Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021

Circles Edge 6Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.  

– Alueella on paljon potentiaalia. Sijainti E8-tien vieressä liittymineen takaa erinomaiset liikenneyhteydet. 1,6 hehtaarin tontille tullaan rakentamaan yhteensä 8 200 m² liiketilaa. Rakennamme tähän sellaista, mitä ei aiemmin ole tehty. Rakennus, joka tulee olemaan niin hiilineutraali kuin vain mahdollista, ja tulemme hyödyntämään uusia ympäristöteknologiainnovaatioita, toimitusjohtaja Linus Krooks Kvadraten Ab:ltä kertoo.

Aluetta on tavoitteena kehittää kohti kiertotaloutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Circles Edge 7

– Haluamme ottaa seuraavan askeleen ja uskomme vahvasti, että nykypäivän yrityksillä on samat tavoitteet kuin meilläkin, että ne haluavat toimia vastuullisesti sekä pienentää hiilijalanjälkeään, Krooks toteaa. 

Circle’s Edgen visiota on suurelta osin muovannut tontin sijainti, ja rakennus tulee antamaan sen tärkeän ensivaikutelman, kun saavutaan Renergi-alueelle Lintuvuorelle.

– Siksi olemme panostaneet siihen, että myös rakennus itsessään välittää alueen ja seudun imagoa. Nimi on peräisin englannista ”The leading edge” ja se viittaa tässä sen sijaintiin kiertotalouden innovaatioiden kärjessä, Daniel Ekblad Kvadraten Ab:ltä selittää.

Kvadraten etsii parhaillaan yrityksiä, jotka haluavat kehittää toimintaansa ja sille tarpeisiinsa räätälöidyt tilat ja yrityksiä, jotka haluavat sijoittua Vaasan seudulle ja juuri tälle alueelle. Circle’s Edge soveltuu tuotantoon, toimistotiloiksi, varastointiin ja vähittäismyyntiin.

Circles Edge 9

Tilat tullaan rakentamaan juuri vuokralaisten tarpeiden mukaisesti. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa heti kun ensimmäisen vaiheen vuokralaisten kanssa on sopimukset allekirjoitettuna. 

– Neuvottelemme parasta aikaa muutamien toimijoiden kanssa, mutta selvää on, että tarvitaan lisää, jotta tilat saadaan täytettyä, Krooks kertoo. 

– Yritys voi, mutta sen ei tarvitse toimia juuri kiertotalouden alalla, vaan alueelle voi tulla mikä tahansa yritys, joka on kiinnostunut kehittämään toimintaansa enemmän kiertotalouden suuntaan ja pienentämään hiilijalanjälkeään, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäällikkö Göran Östberg selventää ja jatkaa: 

– Kokeilemme aivan uutta konseptia, sillä koko Lintuvuorella sijaitsevaa aluetta suunnitellaan kiertotalouden edistämiseen. Tätä työtä tehdään osana RENERGI Circular Economy Hub -klusteria sekä CERM-projektin puitteissa, jota VASEK toteuttaa yhdessä hankekumppaneidensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on luoda yritysyhteistyötä, jonka myötä yritysten toimintaa viedään kiertotalouden suuntaan, ja osapuolet hyödyntävät materiaalivirtoja seudulta tai seudun ulkopuolelta, mikä puolestaan antaa selkeää kilpailuetua. 

Circles Edge 2Daniel Ekblad, Dennis Sundqvist, Linus Krooks, Aimo Latvala ja Göran Östberg ovat kaikki mukana uudessa, hiilineutraalissa hankkeessa Circle’s Edge, joka rakennetaan Lintuvuorelle

Circle’s Edge -kokonaisuudessa Bravida Oyj tulee olemaan tekninen neuvonantaja, suunnittelija ja kokonaisurakoitsija. 

– Yhteinen tavoitteemme on löytää ympäristöystävällinen ja tuottava ratkaisu, joka antaa yrityksille mahdollisuuden ympäristöystävälliseen ja hiilineutraalimpaan toimintaan kilpailukykyiseen hintaan. Rakennuksessa tullaan käyttämään lämmitykseen Stormossenin prosesseista tulevaa hukkalämpöä ja katolle tulee aurinkopaneelit, yksikönjohtaja Dennis Sundqvist Bravidalta kertoo.  

– Stormossenin hukkalämmön hyödyntäminen pienentää Stormossenin omia hiilidioksidipäästöjä sekä mahdollistaa fossiilittoman lämmittämisen, Stormossenin toimitusjohtaja Aimo Latvala selittää.

Tämä on erittäin kiinnostava hanke, joka auttaa tekemään Pohjanmaasta hiilineutraalimman, ja pitkällä tähtäimellä synergiaedut meidän välillämme voivat vielä lisääntyä, hän lisää.

Vastaavan kokoinen tavallinen rakennus päästää vuosittain ilmakehään noin 76 tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa määrää, joka syntyy, kun Audi A4:llä ajetaan 760 000 kilometriä eli suunnilleen kuuhun ja takaisin joka vuosi.

– Rakennuksen elinkaarta ajatellen tämä tulee vaikuttamaan merkittävästi ympäristöön, hankkeen kaikki tahot toteavat.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilastotietoa Vaasan seudusta – tuoretta tietoa kaikkien käyttöön

26.02.2021 | Uutiset
VASEK on julkaissut sivuillaan tietopalvelun, johon on kerätty tärkeimpiä Vaasan seutua kuvaavia tilastoja väestöön, työllisyyteen, yritystoimintaan ja aluetalouteen sekä alueen vetovoimaan liittyen.
Lue lisää

MoveIT-työpajassa luotiin hiilineutraalin liikenteen tiekarttaan tavoitteita ja välipysäkkejä

25.02.2021 | Uutiset
Hiilineutraalin liikkumisen työpajaan 18.2. oli kutsuttu koolle erityisesti hankealueen maaseutukuntien edustajia keskustelemaan työn alla olevan Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -tiekartan tiimoilta seudun yhteisistä tavoitteista ja välipysäkeistä ennen vuotta 2030.
Lue lisää

West Coast Rib Charter jatkaa investointeja – nyt hydrokopteriin

25.02.2021 | Uutiset
West Coast Rib Charter Molpesta on viime kesästä lähtien – ensimmäisenä yrityksenä Pohjanmaalla – tarjonnut veneretkiä rib-veneellä. Nyt yritys voi viimeisimmän investointinsa – hydrokopterin – ansiosta tarjota retkiä merelle myös talvikauden aikana.
Lue lisää

Pohjanmaa matkalla muutokseen -kestävän kehityksen ja kiertotalouden tiekartta työkalu yrityksille

24.02.2021 | Uutiset
CERM-hankkeen toimijat VASEK, Concordia, Dynamo Närpes ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus ovat julkaisseet yli 80-sivuisen tiekartan auttamaan yrityksiä viemään yritystään ja toimintaansa kohti kiertotaloutta ja kestävyyttä. Pohjanmaa matkalla muutokseen – Kestävän kehityksen ja kiertotalouden tiekartta sisältää käytännön esimerkkejä, joiden avulla yritys voi aloittaa oman kestävyystyönsä ja kehittää kestävyysajatteluaan.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

24.02.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Vaasan Kone ja tarvike Oy jatkaa Konemyynti Hannu Harju Oy:n toimintaa

19.02.2021 | Uutiset
Mustasaaren Lintuvuoressa sijaitsevalla, reilut 20 vuotta sitten perustetulla Konemyynti Hannu Harju Oy:llä on noin kuukauden verran ollut uudet omistajat. Hannu Harju jää keväällä eläkkeelle ja toimintaa jatkaa Jani Uusitalo, jolla niin ikään on pitkä kokemus yrittäjyydestä – tosin naapurimaastamme Ruotsista.
Lue lisää

Kokeneen yritysjohtajan sparrausta maksutta – yrityskummi myös sinulle?

17.02.2021 | Uutiset
Tuleeko sinulla yritystoiminnan pyörittämisen arjessa ikinä sellaisia hetkiä, että mietit miten edetä: on vaikkapa kaksi vaihtoehtoa – lähteä oikealle tai vasemmalle? Haluat vahvistuksen omalle näkemyksellesi.
Lue lisää

Koronavuosi sai yrittäjyydestä haaveilevat toimimaan

15.02.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskusten kautta perustettiin Suomessa vuoden 2020 aikana 10 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin vuotta aikaisemmin. Suurin pudotus perustamisaktiivisuudessa näkyi heti koronakriisin alettua huhti-kesäkuussa niin valtakunnallisesti kuin myös Vaasan seudulla. Tämän jälkeen yrittäjyysinto kasvoi huomattavasti. Heikentynyt työllisyystilanne sai monet toteuttamaan pitkään hautuneita yrittäjyyshaaveita.
Lue lisää