Alan vaihto vei yrittäjäksi

23.09.2019

Napraway1 768pxSonja Broo ryhtyi yrittäjäksi alan vaihtamisen jälkeen.

Hartiat jumissa ja lihaksia kolottaa. Monen ensimmäinen ajatus on varata aika hierojalle tai fysioterapeutille. Apua voi kuitenkin saada myös esimerkiksi naprapaatilta.

Sonja Broon yritys Napraway täytti elokuussa yhden vuoden. Yrityksen tilat sijaitsevat Vaasa Business Centerissä Myllykadulla, mistä löytyy jos jonkinlaista välineistöä hierontapöydästä puolapuihin. Naprapaatin koulutuksessa painotetaan manuaalista käsittelyä. Ero muihin kehonhuollon ammattilaisiin on siinä, että naprapaatin ajatellaan vain naksauttelevan niveliä. Tämä on kuitenkin vain yksi naprapaatin tarjoamista hoitomuodoista.

– Naprapaatti voi tarjota asiakkailleen harjoitusterapiaa, kuten liikkuvuus- ja voimaharjoittelua, sekä erilaisia manuaalisen terapian muotoja. Näitä ovat esimerkiksi hieronta, nivelmanipulointi ja -mobilisointi, lihasvenytys. Muita hoitomuotoja voivat olla esimerkiksi lämpö- ja kylmähoidot, sekä sähköterapia, Sonja valaisee ja jatkaa:

– Totta kai pitää olla myös taitoa lukea asiakasta ja ymmärtää, mitä kukin asiakas tarvitsee. Tavoite on kuntoa ylläpitävä ja vaivoja ennaltaehkäisevä hoito. Itse pyrin rohkeasti ehdottamaan uusia hoitomuotoja, jos huomaan niistä olevan asiakkailleni hyötyä.

Kaikki lähti alan vaihdosta

Aikaisemmalta koulutukseltaan Sonja on matkailualan restonomi. Ravintola-alalla hän ehti tehdä töitä muutaman vuoden ajan, ennen kuin kipinä terveysalanopintoja kohtaan syttyi.

– Tuntui, ettei tämä ole minun juttuni ja alanvaihto alkoi houkutella. Mietin jo ensimmäistä kertaa opiskelupaikkaa hakiessani, että jokin terveysalan koulutus kiinnostaisi. Silloin en tuntenut ketään alalta, joten se ajatus vähän jäi. Aloin tutkia eri koulutusmahdollisuuksia uudelleen ja törmäsin naprapaatin tutkintoon. Se tuntui heti omalta, sillä manuaalinen terapia kiinnosti, Sonja kertoo.

Unelmista tuli totta syksyllä 2014, kun Sonja aloitti naprapatian opinnot Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Napraway2Sonja Broo käyttää työssään monenlaisia apuvälineitä.

Yrittäjäksi ryhtyminen selvää alusta lähtien

Sonjalle oli jo opintojen alusta selvää, että hän haluaa valmistuttuaan toimia yrittäjänä. Molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä, joten innostus itsensä työllistämistä kohtaan on lähtenyt jo kotoa.

– Tällä alalla iso osa toimii yrittäjinä. Toki on mahdollisuus työllistyä myös esimerkiksi erilaisiin fysikaalisiin hoitolaitoksiin. Minulle ajatus omasta yrityksestä oli kuitenkin kirkkaana mielessä. Myös ammattikorkeassakoulussa yrittäjyyteen kannustettiin ja neuvottiin ottamaan yhteyttä oman alueen uusyrityskeskukseen, Sonja kertoo.

Valmistuttuaan Sonja palasi Vaasaan kypsyttelemään yritysideaansa. Noin kahden kuukauden pohdiskelun jälkeen hän otti yhteyttä uusyrityskeskus Startiaan ja varasi ensimmäisen tapaamisen. Ensimmäisellä käynnillä käytiin läpi yritysidea ja neuvottiin tekemään liiketoimintasuunnitelma.

– Toisella tapaamisella kävimme yritysneuvoja Antti Alasaaren kanssa liiketoimintasuunnitelman läpi. Sain myös neuvoja rahoitussuunnitelman tekemiseen ja starttirahan hakemiseen. Startialla käynti kiteytti kaiken yhteen pakettiin, joka helpotti prosessia huomattavasti, Sonja hymyilee.

Mitä suunnitelmia ensimmäistä yrittäjävuottaan viettäneellä Sonjalla on tulevaisuuden varalle?

– Naprapatia on siitä mukava ala, että siinä saa koko ajan kehittää itseään ja aina oppii uutta. Suunnitelmissa on siis hankkia lisäkoulutusta, jotta voin tarjota asiakkaille entistä parempia palveluita, Sonja kertoo.

Sonja kannustaa ihmisiä lisäämään liikuntaa arkeensa ja harjoittelemaan vastaanotolla saatuja liikkeitä myös kotona.

– Asiakas itse asiassa tekee työn itse, me täällä vain osoitamme oikean suunnan, yrittäjä hymyilee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää

Millaista tukea yrityksesi tarvitsee energia- ja ilmastotyöhön? Vastaa kyselyyn!

03.01.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki kartoittaa kyselyn avulla alueen pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä ja kokemuksia energia- ja ilmastotyölle kunnilta saadusta tuesta.
Lue lisää

Muutos VASEKin ja Startian aukioloaikoihin

02.01.2020 | Uutiset
Toimistomme on auki arkisin klo 8.00–16.00. Klo 11.15–12.00 olemme auki rajoitetusti. Mikäli olemme kaikki asiakastapaamisissa, kokouksissa tai lounaalla, tavoitat meidät puhelimitse.
Lue lisää