Ulla Maj Pinola 600pxUlla-Maj Pinola ja yksi uusista huoneistoista talviauringon valossa.

Yrittäjäpariskunta Ulla-Maj ja Esa Pinolan omistamassa Åminnen lomakylässä Maalahdessa on nyt mahdollisuus majoittua myös talviaikaan. Osa lomakylän vanhimmista mökeistä on purettu, ja niiden tilalle on rakennettu kolme talviasuttavaa Simons Elementin toimittamaa paritaloa, joissa kussakin on kaksi huoneistoa.

– Monet matkailijat hakevat jo vähän ylellisyyttäkin, kertoo Ulla-Maj Pinola, ja siksi haluamme tarjota sekä edullisia että hinnaltaan korkeampia vaihtoehtoja. – Otamme vastaan varauksia näihin huoneistoihin jatkuvasti.

Huoneisto 500pxUusissa huoneistoissa majoittuu mukavasti 6 henkeä. 

Yöpyminen Åminnen lomakylässä näin talviaikaan on takuulla rauhallinen kokemus. Sijainti merenrannalla päättyvän tien päässä voisi houkutella vaikkapa hiljaisuutta etsiviä, maailman metropoleihin kyllästyneitä matkailijoita.

Luonnon lähellä

Pinolat ovat luotsanneet Åminnen lomakylää vuodesta 1999. Lomakylässä käy matkailijoita ympäri maailmaa; suurin osa on kuitenkin kotimaisia matkailijoita ja Ruotsista sukulaisiaan tapaamaan tulevia.

– Saksalaisia ja hollantilaisia käy paljon, mutta sesonkiaikana ei sen tarkemmin ehdi kävijöiden kanssa jutella, sillä silloin on hyvä jos kiireeltä istahtamaan ehtii, naurahtaa Ulla-Maj.

Åminnen lomakylän pääsesonki alkaa juhannuksesta ja päättyy koulujen aloitukseen elokuussa. Syyskaudella ovet pidetään auki ruokailijoille lauantaisin ja sunnuntaisin. Talven jälkeen maaliskuussa ravintola jälleen avataan, ja toukokuun alusta elokuun loppuun ovet pidetään avoinna joka päivä.

Uusien huoneistojen ja mökkien lisäksi alueella voi majoittua asuntoautoilla ja -vaunuilla sekä teltan kanssa.

Aminne Stugby2 600px

Åminnen mökkikylästä aukeaa merinäköala.

– Huoneistoissa on myös ilmalämpöpumput ja viilennysmahdollisuus, mikä on mahtavaa, jos viime kesän kaltaiset helteet tulevat taas!

– Suosittelemme aina matkailijoille läheiseen venemuseoon tutustumista, ja Åminne Folkparkin tapahtumat ovat suosittuja. Vesiteitsekin meille pääsee, veneilijöille palveluita tankkausmahdollisuuksineen tarjoaa Åminnen Strandservice.

Investointitukea huoneistojen rakentamiseen

Pinolat hakivat ja saivat paritalohuoneistojen rakentamista varten yritysten investointitukea Pohjanmaan ELY-keskukselta.

– Saimme käytännön apua sähköisen hakemuksen ja myös maksatushakemuksen tekemisessä VASEKin Peter Källbergiltä. – On mahtavaa, että tällaista palvelua on saatavilla ja että se on maksutonta, kiittelee Ulla-Maj.

– Yritykset voivat hakea investointitukea ELY-keskukselta esimerkiksi juuri Pinoloiden tapaan yritystoiminnassa tarpeellisen rakennuksen rakentamiseen tai laajentamiseen, sanoo Peter Källberg. – Matkailuyrittäjien parissa työskentelevänä minusta on hienoa nähdä tällaisia panostuksia, sillä matkailuala tarvitsee enemmän kapasiteettia myös kaupungin keskustan ulkopuolella, kysyntää on, hän jatkaa.

Åminnen lomakylän uudistuminen ei suinkaan lopu näihin komeisiin huoneistoihin: Esa Pinola rakentaa parhaillaan alueelle toista saunallista mökkiä. Talven hiljaisemman ajan jälkeen alkaa taas uuteen sesonkiin valmistautuminen.

– Tyytyväiset asiakkaat ovat rahaakin arvokkaampia, Ulla-Maj sanoo lopuksi kiteyttäen yrittäjän rakkauden työhönsä.

Uusi 600px

Uusin saunallinen mökki nousee alueelle ripeää vauhtia. Uudet huoneistot taka-alalla.

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle