Cleantech Kvarken -hankkeen tiivis loppuspurtti

12.02.2018

 Mauritz EnergyWeek
Mauritz Knuts EnergyWeekillä 2017

Rajat ylittävän Cleantech Kvarken -hankkeen viimeinen toimintavuosi on käynnistynyt. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa cleantech-alan pienten ja keskisuurten yritysten edellytyksiä tehdä uutta liiketoimintaa sekä kansallisilla että kansainvälisillä markkinoilla. Ennen kesäkuun loppua on vielä paljon tehtävää. Lasse Pohjala kertoo lisää:

– Maaliskuun Vaasa EnergyWeek lähestyy, ja järjestelemme parasta aikaa kuumeisesti erilaisille delegaatioille ohjelmaa. Odotamme vieraaksemme ryhmiä Kiinasta, Norjasta ja Tanskasta. EnergyWeekin seminaarien lisäksi tarkoituksena on tutustua seudun yrityksiin, joten järjestämme kullekin ryhmälle tapaamisia heitä kiinnostavien yritysten kanssa. Esimerkiksi Kiinasta kutsuttavaa ryhmää kiinnostaa Suomen sähkökulkuneuvoihin liittyvä osaaminen.

Syksyllä käynnistynyt Advisory Board oli jälleen Vaasassa tammikuun lopulla. Yrityskehittäjät Ruotsista tapasivat vaasanseutulaisia yrityksiä, joiden kanssa oli jo syyskuussa lähdetty työstämään Ruotsin markkinoille siirtymistä.

– Meidän vuoromme on taas maaliskuun alussa tavata ruotsalaisyrityksiä Uumajassa. Tapasimme marraskuussa 11 yritystä, joilta saimme tehtäväksi selvittää erilaisia seikkoja Suomen markkinoilta. Olemme selvittäneet heille kontakteja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kun sopivat asiakaskontaktit ovat löytyneet ja yleensä myös paikallinen edustaja, on vuorossa toimipisteen perustaminen seudullemme. Pohjala kertoo.

Helmikuun 15. päivä ohjelmassa on Women with impact goes Finland -tapahtuma Vaasassa. Verkostoitumistilaisuuden teemoina on liiketoimintahyödyt, menestyksekkäät alueet ja vahva aluebrändi. Myös yhdenvertaisuuden hyödyt on nostettu keskiöön tässä tilaisuudessa, johon nimestään huolimatta myös miehet ovat lämpimästi tervetulleita.

Wapice 600pxWapice esillä Kiinassa toukokuussa 2017

Cleantech Kvarken -projektissa on rakennettu yhteyksiä Kiinaan, pääasiassa Pekingiin ja Zhenjiangiin. Maaliskuussa on vielä tilaisuus osallistua Pekingissä järjestettävään China International Intelligent Building Exhibition -tapahtumaan 12.–14.3.2018.

– Käytettävissämme on messuosasto kuudelle alueemme yritykselle, niin ruotsalaisille kuin suomalaisille Cleantech Kvarken -yrityksille. Kuten kaikilla hankkeen puitteissa Kiinassa järjestetyissä tilaisuuksissa, pääpaino on yrityksille etukäteen järjestetyissä asiakastapaamisissa, Pohjala kertoo

CK 1 6700px
All-Energy-messuilla keväällä 2016.

Cleantech Kvarken -hanke järjestää vielä ennen hankkeen päättymistä toukokuun alussa matkan Glasgow’hun Skotlantiin All-Energy -messuille, joka on Iso-Britannian johtava uusiutuvan energian ja vähähiilisten innovaatioiden tapahtuma, jossa esitellään viimeisimmät teknologiat ja palvelut energiantoimitusketjulle ja niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin loppukäyttäjille.

– Cleantech Kvarken -hankkeella on tapahtumassa oma messuosasto ja mukaan on kutsuttu myös joukko energiateknologiayrityksiä Suomesta ja Ruotsista. Mukaan mahtuu edelleen, eli yhteydenotto minuun, jos messumatka Skotlantiin kiinnostaa, projektipäällikkö Mauritz Knuts kertoo ja jatkaa:

– Sen lisäksi, että tapahtumassa esitellään alueen yrityksiä ja niiden innovaatioita, on tarkoituksena solmia kontakteja ja tutustua uusiin innovaatioihin maailmalla.

– Myös hankkeen päätöskonferenssi kannattaa jo merkitä kalentereihin. Huhtikuun 26. päivä esittelemme Örnsköldsvikin kaupungintalolla hankkeen tuloksia, ja muutamat yli 150 hankkeessa mukana olleesta yrityksestä esittelevät niitä hyötyjä, joita ovat saaneet hankkeen toiminnan kautta, Pohjala päättää.

 

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]

[contact_member,name=Mauritz Knuts,id=22,details=Name]

Intrerreg BA FI RGB



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää