Botnia Marketing -hankkeella aiotaan saavuttaa paljon lyhyessä ajassa

29.08.2013

Peter Källberg aloitti VASEKilla joukukuussa 2012 tehtyään sitä ennen pitkän työuran Key Account Managerina SAS:lla ja Blue1:lla. Källberg oli alussa mukana tekemässä Vaasan seudulle perustettavaa uutta matkailuyhtiötä koskevia selvityksiä.
Kesäkuun alusta lähtien hän on toiminut uuden Botnia Marketing -nimisen hankkeen projektipäällikkönä. Ruotsin ja Suomen matkailuelinkeinon edustajien kanssa yhteistyössä toteutettavan projektin tavoitteena on lisätä matkailijoiden määrää kummallakin puolella Merenkurkkua. VASEK toimii projektin hallinnoijana ja Uumajan kunta yhteistyökumppanina Ruotsin puolella. Hankeaika on noin vuoden, mikä tarkoittaa melkoisen kunnianhimoista aikataulua eri toimenpiteille.

Peter Källberg Vaasan satamassa.

Källberg uskoo, että harvat Uumajaan tai Vaasaan lapsena matkustaneista, joilla on jo ehkä perhettäkin, ovat tietoisia kaikesta siitä, mitä Merenkurkun toisella puolella on tarjolla. Källbergin mukaan viime vuosien aikana on kummassakin maassa tapahtunut paljon vapaa-ajan matkustamisen saralla. Nyt täytyy vain saada väki tietoisiksi uusista mahdollisuuksista.
- Matkailutarjonta on lisääntynyt kovasti. Kummassakin maassa on esimerkiksi täysin uusia turistikohteita, joissa kannattaa vierailla. Myös hiihtokohteet ovat kehittyneet valtavasti, ja uusia tapahtumia on syntynyt. Kummankin seudun kulttuurielämä on vilkasta. Lisäksi Uumaja toimii Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2014.

Matkailijoista kova kilpailu

Matkustusmahdollisuudet eri puolille maailmaa ovat suuremmat kuin koskaan, mikä tarkoittaa, että kilpailu matkailijoista on koventunut kaikkialla. Botnia Marketingin tehtävänä on vakuuttaa matkailijat siitä, että vierailu naapurimaahan kannattaa.
- Tavoitamme matkailijat perinteisen markkinoinnin keinoin, kuten ilmoituksilla, näkyvyydellä messuilla mutta myös sosiaalisen median keinoin. Kutsumme tänne myös ruotsalaisia matkanjärjestäjiä ja lähetämme meidän matkanjärjestäjiämme Ruotsiin, jotta he saavat nähdä mitä kohteita on tarjolla ja voivat sitten suunnitella sopivia matkapaketteja asiakkailleen, kertoo Källberg.

Källbergillä on takanaan pitkä ura matkailualalla. Aikaisempien työnantajiensa palveluksessa hänen työnsä keskittyi kuitenkin enemmän liikematkustamiseen, kun taas nyt projektissa keskitytään pääosin vapaa-ajan matkustamiseen. Hän ei kuitenkaan näe, että niiden välillä olisi kovin suuria eroja.
- On kyse siitä, että matkailijalle perustellaan, miksi hänen pitäisi valita tietty vaihtoehto, oli sitten kyse vapaa-ajan- tai työmatkustamisesta, toteaa Källberg.

Kesän aikana Källberg on ehtinyt yhdessä nelihenkisen perheensä kanssa kokeilla matkailua Merenkurkussa:
- Kokemus Vaasan ja Uumajan välisestä laivamatkasta oli pelkästään positiivinen. Matka kului kuin huomaamatta, kun sai vain keskittyä syömiseen ja seurata ohi lipuvia maisemia. Myös lapsille oli ohjelmaa ja he viihtyivät hyvin, hän summaa.

Matkailun kehittäminen on uutta VASEKille, vaikkakin VASEK on aiemmin tarjonnut matkailualan yrittäjille yritysneuvontaa. Työnjako VASEKin ja uuden matkailuyhtiön välillä menee siten, että VASEKin Botnia Marketing -hankkeen puitteissa tehdään voittoa tavoittelematonta matkailualan kehittämistä ja yritysneuvontaa, kun taas uusi yhtiö keskittyy matkailuneuvontaan ja myyntiin.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää