Mauritz EnergyWeek
Mauritz Knuts EnergyWeekillä 2017

Rajat ylittävän Cleantech Kvarken -hankkeen viimeinen toimintavuosi on käynnistynyt. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa cleantech-alan pienten ja keskisuurten yritysten edellytyksiä tehdä uutta liiketoimintaa sekä kansallisilla että kansainvälisillä markkinoilla. Ennen kesäkuun loppua on vielä paljon tehtävää. Lasse Pohjala kertoo lisää:

– Maaliskuun Vaasa EnergyWeek lähestyy, ja järjestelemme parasta aikaa kuumeisesti erilaisille delegaatioille ohjelmaa. Odotamme vieraaksemme ryhmiä Kiinasta, Norjasta ja Tanskasta. EnergyWeekin seminaarien lisäksi tarkoituksena on tutustua seudun yrityksiin, joten järjestämme kullekin ryhmälle tapaamisia heitä kiinnostavien yritysten kanssa. Esimerkiksi Kiinasta kutsuttavaa ryhmää kiinnostaa Suomen sähkökulkuneuvoihin liittyvä osaaminen.

Syksyllä käynnistynyt Advisory Board oli jälleen Vaasassa tammikuun lopulla. Yrityskehittäjät Ruotsista tapasivat vaasanseutulaisia yrityksiä, joiden kanssa oli jo syyskuussa lähdetty työstämään Ruotsin markkinoille siirtymistä.

– Meidän vuoromme on taas maaliskuun alussa tavata ruotsalaisyrityksiä Uumajassa. Tapasimme marraskuussa 11 yritystä, joilta saimme tehtäväksi selvittää erilaisia seikkoja Suomen markkinoilta. Olemme selvittäneet heille kontakteja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita. Kun sopivat asiakaskontaktit ovat löytyneet ja yleensä myös paikallinen edustaja, on vuorossa toimipisteen perustaminen seudullemme. Pohjala kertoo.

Helmikuun 15. päivä ohjelmassa on Women with impact goes Finland -tapahtuma Vaasassa. Verkostoitumistilaisuuden teemoina on liiketoimintahyödyt, menestyksekkäät alueet ja vahva aluebrändi. Myös yhdenvertaisuuden hyödyt on nostettu keskiöön tässä tilaisuudessa, johon nimestään huolimatta myös miehet ovat lämpimästi tervetulleita.

Wapice 600pxWapice esillä Kiinassa toukokuussa 2017

Cleantech Kvarken -projektissa on rakennettu yhteyksiä Kiinaan, pääasiassa Pekingiin ja Zhenjiangiin. Maaliskuussa on vielä tilaisuus osallistua Pekingissä järjestettävään China International Intelligent Building Exhibition -tapahtumaan 12.–14.3.2018.

– Käytettävissämme on messuosasto kuudelle alueemme yritykselle, niin ruotsalaisille kuin suomalaisille Cleantech Kvarken -yrityksille. Kuten kaikilla hankkeen puitteissa Kiinassa järjestetyissä tilaisuuksissa, pääpaino on yrityksille etukäteen järjestetyissä asiakastapaamisissa, Pohjala kertoo

CK 1 6700px
All-Energy-messuilla keväällä 2016.

Cleantech Kvarken -hanke järjestää vielä ennen hankkeen päättymistä toukokuun alussa matkan Glasgow’hun Skotlantiin All-Energy -messuille, joka on Iso-Britannian johtava uusiutuvan energian ja vähähiilisten innovaatioiden tapahtuma, jossa esitellään viimeisimmät teknologiat ja palvelut energiantoimitusketjulle ja niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin loppukäyttäjille.

– Cleantech Kvarken -hankkeella on tapahtumassa oma messuosasto ja mukaan on kutsuttu myös joukko energiateknologiayrityksiä Suomesta ja Ruotsista. Mukaan mahtuu edelleen, eli yhteydenotto minuun, jos messumatka Skotlantiin kiinnostaa, projektipäällikkö Mauritz Knuts kertoo ja jatkaa:

– Sen lisäksi, että tapahtumassa esitellään alueen yrityksiä ja niiden innovaatioita, on tarkoituksena solmia kontakteja ja tutustua uusiin innovaatioihin maailmalla.

– Myös hankkeen päätöskonferenssi kannattaa jo merkitä kalentereihin. Huhtikuun 26. päivä esittelemme Örnsköldsvikin kaupungintalolla hankkeen tuloksia, ja muutamat yli 150 hankkeessa mukana olleesta yrityksestä esittelevät niitä hyötyjä, joita ovat saaneet hankkeen toiminnan kautta, Pohjala päättää.

 

Lasse Pohjala
Lasse Pohjala
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Sijoittautuminen ja kansainvälistyminen, Tontit ja toimitilat, Future Cleantech Solutions

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Future Cleantech Solutions, VTT:n asiamies

Intrerreg BA FI RGB

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle