"Asiallista ja ammattitaidolla” – Asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

18.08.2021

Tiedotekuvitus1

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon luvut osoittavat, että koronatilanne on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen seudun yrityksille haasteita. Yritysneuvonnassa onkin keskitytty koronatukiin ja talousasioihin liittyvään neuvontaan, mutta myös uuden yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen on asiakasyrityksissä ollut ajankohtaista.

Tulevaisuuden uskoa koronasta huolimatta

 • Jo toiminnassa olevien yritysten neuvonnassa on tammi–kesäkuussa käynyt 671 eri yrityksen edustajaa (1–6/2020: 848).
 • Asiakastapaamisia (videoneuvottelu, puhelu, tapaaminen, sähköposti) on ollut 1 436 (1–6/2020: 1 731).
 • Näistä 249 eri yrityksen (1–6/2020: 562) asia on liittynyt koronan aiheuttamiin haasteisiin ja koronatukiin, 28 yritystä on saanut talous- ja velkaneuvontaa.
 • Omistajanvaihdospalveluita on kaivannut 98 yritystä (1–6/2020: 93).
 • Yritystoimintaansa on kehittänyt 364 yritystä (1–6/2020: 374).

– Olemme aktiivisesti viestineet yrityksille koronatukimahdollisuuksista ja avustamme kaikkien tukihakemusten kanssa. Tärkeintä onkin aina selvittää eri tukien ehdot, ettei miltään yritykseltä menisi mahdollisuus tukeen sivu suun. Monessa yrityksenä päällimmäisenä asiana on edelleen korona-ajasta selviäminen, mutta monella asiakasyrityksellämme on myös kehitys- ja investointihankkeita työn alla, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl toteaa.

Ihan loppuun palanut epätoivoinen yrittäjä tuli hädissään teille ja lähti rauhoittuneena ja helpottuneena, toivoa täynnä. (asiakaspalaute)

Perustamisneuvonnassa jalostetaan ajatus toteuttamiskelpoiseksi liikeideaksi

 • Alkavia yrittäjiä on käynyt perustamisneuvonnassa 430 (1–6/2020: 307).
 • He ovat tavanneet neuvojan yhteensä 654 tapaamisessa (1–6/2020: 471).
 • Neuvonnan tuloksena seudulle on perustettu 113 uutta yritystä (1–6/2020: 76).

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on huomannut, miten koronatilanne ja epävarmuus tulevasta on saanut ihmisiä tarttumaan ehkä jo pidempäänkin muhineisiin ideoihin.

– Moni kokeilee yritysideaansa ensin osa-aikaisena yrittäjänä työnsä ohessa. Lisäksi moni asiakkaistamme tekee yrittäjämäisesti töitä laskutuspalvelun kautta, ja ne eivät näy perustettujen yrittäjien määrässä, sillä heillä ei ole Y-tunnusta. Uusien yritysten perustannassa ollaan kuitenkin tällä hetkellä ennätysvuoden lukemissa, jos Startian vuosi jatkuu samaan tahtiin, Virkama toteaa ja jatkaa:

– Kevytyrittäjyys sopii palvelualalla toimiville osaajille, jotka haluavat testata ideaansa ennen kuin kenties perustaa yrityksen. Neuvontamme on korona-aikana siirtynyt pitkälti Teamsiin, mikä on osoittautunut tehokkaaksi sekä käteväksi erityisesti kauempana keskustasta asuville asiakkaille. Myös puhelinkokouksia on pidetty.

Asiallista ja ammattitaidolla. Realistisesti puhuttiin asiasta ja miksi jokin asia tehdään. Vaikka korona-aikanakin on kiire, sain aikaa asialleni. (asiakaspalaute)

Asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

VASEK ja Startia keräävät jatkuvasti asiakaspalautetta antamastaan yritysneuvonnasta.

 • VASEKin yritysneuvontaa koskevaan palautekyselyyn vastanneista 86,49 % oli erittäin tyytyväinen saamaansa palveluun, vastaava luku Startian perustamisneuvontaa koskevassa kyselyssä on 91,3 %.
 • Asteikolla 1–4 VASEKin asiakastyytyväisyyden keskiarvo on 3,86 ja Startian 3,91.
 • Kyselyyn vastanneista VASEKin asiakkaista 81,08 % suosittelisi palvelua myös muille, Startian asiakkaista 91,3 %.

Sekä yrittäjät että yrittäjäksi aikovat arvostavat antamansa palautteen mukaan yritysneuvojien asiantuntijuutta ja kehuvat neuvonnan nopeutta, ammattitaitoisuutta ja saamaansa kannustusta.

– Sidosryhmämme antoivat kevään sidosryhmäkyselyssä meille hienot arviot ja myös asiakastyytyväisyys on ollut jatkuvasti tehtävän seurannan mukaan kiitettävää. Teemme jatkuvasti töitä sujuvan palvelupolun toteuttamiseksi, ja keväällä käyttöön otettu nettiajanvaraus madalsikin selvästi kynnystä ottaa yhteyttä yritysneuvojiin ja varata aikaa maksuttomaan neuvontaan entistä varhaisemmassa vaiheessa, toimitusjohtaja Stefan Råback kiittelee.

Asiantuntevaa ja kannustavaa, Hyvää, nopeaa ja ammattitaitoista palvelua. (asiakaspalaute)

Erittäin ystävällistä ja auttavaa. (asiakaspalaute)

Samtalet var mycket gott och vi upplevde att vi fick gedigen sakkunnig hjälp. (asiakaspalaute)

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää