Botnia Marketing -hankkeella aiotaan saavuttaa paljon lyhyessä ajassa

29.08.2013

Peter Källberg aloitti VASEKilla joukukuussa 2012 tehtyään sitä ennen pitkän työuran Key Account Managerina SAS:lla ja Blue1:lla. Källberg oli alussa mukana tekemässä Vaasan seudulle perustettavaa uutta matkailuyhtiötä koskevia selvityksiä.
Kesäkuun alusta lähtien hän on toiminut uuden Botnia Marketing -nimisen hankkeen projektipäällikkönä. Ruotsin ja Suomen matkailuelinkeinon edustajien kanssa yhteistyössä toteutettavan projektin tavoitteena on lisätä matkailijoiden määrää kummallakin puolella Merenkurkkua. VASEK toimii projektin hallinnoijana ja Uumajan kunta yhteistyökumppanina Ruotsin puolella. Hankeaika on noin vuoden, mikä tarkoittaa melkoisen kunnianhimoista aikataulua eri toimenpiteille.

Peter Källberg Vaasan satamassa.

Källberg uskoo, että harvat Uumajaan tai Vaasaan lapsena matkustaneista, joilla on jo ehkä perhettäkin, ovat tietoisia kaikesta siitä, mitä Merenkurkun toisella puolella on tarjolla. Källbergin mukaan viime vuosien aikana on kummassakin maassa tapahtunut paljon vapaa-ajan matkustamisen saralla. Nyt täytyy vain saada väki tietoisiksi uusista mahdollisuuksista.
- Matkailutarjonta on lisääntynyt kovasti. Kummassakin maassa on esimerkiksi täysin uusia turistikohteita, joissa kannattaa vierailla. Myös hiihtokohteet ovat kehittyneet valtavasti, ja uusia tapahtumia on syntynyt. Kummankin seudun kulttuurielämä on vilkasta. Lisäksi Uumaja toimii Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2014.

Matkailijoista kova kilpailu

Matkustusmahdollisuudet eri puolille maailmaa ovat suuremmat kuin koskaan, mikä tarkoittaa, että kilpailu matkailijoista on koventunut kaikkialla. Botnia Marketingin tehtävänä on vakuuttaa matkailijat siitä, että vierailu naapurimaahan kannattaa.
- Tavoitamme matkailijat perinteisen markkinoinnin keinoin, kuten ilmoituksilla, näkyvyydellä messuilla mutta myös sosiaalisen median keinoin. Kutsumme tänne myös ruotsalaisia matkanjärjestäjiä ja lähetämme meidän matkanjärjestäjiämme Ruotsiin, jotta he saavat nähdä mitä kohteita on tarjolla ja voivat sitten suunnitella sopivia matkapaketteja asiakkailleen, kertoo Källberg.

Källbergillä on takanaan pitkä ura matkailualalla. Aikaisempien työnantajiensa palveluksessa hänen työnsä keskittyi kuitenkin enemmän liikematkustamiseen, kun taas nyt projektissa keskitytään pääosin vapaa-ajan matkustamiseen. Hän ei kuitenkaan näe, että niiden välillä olisi kovin suuria eroja.
- On kyse siitä, että matkailijalle perustellaan, miksi hänen pitäisi valita tietty vaihtoehto, oli sitten kyse vapaa-ajan- tai työmatkustamisesta, toteaa Källberg.

Kesän aikana Källberg on ehtinyt yhdessä nelihenkisen perheensä kanssa kokeilla matkailua Merenkurkussa:
- Kokemus Vaasan ja Uumajan välisestä laivamatkasta oli pelkästään positiivinen. Matka kului kuin huomaamatta, kun sai vain keskittyä syömiseen ja seurata ohi lipuvia maisemia. Myös lapsille oli ohjelmaa ja he viihtyivät hyvin, hän summaa.

Matkailun kehittäminen on uutta VASEKille, vaikkakin VASEK on aiemmin tarjonnut matkailualan yrittäjille yritysneuvontaa. Työnjako VASEKin ja uuden matkailuyhtiön välillä menee siten, että VASEKin Botnia Marketing -hankkeen puitteissa tehdään voittoa tavoittelematonta matkailualan kehittämistä ja yritysneuvontaa, kun taas uusi yhtiö keskittyy matkailuneuvontaan ja myyntiin.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää

Yhtiömuodon valinta on yrittäjän tärkeimpiä päätöksiä

27.03.2020 | Uutiset
Yritystä perustamassa, mutta mikä valita yhtiömuodoksi? Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa. Päätöksessä pitää muistaa punnita myös sen vaikutuksia pitkällä tähtäimellä, muistuttavat yritysneuvojat.
Lue lisää

Kaikesta selvitään – VASEKin yrityspalvelut auttavat eteenpäin

24.03.2020 | Uutiset
Aivan kuten aiemminkin, VASEK ja Startia tarjoavat maksutonta neuvontaa Vaasan seudun yrityksille ja yrittäjille, joille koronavirus on tuonut haasteita tai ongelmia.
Lue lisää

Yrittäjän kumppanina kaikissa tilanteissa

20.03.2020 | Uutiset
Olemme Vaasan seudulla, Suomessa ja koko maailmassa joutuneet mittakaavaltaan yllättävään, epävarmuutta aiheuttavaan ja ehkä vähän ahdistavaankin tilanteeseen koronaviruksen vuoksi.
Lue lisää

VASEK ja Startia palvelevat sähköisesti

15.03.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian ja VASEKin yrityspalveluiden yritysneuvonta jatkuu edelleen normaalien aukioloaikojemme puitteissa, mutta käytämme ainoastaan sähköisiä välineitä asiakaspalvelussa.
Lue lisää