Blogi ja stailausyritys työllistävät nuorta yrittäjää

17.05.2018

IMG 4785 Sandra 600px

Yrittäjä Sandra Holmängillä on blogi SandraEmilia-toiminimellä, ja lisäksi hän on yksi Voga Styling -yrityksen perustajista.

Kun blogilla on paljon lukijoita, se on yrityksille potentiaalinen paikka markkinointiin. Usein yritykset maksavat bloggaajille tuotteidensa tai palveluidensa mainonnasta. Bloggaaja voi esimerkiksi kirjoittaa blogipostauksen, jossa hän testaa yrityksen palveluita tai tuotteita. Blogit ovatkin tehokas tapa tavoittaa tietystä aihepiiristä kiinnostuneita kuluttajia.

Oman yrityksen perustaminen voi tulla ajankohtaiseksi, jos bloggaaja alkaa saada blogistaan mainostuloja. Suosittua SandraEmilia-blogia kirjoittava Sandra Holmäng perusti oman toiminimen bloginsa vuoksi, jotta siitä saataviin tuloihin liittyvä laskutus ja verotus tulisi hoidettua kunnolla alusta asti.

SandraEmilia-blogi käsittelee muun muassa muotia, kauneudenhoitoa sekä hyvinvointia, liikuntaa ja ruoanlaittoa. Blogilla on kuukaudessa noin 5 000 lukijaa. Lukijoita on sekä Suomessa että ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa.

– Tiesin jo alussa, että jos panostan blogiin, se edistää tulevaisuuden suunnitelmiani, estenomiksi opiskellut Holmäng kertoo.

Holmäng valikoi yritykset mainosyhteistyöhön tarkkaan.

– Tuotteen tai palvelun on oltava hyvä, ja sen on sovittava yhteen blogini arvomaailman kanssa, Holmäng sanoo.

Blogiyrittäjiä on käynyt myös Startian asiakkaana. Suurin haaste erityisesti blogin alkuvaiheessa on lukijoiden saaminen.

– Jotta blogi saa lukijoita, sisällön on oltava laadukasta ja kiinnostavaa. Blogia pitää myös päivittää aktiivisesti, Startian johtaja Tommi Virkama huomauttaa.

Hyödyllisiä neuvoja Startiasta

Holmängillä on monta rautaa tulessa, sillä blogin lisäksi hän on yksi Voga Styling -yrityksen perustajista. Voga Styling tarjoaa muun muassa meikkauskoulutusta tai apua vaatekaapin järjestelyyn. Suosituin palvelu on kuitenkin stylistin kanssa shoppailu.

Apua yrittäjyyteen Holmäng on saanut Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiasta. Holmäng, Heidi Lithén ja Robert Bamm varasivat tapaamisajan Startiasta, kun kolmikko oli päättänyt yhteisen yrityksen perustamisesta.

– Tommi Virkama antoi paljon hyviä neuvoja. Hän esitti ideoita ja kysymyksiä liiketoiminnan kehittämisestä. Oli hyödyllistä tehdä liiketoimintasuunnitelma, jossa käytiin läpi muun muassa yrityksemme kohderyhmä ja tavoitteet, Holmäng sanoo.

IMG 4790 sandra peili 600pxVoga Stylingin asiakkaat saavat esimerkiksi meikkauskoulutusta tai apua vaatekaapin järjestelyyn. Suosituin palvelu on kuitenkin stylistin kanssa shoppailu.

Yritysideasta yrityksen perustamiseen ei mennyt kuin muutama kuukausi. Vaikka yritys oli perustettu, Holmäng, Bomm ja Lithén odottivat muutaman kuukauden ennen toiminnan aloittamista toden teolla, koska he halusivat esimerkiksi viimeistellä yrityksen nettisivut.

Asiakkaita tuli jo ensimmäisenä päivänä.
– Pääkohderyhmämme ovat keski-ikäiset naiset, mutta asiakkaina on kaikenikäisiä aina teineistä eläkeläisiin, Holmäng kertoo.

Yritysyhteistyö alkuun oman aktiivisuuden ansiosta

Holmäng saa tuloja sekä blogistaan että Voga Styling -yrityksestä. Niiden lisäksi hän tekee pari vuoroa viikossa vaatekaupassa.

– Haaveeni on saada enemmän lukijoita blogille ja tehdä blogiyhteistyötä useampien yritysten kanssa. Toivon, että tulevaisuudessa pystyn elättämään itseni pelkästään blogin ja Voga Stylingin avulla, hän kertoo.

Blogin perustamisesta haaveilevien kannattaa muistaa, että bloggaaminen on kovaa työtä. Yritysyhteistyö ei ala automaattisesti, vaan bloggaajan pitää olla itse aktiivinen.

– Yrittäjän pitää olla rohkea ja kiinnostunut alastaan, vaikka alku voi olla hankalaa, Holmäng sanoo.

Teksti ja kuvat: VASEK



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää