Myynnistä ja markkinoinnista kiinnostuneet kuulijat kokoontuivat 7.9. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian ja Vaasan yrittäjien järjestämään tapahtumaan Sälj tryggt och säkert. Tilaisuudessa Startian asiantuntijaorganisaatiot Creamarketing, Securitas ja DKCO antoivat parhaat vinkkinsä yrittäjille.

Sosiaalista mediaa ei voi sivuuttaa

IMG 1600 creamarketing 1600pxCreamarketingin Peter Hellströmin mukaan yrityksen kannattaa olla jossain sosiaalisen median kanavassa mukana, koska myös asiakkaat ovat sosiaalisessa mediassa.

Creamarketingin Peter Hellström käsitteli esityksessään myyntiä ja markkinointia kotisivujen kautta. Hellströmin mukaan tärkeintä on hyvän ja kiinnostavan sisällön luominen nettiin.

Yritys ei myöskään voi unohtaa sosiaalisen median tärkeyttä markkinoinnissa.
– Jos asiakas on Facebookissa, niin silloin yrityksenkin pitää olla, Hellström sanoo.

– Sosiaalisen median kanavia kannattaa käyttää eri tarkoitukseen. Esimerkiksi LinkedInissä yritys pystyy rakentamaan uskottavuuttaan.

Yrityksen tulisi olla esillä myös Googlen hakutuloksissa, mieluiten jo ensimmäisellä sivulla. Näkyvyyttä voi ostaa esimerkiksi Googlen AdWordsin kautta. Lisäksi yrityksen kannattaa näkyä eri palvelutoimittajien nettisivuilla. Esimerkiksi majoituspalveluita tarjoava yritys hyötyy näkyvyydestä hotellien välityssivustoilla, kuten hotels.com-sivustolla.

Ideat ja informaatio pitää suojata

P1020012 securitas 1000pxSecuritaksen Kjell Forsén kertoi, että ideat ja informaatio ovat yrityksen tärkeintä omaisuutta, joten niitä ei saa antaa ilmaiseksi.

 Turvallisuuspalvelu Securitaksen Kjell Forsén neuvoi yrittäjiä yrityksen aineettoman pääoman suojaamisessa. Yritysten pitää kiinnittää huomiota riskienhallintaan, jotta esimerkiksi tietojen ja informaation varastaminen vältetään.

Yrittäjän on tiedettävä, mikä yrityksessä on suojaamisen arvoista.
– Ideat ja informaatio ovat yrityksesi omaisuutta. Älä anna niitä ilmaiseksi, Forsén painottaa.

Kuulijoita muistutettiin myös varmuuskopioinnin tärkeydestä sekä varmuuskopioiden turvallisesta säilyttämisestä.
– Jos joku varastaa huoneestasi tietokoneen ja näkee varmuuskopion siinä vieressä, voit olla varma, että myös varmuuskopio viedään, Forsén sanoo.

Turvallisuusriskejä muodostuu helposti. Tietokoneisiin liitettävät laitteet, kuten muistitikut, voivat sisältää esimerkiksi tietokoneviruksen. Suurin riski turvallisuudelle on kuitenkin ihminen, joka käyttää laitteita huolimattomasti.

Standardiehtojen käyttämistä suositellaan

kuva DKCO 1000px

Asianajotoimisto DKCO:n Nathalie Myrskog kertoi aineettoman pääoman suojaamiseen sekä verkkokauppaan liittyvästä lainsäädännöstä esimerkkitapausten kautta.

Myrskogin mukaan esimerkiksi toisen ottaman valokuvan käyttämiseen tarvitsee aina luvan. Yritysten kannattaa hyödyntää kuvia välittäviä palveluita, kuten Creative Commonsia, jos valokuvia ei halua itse ottaa.

Nettikauppaa pyörittävien yritysten on suositeltavaa käyttää standardiehtoja, joissa kerrotaan muun muassa tuotteiden toimittamiseen tai palauttamiseen liittyvät säännöt.
– Verkkokaupan ehtoja ei tarvitse esittää pelkkänä tekstinä. Verkkosivuille voi laittaa lisäksi vaikka sarjakuvan, jossa ehdot esitetään, Myrskog sanoo.

Myrskog muistutti verkkokauppaa pyörittäviä yrityksiä huolehtimaan myös henkilötietojen asianmukaisesta käsittelystä, johon on kiinnitettävä huomiota varsinkin uuden EU:n tietosuoja-asetuksen tullessa voimaan.

 

DKCO:n Nathalie Myrskog neuvoi esittämään verkkokauppaan liittyvät ehdot esimerkiksi sarjakuvana.

Startia25v Logo pieni2

Vaasan yrittajat RGB vari4

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle