"Asiallista ja ammattitaidolla” – Asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

18.08.2021

Tiedotekuvitus1

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon luvut osoittavat, että koronatilanne on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen seudun yrityksille haasteita. Yritysneuvonnassa onkin keskitytty koronatukiin ja talousasioihin liittyvään neuvontaan, mutta myös uuden yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen on asiakasyrityksissä ollut ajankohtaista.

Tulevaisuuden uskoa koronasta huolimatta

 • Jo toiminnassa olevien yritysten neuvonnassa on tammi–kesäkuussa käynyt 671 eri yrityksen edustajaa (1–6/2020: 848).
 • Asiakastapaamisia (videoneuvottelu, puhelu, tapaaminen, sähköposti) on ollut 1 436 (1–6/2020: 1 731).
 • Näistä 249 eri yrityksen (1–6/2020: 562) asia on liittynyt koronan aiheuttamiin haasteisiin ja koronatukiin, 28 yritystä on saanut talous- ja velkaneuvontaa.
 • Omistajanvaihdospalveluita on kaivannut 98 yritystä (1–6/2020: 93).
 • Yritystoimintaansa on kehittänyt 364 yritystä (1–6/2020: 374).

– Olemme aktiivisesti viestineet yrityksille koronatukimahdollisuuksista ja avustamme kaikkien tukihakemusten kanssa. Tärkeintä onkin aina selvittää eri tukien ehdot, ettei miltään yritykseltä menisi mahdollisuus tukeen sivu suun. Monessa yrityksenä päällimmäisenä asiana on edelleen korona-ajasta selviäminen, mutta monella asiakasyrityksellämme on myös kehitys- ja investointihankkeita työn alla, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl toteaa.

Ihan loppuun palanut epätoivoinen yrittäjä tuli hädissään teille ja lähti rauhoittuneena ja helpottuneena, toivoa täynnä. (asiakaspalaute)

Perustamisneuvonnassa jalostetaan ajatus toteuttamiskelpoiseksi liikeideaksi

 • Alkavia yrittäjiä on käynyt perustamisneuvonnassa 430 (1–6/2020: 307).
 • He ovat tavanneet neuvojan yhteensä 654 tapaamisessa (1–6/2020: 471).
 • Neuvonnan tuloksena seudulle on perustettu 113 uutta yritystä (1–6/2020: 76).

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama on huomannut, miten koronatilanne ja epävarmuus tulevasta on saanut ihmisiä tarttumaan ehkä jo pidempäänkin muhineisiin ideoihin.

– Moni kokeilee yritysideaansa ensin osa-aikaisena yrittäjänä työnsä ohessa. Lisäksi moni asiakkaistamme tekee yrittäjämäisesti töitä laskutuspalvelun kautta, ja ne eivät näy perustettujen yrittäjien määrässä, sillä heillä ei ole Y-tunnusta. Uusien yritysten perustannassa ollaan kuitenkin tällä hetkellä ennätysvuoden lukemissa, jos Startian vuosi jatkuu samaan tahtiin, Virkama toteaa ja jatkaa:

– Kevytyrittäjyys sopii palvelualalla toimiville osaajille, jotka haluavat testata ideaansa ennen kuin kenties perustaa yrityksen. Neuvontamme on korona-aikana siirtynyt pitkälti Teamsiin, mikä on osoittautunut tehokkaaksi sekä käteväksi erityisesti kauempana keskustasta asuville asiakkaille. Myös puhelinkokouksia on pidetty.

Asiallista ja ammattitaidolla. Realistisesti puhuttiin asiasta ja miksi jokin asia tehdään. Vaikka korona-aikanakin on kiire, sain aikaa asialleni. (asiakaspalaute)

Asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

VASEK ja Startia keräävät jatkuvasti asiakaspalautetta antamastaan yritysneuvonnasta.

 • VASEKin yritysneuvontaa koskevaan palautekyselyyn vastanneista 86,49 % oli erittäin tyytyväinen saamaansa palveluun, vastaava luku Startian perustamisneuvontaa koskevassa kyselyssä on 91,3 %.
 • Asteikolla 1–4 VASEKin asiakastyytyväisyyden keskiarvo on 3,86 ja Startian 3,91.
 • Kyselyyn vastanneista VASEKin asiakkaista 81,08 % suosittelisi palvelua myös muille, Startian asiakkaista 91,3 %.

Sekä yrittäjät että yrittäjäksi aikovat arvostavat antamansa palautteen mukaan yritysneuvojien asiantuntijuutta ja kehuvat neuvonnan nopeutta, ammattitaitoisuutta ja saamaansa kannustusta.

– Sidosryhmämme antoivat kevään sidosryhmäkyselyssä meille hienot arviot ja myös asiakastyytyväisyys on ollut jatkuvasti tehtävän seurannan mukaan kiitettävää. Teemme jatkuvasti töitä sujuvan palvelupolun toteuttamiseksi, ja keväällä käyttöön otettu nettiajanvaraus madalsikin selvästi kynnystä ottaa yhteyttä yritysneuvojiin ja varata aikaa maksuttomaan neuvontaan entistä varhaisemmassa vaiheessa, toimitusjohtaja Stefan Råback kiittelee.

Asiantuntevaa ja kannustavaa, Hyvää, nopeaa ja ammattitaitoista palvelua. (asiakaspalaute)

Erittäin ystävällistä ja auttavaa. (asiakaspalaute)

Samtalet var mycket gott och vi upplevde att vi fick gedigen sakkunnig hjälp. (asiakaspalaute)

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää