AHmessut1Alihankinta kokoaa vuosittain teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät Tampereelle kolmipäiväisille messuille. Tänä vuonna 26.–28.9. järjestetty kansainvälinen tapahtuma keräsi 17 684 kävijää. Messuilla oli tuhat näytteilleasettajaa 20 eri maasta.

Perinteiseen tapaan Vaasan seudulta oltiin mukana sekä omilla osastoilla että Pohjanmaan Expon koordinoimalla yhteisosastolla. Näyttävällä EnergyVaasa -osastolla oli VASEKin lisäksi kahdeksan EnergyVaasan yritystä ja organisaatiota: 3DBlomberg, Botnia Bolt, Citec, Mapromec, Nortech Metal, Palmet, Robotion ja Valaja.

EnergyVaasan Communication & Brand Manager Hanna Alavillamo oli tyytyväinen EnergyVaasan yritysten, kevään EnergyWeekin ja GigaVaasan saamaan huomioon:

– Oli hienoa huomata, miten hyvin tietoisuus EnergyVaasasta on levinnyt maassamme. Useimmat tiesivät, miten suuri merkitys alueen energiaklusterilla on koko maan talouteen, ja varsinkin alueen sähkö- ja automaatioteknologia tuntui olevan hyvin tunnettu. EnergyWeek -tapahtumakokonaisuus kiinnosti messuyleisöä ja uskon, että saimme houkuteltua uusia kävijöitä omaan tapahtumamme.

– Kävijöitä oli paljon ja moni jutteli rekrytointitarpeista. Eli selvästi teollisuudessa ollaan menossa positiiviseen suuntaan, kommentoi tunnelmia myös yritysneuvoja Antti Alasaari.

– Mukava huomata aidot hymyt ihmisten kasvoilla sekä se, että ihmisten mielissä vellonut pitkä murheenalho on katkennut. Näytteilleasettajat ja kävijät olivat hyvällä tuulella ja tunnelmasta välittyi usko alan tulevaisuuteen, sanoi myös myyntiryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä Alihankintamessujen tiedotteessa

AHmessut2Messujen teema kumppanuusverkosto näkyi myös vahvasti messuilla:

– EnergyVaasan yhteisosasto Alihankinta-messuilla on konkreettinen osoitus seudun yritysten yhteistoiminnasta. Yritysten välillä on aitoja synergioita, mikä on melko ainutlaatuista koko maan mittakaavassa, Alavillamo toteaa.

Seuraavat Alihankinta-messut toteutetaan 25.–27.9.2018, jolloin juhlistetaan Alihankinnan 30-vuotista tapahtumataivalta. Alihankinta 2018 keskittyy valmistavan teollisuuden tuottavuuden kehittämiseen.

 

Hanna Alavillamo
Hanna Alavillamo
Communication & Brand Manager
+358 50 563 8605
EnergyVaasa

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle