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä hyvin valmistellun omistajanvaihdoksen merkityksestä niin ostajan kuin myyjänkin näkökulmasta.

– Keskitymme hankkeessa kehittämään yrityskaupoille markkinoita ja järjestämme kasvokkain tapahtuvia tapaamisia, match making -tilaisuuksia ja seminaareja verkostoitumista ja tiedonvälitystä varten. Sekä myyjät että ostajat ovat kohderyhmäämme, ja tähän mennessä on vuosittain noin 100 omistajanvaihdosta toteutunut VASEKin avulla, Alasaari lisää.

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanketta toteuttaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK yhdessä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus Oy:n kanssa.

 

Lisätiedot:

Antti Alasaari, yritysneuvoja, VASEK
+358 445 126 613

Elisa Havusela
+358 503 252 362

Juha Hissa
+358 400 267 856

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten auttamiseksi työskennellään väsymättä

08.04.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvojien työpäivät ovat viime viikkojen aikana täyttyneet yhteydenotoista koronatilanteeseen liittyen. Yli 170 yritystä on jo saanut apua tilanteeseensa.
Lue lisää

Korona-ajan palvelusi vaasa.fi -sivustolle

08.04.2020 | Uutiset
Onko kaupassasi tai liikkeessäsi jokin sellainen palvelu, jota haluat tarjota korona-aikana ihmisten arjen helpottamiseksi?
Lue lisää

VASEKin yhtiökokouksessa henkilövalintoja – poikkeuksellisesti etänä

07.04.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 7.4.2020 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää

Yhtiömuodon valinta on yrittäjän tärkeimpiä päätöksiä

27.03.2020 | Uutiset
Yritystä perustamassa, mutta mikä valita yhtiömuodoksi? Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa. Päätöksessä pitää muistaa punnita myös sen vaikutuksia pitkällä tähtäimellä, muistuttavat yritysneuvojat.
Lue lisää