Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020

Juha Hissa ja Elisa Havusela.Juha Hissa ja Elisa Havusela ovat yhdessä suunnitelleet omistajanvaihdosta kaikessa rauhassa kahden vuoden ajan. Havusela on vuodenvaihteesta lähtien Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja.

Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.

Havusela on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997 ja pyörittää muun muassa kirjanpitotoimisto Ellis Office Oy:tä, Nutria Isännöinti Oy:tä sekä Taloyhtiöiden Kirjanpitokeskus Oy:tä Laihialla. Havusellalla on pitkä kokemus sekä taloushallinnosta että ohjelmistoalalta, mutta myös kiinteistöhallinnosta, joten hänestä Hissa löysi sopivan jatkajan yritykselleen.

– Tiesin, ettei oikean ostajan löytäminen ole helppoa, joten siksi ryhdyin etsimään ajoissa. Osallistuin omistajanvaihdoksiin liittyvään tilaisuuteen, jonka VASEK järjesti syksyllä 2017, ja tapasin silloin Elisan. Olimme samalla aaltopituudella ja vähitellen ryhdyimme suunnittelemaan omistajanvaihdosta, Hissa kertoo.

Valmistelut ovat tapahtuneet kaikessa rauhassa kahden vuoden aikana, mikä oli Hissan toiveenakin. Ja haave siitä, että hän itse saisi jäädä yritykseen osa-aikaiseksi työntekijäksi, myös toteutui vuodenvaihteessa maaliin saadun kaupan myötä.

– Olen eritäin tyytyväinen ratkaisuun, jonka olemme yhdessä työstäneet, koska en halunnut myydä yritystäni millekään suurelle ketjulle. Toiminta jatkuu ennallaan kolmen työntekijän voimin, ja olemme myös voineet hyödyntää Elisan IT-osaamista ja nostaa tietojärjestelmämme uudelle, tehokkaammalle tasolle.

Havuselan osalta tämä yrityskauppa oli yksi polku hänen kasvustrategiassaan, ja hän tuleekin nyt jakamaan työaikansa Vaasan ja Laihian kesken.

– Jo toimivan yrityksen ostaminen on ollut minulle se turvallisin tapa kasvaa. Tässä talossa on sitä paitsi paljon osaamista, josta voin itsekin oppia. Tämä oli hieno mahdollisuus hankkia lisää know-how’ta, hän toteaa.

Hissa ja Havusela ovat molemmat samaa mieltä siitä, että yrittäjien, jotka ovat myyntiaikeissa, kannattaa ryhtyä miettimään asiaa hyvissä ajoin.

– Suosittelen lämpimästi VASEKin omistajanvaihdostapahtumia ja -tapaamisia, Havusela lisää. Täytyy vain lähteä liikkeelle, jotta asiat voivat loksahdella paikoilleen.

– Tässä tapauksessa match making -tilaisuus oli todella onnistunut, toteaa myös VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari.

Vastaavanlainen omistajanvaihdostilaisuus tullaan järjestämään taas huhtikuussa käynnissä olevan Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen puitteissa. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä hyvin valmistellun omistajanvaihdoksen merkityksestä niin ostajan kuin myyjänkin näkökulmasta.

– Keskitymme hankkeessa kehittämään yrityskaupoille markkinoita ja järjestämme kasvokkain tapahtuvia tapaamisia, match making -tilaisuuksia ja seminaareja verkostoitumista ja tiedonvälitystä varten. Sekä myyjät että ostajat ovat kohderyhmäämme, ja tähän mennessä on vuosittain noin 100 omistajanvaihdosta toteutunut VASEKin avulla, Alasaari lisää.

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanketta toteuttaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK yhdessä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus Oy:n kanssa.

 

Lisätiedot:

Antti Alasaari, yritysneuvoja, VASEK
+358 445 126 613

Elisa Havusela
+358 503 252 362

Juha Hissa
+358 400 267 856

 

Lataa kuva‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää